A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) a hétfőn zajló 189. közgyűlésén kiállt amellett, hogy az oktatásügyben határozott változásokat tartanak szükségesnek. A 80 százalékos többséggel elfogadott állásfoglalás több konkrét kritikát fogalmaz meg az eddigi oktatáspolitikával szemben.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
A kerekasztalnál mindenki elmondhatja a véleményét!
Megvalósítva az lesz, amit Orbán és a "hozzáértő szakértők" kitalálnak, oszt jó napot! Boldog Karácsonyt!
Sámannus
Jellemző. Ezek azt hiszik egyedül vannak az országban, erre fognak rábaszni!
human
@Sámannus: 8 évig nem baxtak rá. Pedig botrányok tucatjai voltak. Meglátjuk mire mennek a civil mozgalmak és mennyire tér észhez az ellenzék és kezdi érzékelni a valóságot. Szurkolok nekik, de az idő Orbánnak dolgozik. Minél tovább van hatalmon annál jobban bebetonozza magát.
Sámannus
@human: Az MTA nem része egyik hatalmi ágnak sem. A szellemi tulajdon felett maguk rendelkeznek. Olyan ez, mint a génjeink, vagy a természeti kincseik. Véleményem szerint az akadémikusok szellemileg szabadabbak, és távolságot tartanak a politikától. Vannak akadémikusok akik politizálnak, de nem a politika határozza meg a tudományt. Szerencsére van álláspontjuk, amit a politikának illik megfontolni.
Commenter
Azért így betámadni tudósokat az már nem semmi, pláne egy Rétvári kaliberű ember részéről. A fidesz oktatáspolitikájának a lebutítás és a politikai agymosás a célja. És még csak nem is "játékosan" (kisdobos, úttörő, nyári tábor stb) próbálkoznak hanem abszolút nyíltan belevágva durván a közepébe. A gyerekeket is propaganda-célokra használják fel, ld. pólóosztogatás, kampányfilm (orbáné) plusz stadionavatók...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.