Lapértesülés szerint Németh Szilárd már nem tagja a Parlament nemzetbiztonsági bizottságának, a feltételezések szerint államtitkári posztot kapott.

A 24.hu cikke szerint Németh Szilárd rezsibiztos már nem tagja és alelnöke a Parlament nemzetbiztonsági bizottságának, az értesülést Szél Bernadett LMP-s társelnök és Molnár Zsolt, a bizottság 2014-18 közti szocialista vezetője is megerősítette (őt a jobbikos Mirkóczki Ádám váltotta). A posztot egy másik fideszes, Németh Zsolt kapta meg.

Németh Szilárd államtitkár lehet, már nem tagja a nemzetbiztonsági bizottságnak

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Derzsi Elekes Andor

A 24.hu szerint az új kormány csak júniustól működik, addig a 2014-ben megválasztott képviselők még dolgozhatnak korábbi posztjaikon. Kivétel ez alól a törvények szerint az az eset, ha egy bizottsági tagból kormányzati szereplő lesz (miniszterelnök, miniszter, államtitkár), ekkor ugyanis a bizottsági tagság és az új poszt összeférhetetlen lesz egymással. 

A lap értesülései szerint Németh Szilárdból a Honvédelmi Minisztérium államtitkára lehet. 

Rákérdeztek a Fidesznél is, hogy mi a helyzet, a sajtóosztálytól azt a választ kapták, hogy "az országgyűlési törvény szerint a miniszterelnök, a miniszter és államtitkár képviselő nem lehet országgyűlési bizottság tagja. Mivel a jelenleg miniszteri és államtitkári tisztséget betöltő képviselők az új kormány megalakulásáig gyakorolják feladat- és hatáskörüket, az új kormány megalakulásáig nem lehetnek bizottsági tagok, emellett a honvédelmi és a nemzetbiztonsági bizottság új tagjai esetében szükség van nemzetbiztonsági ellenőrzés lefolytatására".

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Miért ne lehetne államtitkár? Talán nem elég hülye hozzá?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Fradigege
Hájfejű. Kipróbálják mindenposzton, mint Pelikán elvtársat.
justhpeter
Benkő lesz az első miniszter, aki megbolondul.
csipetke
Előbb el kéne küldeni valami tanfolyásra,ahol megtanítják értelmesen beszélni,és gyorsan reagálni pl a kérdésekre.Mert elég sűrűn csak bambán bámul,mikor kérdést tesznek fel,és hülyeségeket válaszol...Ráadásul akinek két hely kell a parlamentben,mert egy széken nem fér el..Rossznyelvek szerint a szavazófülkébe is beszorult...
RonaGyuri
„Der Mohr hat seine Schuldigkeit getan, der Mohr kann gehen”?

Lehet másik olvasata is Rezsi Sziszi leváltásának

A cím természetesen Friedrich Schiller «Verschwörung des Fiesco zu Genua» című művéből van és a „a mór megtette kötelességét, a mór mehet” formában terjedt el. Kivéve a jelenlegi egyik legfőbb fityesznyik barom világhírű rokonyát, aki a német nagybetű mámorában a magyarban is naggyal írta. Irodalomtörténész lévén ezzel Jókait fikázta! =))
No, de vissza a témához!. Azt írja az ojság, hogy „A fideszes Németh Szilárd már nem alelnöke a Nemzetbiztonsági bizottságnak, a posztot Németh Zsolt kapta meg, aki egyben a Külügyi bizottságnak is elnöke”!
Azonnal kialakultak a találgatások, hogy hova is szánja Őfenesége, mely helyre a kormányzati struktúrában.
Nos elsőre én is ebben voltam, de azóta elgondolkodtam. S arra jutottam, hogy lehet tényleg háttérbe kell húzódnia. A Fidesz arcaként meghozta a támogatást a nép körében! =))
bencemacska
Miért ne lehetne államtitkár? Talán nem elég hülye hozzá?!
kereső
@justhpeter: minden esély meg van rá, ha Németh Sz. lesz a közigazgatási államtitkára./ közig,.államtitkár irányitja a minisztérium apparátusát/ És ráadásul ugyi feláll orbán különbejáratú csúcs kormány szerve a kormányiroda- feladata lesz többek között a közig. államtitkárok felügyelete!!!, ebből a szempontból nézve a dolgot a miniszter csak!! disz. Egyszemélyi kézi vezérlés ami most tényleg megvalósul- elfedve a kormányiroda létrehozásával.Ha az nem lenne,orbánt simán meg lehetne vádolni az alaptörvény szerint is a hatalom "kizárólagos" megszerzésével.De igy nem lehet.
mackoka46
@bencemacska: vadonat új, alig használt az esze.
evacica
@mackoka46: Azt nem lehet használni ami nincs!
evacica
Magyarország szégyene, ahol ilyenek az állami vezetők! Erre a palira maximum egy illemhelyet bíznék!
namihami
@evacica: Már bocsáss meg, de Pesten most is csoda egy nyilvános rötyit találni. Te még abból a kevésből is képes lennél egyet a Rezsibuzi kezébe adni? Hogy az az egyébként is kevésből még kevesebb használható legyen?
Hát már semmi nem szent, semmiért nem lenne kár?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.