Több embert kikísért a rendőrség kedd reggel a fővárosi Kossuth Lajos térről, az Országház előtti területről – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a honlapján.

A közlemény szerint az intézkedésre a hatályban levő személy- és létesítménybiztosítási előírások miatt volt szükség.

A tér takarításának és tűzszerészeti átvizsgálásának idejére a BRFK lezárja a teret

- tették hozzá.

A 444.hu cikke szerint 

Orbán Viktor konvoja végignézte, ahogy a rendőrség kiviszi a tüntetőket a Kossuth térről.  A konvoj a tér déli felén parkolt. Azt egyelőre nem tudni, hogy a miniszterelnök is benn ült-e a kisbuszában.

Az Országgyűlési Őrség parancsnoka korábban elrendelte a Kossuth Lajos tér lezárását hétfő 18 órától legkésőbb kedd 14 óráig.

Az indoklás szerint a lezárásra azért van szükség, mert az Országgyűlés keddi alakuló ülésével kapcsolatos programok egy része kiterjed a térre is, és a programokon az újonnan megválasztott képviselők mellett több védett személy is részt vesz.

Hétfő estére a Jogállamot elnevezésű Facebook-csoport szervezett demonstrációt, a civil tüntetők élőláncot alkottak a Parlament előtt.

Forrás: MTI, 444.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
2/3-os félelem,vagy mégis volt csalás?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Több embert kikísértek... Biztos nem találták a hazafelé vezető utat, és megmutatták nekik a lakcímkártya szerinti ösvényt. Ezek a fiúk lehetnek civilben azok az önkéntesek is, akik átkísérik a vakot a zebrán, ha át akar menni, és ha nem, akkor is.
Eriksson
@nezelodo: Ja, lehetnek azok az önkéntesek is, de azok is akik a ligeti cirkuszok résztvevői voltak. Akiket már jól ismer a rendőrség.
magyarbakancs
2/3-os félelem,vagy mégis volt csalás?
Eladott Ország
Ezt is megértük. Áder János környezetvédő, horgász és hobbi-köztársasági elnök felkérte Orbán Viktor amatőr focistát és befejezetlen ügyvédet – akit onnan ismerhet a köznép, hogy ő az ország leggazdagabb emberének a szomszédja -, hogy legyen kedves és alakítson kormányt. Miután régi ismerősök ők ketten, Orbán Viktor hajlik a kérésre és alakít. Azt mondta – nyilván könnyek között, de én sajnos nem voltam rajta az eseményre meghívottak listáján, így csak a fantáziámat hívhatom segítségül -, hogy a kétharmados felhatalmazást a háromharmad érdekében fogja felhasználni. Na, itt a baj! Ha van Isten, most csap bele egy bazinagy villám a Parlamentbe. Majd újraépítjük. Misét a Parlamentben. Menjetek a picsába! Remélem egyik sem tud aludni a rettegéstől éjjelente! Megmondta, hogy a háromharmad miniszterelnöke szeretne lenni. Ez egyben jelzi, hogy mennyi mandátumot szeretne legközelebb. Nem, a 98% nem elég! Volt egy álmom...
nezelodo
@Eriksson: Jaj, hát nem emlékszel a dakota nyolcévi mellőzöttsége alatt mennyi cirkusz volt? Azoktól nem irigyelted el a szereplési lehetőséget!? Igaz nehezen nőték ki a szereplési vágyukat, még kis előadásokat tartottak később a választási irodában is, de pl. a Meggyes féle, politikusuk után utazgató kereplős cirkusz a gazdájukkal együtt eltűnt. Alighanem fő állású vakkomondorok lettek. Ha azok minden lehetséges helyen szónokolhattak, balhézhattak, tojást dobálhattak, emezek békésen miért nem tiltakozhatnak?
Eriksson
@nezelodo: Tőlem aztán mászhattak fára is. :)))
nezelodo
@Eriksson: Stílszerűbb lenne ha Pozsonyba szoborra mászhatnának, na de akkor veszélyeztetné a kivénhedt, meghasonlott Orbán hatalmát, mert az új politikus generációnak a szobormászás volt a jele az oviban régen is. Jó-jó némelyiknek a zacskó is lehet a jele pl a fején, (vagy a fémkupakok, esetleg a csengeri örökösnő), amikor belőve kimenekítik a kupiból a zsaruk.
Eriksson
@nezelodo: Érdekes dolgokat mondasz...
nezelodo
@Eriksson: Látod mennyi minden nem változik a politikában? Hej, ha anno Kossuth-nak EU-s támogatása lett volna, meg Habony Árpija, és Mészáros gázszerelője, vagy csak egy nyamvadt azeri baltása, nem szorult volna az Árvaszék pénzére, meg a kisszerű Irinyi személyi titkárára, aki kikotyogta a Szent Korona felpróbálását, meg a csaknem üres államkassza kisöprését...
Eriksson
@nezelodo: Azt mondja az ATV Híradó, hogy olyan kevesen voltak a tüntetők, hogy az élőlánc nem érte körbe az Országházat.
nezelodo
@Eriksson: Hát ezért nem értem, hogy ezektől a nézelődő gyerekektől, és a reszketeg veteránoktól volt annyira befosva Orbán, és rettegett a Sanya bá' a legényeivel együtt? Valami itt rohadtúl nem kerek!
Eriksson
@nezelodo: Látod, ezt én sem értem. Hacsak nem kaptak valami fülest a hírszolgálatoktól.
nezelodo
@Eriksson: Ha ez igaz lenne, akkor jól megszívatták őket, akiknek érdekében állt, hogy lássa a világ, hogy több a rendőr, mint a tiltakozó!
Ha olyan vagány lenne egyedül a vezér, mint amilyen gyáva, akkor odasétál a fiatalokhoz, rászán egy negyedórát, beszélget velük, és rájön, nem ugyanabban a világban él, mint ők. Orbán a környezete teremtette Olimposzon képzeli magát, a fiatalok meg egy képzeletbeli demokráciát szeretnének. Persze ez ma már Orbánnal nem fog menni...
Eriksson
@nezelodo: Szeretem az ilyen kinyilatkozásokat, amikor valaki elmagyarázza, hogy a másik kire, mire gondol, mit miért csinál. Honnan a jó fenéből tudja az ilyesmit összehordani? Csaknem a saját hagymázas kis agyából?

Ismered az érettségi nótát, amelyik így szól? Ez út hazámba visszavisz, filiszter leszek magam is...
No, tehát amikor ezek a diákok kilépnek az iskolából, bizony átlépik azt a küszöböt, amely a felnőtté válás útjára vezet. Egészen mások dolgok lesznek fontosak. Az ők demokráciája egyelőre még a szülői megengedés, és nem az országvezetés dolga. Nem szabadna politikát vinni az iskolákba, mert csak összezavarják a pillanatnyilag még másra való gondolkodásukat.
nezelodo
@Eriksson: Ha nem vetted volna észre, itt mindenki azt találgatja több kevesebb sikerrel, hogy a másik, így a vezetés is mire gondol, mit miért tesz, és annak mik a mozgatórugói. (mivel nem nagyon tárulkoznak ki, abból vannak a viták és sokszor a képzeletüket is felülmúlja a valóság)
Diákokat emlegetsz, meg szülői megengedést... Nem mindenki a TEK-el intéztetné, ha tudná sem a gyereke családtagja dolgait. Ezek a gyerekek önállóak és átlépték a felnőtté válás küszöbét, és nem sok ráhatásunk van a személyes véleményünkre, nem is lenne jó, mert én nem szeretnék a gyerekeim gondolatrendőrsége lenni. És engedelmeddel Te sem kell hogy megszabd, hogy én mire gondoljak, vagy erre is kiterjed a most oly szolidan viselt kétharmados felhatalmazás?
Azt mondod, az ő demokráciájuk nem az országvezetés dolga!!! Hanem kié? És ha nem, miért küld háromszor négyszer annyi rendőrt rájuk a vezetés, mint amennyien ők vannak? Őket nézi a vezér a Soros hadseregnek? Nagyon nem stimmel itt a propaganda szöveg meg a valóság!
És hogy nem szabad az iskokákba politikát vinni! Hú erről kérdezt pl. a S.vásárhelyi volt iskola igazgatót, és a pápai Klikandit...
Eriksson
@nezelodo: "Te sem kell hogy megszabd, hogy én mire gondoljak, vagy erre is kiterjed a most oly szolidan viselt kétharmados felhatalmazás?"
Becses figyelmedbe ajánlom, hogy itt még soha senkinek nem szabtam meg, hogy miként gondolkodjon. Sem neked, sem másoknak. Ellenben egyesekkel, akik egyebet sem tesznek, mint megmondják, hogy kinek, mit kellene csinálnia, hogy kéne gondolkodnia. S ha az illető mégsem azt teszi, akkor megnézheti magát.
Eladott Ország
@Shikari: tegnap, 15:39; Nem ég le a bőr a pofádról te szarházi!
gulyasgyula
@Eriksson: Így volt saját szemmel láttam ...Elege van a népnek ebből a sehova nem vezető lázadásból ..
Eriksson
@gulyasgyula: Szerintem is, pláne ha semmi értelme. Néhány gyakorlott óbégatón kívül az értelmesebbje oda se ment.
gulyasgyula
@Eladott Ország: ...Rakhatsz fel annyi képet amennyit akarsz ...A legutóbbi tüntetésen bebizonyosodott hogy alig páran lázadoztok ami a kutyát nem érdekli ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.