Kiszámíthatóságot ígért Kövér László, az Országgyűlés újraválasztott elnöke kedden a parlament alakuló ülésén.

"Semmit sem a népről a nép nélkül" – Kövér László kiszámíthatóságot ígért

Kövér László, az Országgyűlés titkos szavazással megválasztott elnöke esküt tesz az Országgyűlés alakuló ülésén az Országházban 2018. május 8-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Kövér László székfoglaló beszédében kiemelte:

azt ígérhetek, ami egyre inkább felértékelődik a politikában, kiszámíthatóságot.

"Kiszámítható vagyok és maradok azon meggyőződésemben, hogy Magyarország felemelkedésének egyetlen útja a szuverén magyar népakaratban gyökerező parlamentáris demokrácia keretei között vezet, hogy hazánkban a politikai hatalom egyetlen legitim forrása a magyar választópolgárok közössége. Kiszámítható vagyok és maradok azon cselekvésemben, mely arra irányul majd, hogy a szuverén magyar népakaratot a magam helyén minden körülmények között tiszteletben tartsam, érvényesítsem és oltalmazzam, és ugyanezt kérem és várom el minden képviselőtársamtól, legyenek akár kormánypártiak, akár ellenzékiek, akár nemzeti, akár nemzetközi elkötelezettségűek" – tette hozzá.

A parlamentáris demokráciának a XIX. században Kossuth Lajos által megfogalmazott eszmei alapvetése XXI. századunkban változatlanul érvényes:

Mindent a népért, mindent a nép által, semmit sem a népről a nép nélkül

- fogalmazott az Országgyűlés régi-új elnöke.

Kiemelte:

az elmúlt évek és az elmúlt hetek illetve órák történései ellenére marad azon bizodalmában, hogy a ma megalakuló Országgyűlés minden tagja tiszteletben tartja a magyar népakaratot, és aláveti magát a parlamentáris demokrácia szabályainak.

Szerinte aki nem így tesz, az nem a vele szemben álló politikai erőnek árt, hanem Magyarországnak. "Én pedig az ígérhetem Önöknek, hogy politikai közösségemmel együtt a hazánkat és a magyar demokráciát minden körülmények között megvédjük" – mondta.

Kövér László minden megválasztott képviselőtársa nevében megköszönte a magyar emberek bizalmát, amely lehetővé teszi számukra, hogy a következő négy évben lelkiismeretük, legjobb tudásuk és az alaptörvényre tett esküjük szerint az ő javukra munkálkodhassanak a ház falai között.

Megköszönte azon volt képviselőtársaik munkáját is, akik közreműködtek abban, hogy a 2010 után elvégzett sikeres válságkezelést és az ország újjáépítését követően a 2014 és 2018 közötti időszak a rendszerváltozás kezdete óta eltelt majd három évtizedben példa nélküli emelkedést hozott Magyarország polgárai és családja számára. Köszönetét fejezte ki az Országgyűlés hivatala munkatársainak, hogy munkájukkal megfelelő körülményeket teremtettek munkavégzésük számára. Ezt kérik tőlük a jövőben is – jelezte, majd megköszönte a támogató szavazatokat, amellyel az Országgyűlés elnökévé választották.

Különös megtiszteltetés és nagy felelősség a feladat, amelyet az előttünk álló négy évre szólóan ismételten rám ruháztak

- fogalmazott Kövér László.

Az Országgyűlés elnöke kitért arra, hogy harminc esztendeje lépett a politika világába.

Politikai közösségének és a választópolgároknak köszönhetően huszonnyolc esztendeje a szabadon választott Országgyűlés tagja, politikai közösségével együtt eddig mindösszesen tizenhat esztendőt voltak ellenzékben és tizenkét esztendő során kormányoztak, a Tisztelt Ház többségének bizalmából pedig nyolcadik esztendeje lehet az Országgyűlés elnöke – sorolta.

A parlament elnöke az előttük álló törvényhozási ciklusra minden képviselőnek magatartási vezérfonalként Tisza István házelnök 1912-ben elmondott székfoglaló szavait ajánlotta:

"(.) biztosíthatom a T. Házat, hogy egy becsületes ember egész kötelességtudatával és egész felelősségérzetével fogok feladatom megoldásához".

"Isten segítse hazánkat és nemzetünket, s adjon Önöknek bölcsességet!" – zárta székfoglaló beszédét Kövér László.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Hazudozzál még geci! Egyebet sem csináltatok eddig. Nem szakad rátok a díszpáholy szarházi?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Hazudozzál még geci! Egyebet sem csináltatok eddig. Nem szakad rátok a díszpáholy szarházi?
dodóka
Pont akkora szemétláda lesz ezután is ,mint eddig volt...
Eladott Ország
nepszava.com/2013/12/magyarorszag/kover-a-pszichopata-kommunista-gennygoc.html
Kövér, a pszichopata kommunista gennygóc. Budapest – Mégiscsak igaza volt Kövér Lászlónak, amikor azt mondta, hogy kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna. Erre legjobb példa ő maga. Kövér egy civilizált országban nem léphetné át az elmeosztály küszöbét. Bármelyik szakember megmondja, hogy Kövér egy pszichopata szociopata, aki közveszélyes orvosi eset, pszichológiai alkalmassági vizsgán megbukna, egy daru kezelésére is alkalmatlan lenne. Ez az elmebeteg rászabadult az Országgyűlésre, katonaságot alapított a törvény házába, bünteti az ellenzéki megnyilvánulásokat. Ha van gennyes seb ennek az országnak a testén, azt Kövér Lászlónak hívják.
Eladott Ország
A volt MSZMP párttagokból álló bigott, vaskalapos, félművelt, arrogáns hatalommániásokkal, akiknek mára meggyőződésévé vált, hogy felhatalmazásuk van beleugatni mindenbe. A családok életébe, az emberek legszemélyesebb ügyeibe. Itt az van, amit ő és a kormánynak kinéző családi vállalkozás mond. Teszik mindezt olyan erkölcsi magaslatról, amely magaslatra ők soha a büdös életben fel nem juthatnak. Mi köze a Fidesznek, vagy Kövér László rikácsoló portásnak a demokráciához? Miért kell ilyen lábszagú, otromba, mocskos hazugságokat felböfögni? A kormány nem demokráciát akar. Ha rajta múlna, már régen betiltotta volna a gondolkodást is. Amit ők építgetnek, az még csak nem is diktatúra, hanem vegytiszta rablógazdaság. Családi biznisz. Kövér László ezt nagyon pontosan tudhatja. Az üzlet felépítésétől kezdve ott van a tűz és a közpénzek közelében a testvére, Kövér Szilárd. Kövér Szilárdnak sok vállalkozás fordult meg a kezei között, és azok végül gyakran Schlecht Csabához, majd Kaya Ibrahimhoz vagy Josip Tothoz jutottak el. Kövér Szilárd volt például az egyik társtulajdonos abban a Quality Invest Rt.-ben is, amelyben Simicska Lajos is érdekelt volt, s amely felbukkant az Orbán-bánya ügyben; utóbbi privatizálásakor a Quality Invest Rt. a Dolomit Kft.-be is befektetett. Miféle erkölcsi alapja lehet Kövér Lászlónak? Bármihez.
human
A kiszámíthatóság eddig is megvolt. Lopnak és diktatúrát építenek. Az átláthatóság az ami nem volt meg.
Nessy
@human: Átláthatóság pártunknál és kormányunknál? Nem volt, nem van, nem lesz!
Gauntlet
kiszámíthatóság? az tényleg van:
Lopásban, vegzálásban, keleti nyitásban, állandó harcban
Hellcat
@Shikari: "semmit sem a népről a nép nélkül"...ugye...Te mit válaszoltál mikor megkérdeztek arról, hogy betelepítsenek e több mint 20 ezer migránst? Ja várj nem volt ilyen...
cikicakk55
El sem olvastam a cikket,mert csak felhúzom magam ennyi hazugságon. Én mondom,hogy nincs isten,mert ha lenne ezt már Ő sem tűrné.Ennyi hazug és mocskos szemétláda egyetlen kormányban sem volt csak itt nálunk Magyarországon.Ráadásul a nép tehetetlen,mert mindent törvénybe foglaltak,minden lopásuk legális, az Ő törvényeik szerint. Mi a nép csak a kötelességeinket tegyünk,mert jogaink nincsenek. Ha rajtuk múlna minden hozzászólót,akik ellenük beszél,már lábunknál fogva lógatnának fel,de attól azért félnek.Egyenlőre megelégszenek a soros listával,de soha nem tudhatjuk,mikor áll meg a házunk előtt a rendőrautó és egy kreált bűnnel mikor csuknak le bennünket. Bízom benne,hogy mielőtt ezt megtehetnék valami ügyes dologgal sikerül őket elzavarni a francba. Bár ettől az ellenzéktől ezt nem várhatjuk el. csak is a fiataljainkra és a civilekre számíthatunk.
staro2
"Semmit sem a népről a nép nélkül" – Kövér László kiszámíthatóságot ígért
kövérlaci, neked aztán jó vastag bőr van a pofádon!
Cicamama55
Az elmúlt 8 év után csak rájöttek, hogy a magyar NÉPET kellene szolgálni?!Én azt kívánom, hogy úgy legyen! @Shikari: A bértüntetők a békemenet soraiban találhatók, hosszú évek óta! A mostani tüntetők saját pénzükön utaznak Budapestre azért, hogy nemtetszésüket kifejezzék, s ez IS a nagyon nagy különbség köztük! Ennek a gárdának nincsen kormány közeli pénztárnoka, saját zsebre megy a "buli!"
Qqberci
Eddig is kiszámíthatóan s*ggfej volt...
simmering73
Kiszámíthatóság: lopunk még négy évig. Korrekt.
mackoka46
Kiszámíthatóan tapos el ez a fékevesztett mocskos bűnöző banda.
rohács1926
A 70-es években "Józsefváros mélyén", egy kisebbségek lakta düledező házban még viceházmesternek sem választották volna.
egyvandor
Még el sem kezdődött, máris akadnak kollaboránsok az ellenzék soraiban.
Hogy lehetett ezt a pszichopatát ellenzéki szavazatokkal is megtámogatva ismét házelnökké választani???
kereső
A " semmit sem a népről", olyan szépen bejött az elmúltnyolcévben. Remélhetőleg az elkövetkezendő négy is hasonló lesz.Le kell menni a gödör aljára teljesen. Ezt fogjuk látni az elkövetkezendő négy évben.Négy???...
Eladott Ország
@egyvandor: Sajnos már régóta igaz az ellenzéket is el kell zavarni.
Cicamama55
@Shikari: Térfoglalás, rendezvény biztosítása, hangosítók, amire a rendezvényhez szükség van, pénzbe kerül. Ahhoz gyűjtenek!
Clavigo
@Shikari: Jó,,most már szívtál egy kis friss levegőt,,,,vissza tólhatod a fejed Orbán seggébe.
csipetke
12 évük volt rá,hogy kiszámíthatóság legyen ebben az országban. Miért nincs?Mert a kormány elfelejtett kormányozni,ugyanis csak hatalmon voltak.El voltak foglalva a saját,és a haveri kör zsebeinek tömésével,a felesleges stadion-építésekkel,a röhejes Sorosozással-migráncsozással.Eközben hagytak szinte teljesen lepusztulni fontos dolgokat.A maffiafőnöknek nem fog kelleni plusz 30 év,sokkal hamarabb teljesen taccsra fogja vágni ezt a szerencsétlen országot.A fidesz,orbánnal az élen,a Himnuszban megénekelt balsorsunk...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.