Ágyszám csökkenésére hivatkozva kirúgtak két nővért és egy traumatológust, miközben hirdetésükben épp ilyen szakembereket keresnek. A hatvani Albert Schweitzer kórházban olyasmi történt, ami nem sűrűn esik meg mostanság egészségügyi intézményben: felmondtak két ápolónőnek s egy orvosnak a traumatológián. A szorító munkaerőhiány miatt országszerte mindenütt két kézzel kapkodnak a szakemberek után, ezért is különös, hogy a Zagyva-parti városban épp ennek ellenkezőjével, az elbocsátás luxusával éltek. - Az ápolónők hullafáradtak, harminc-negyven ágyra vannak ketten. Egy 12 órás nappalos és egy 12 órás éjszakás műszak után elvileg egy rövidebb, úgynevezett "alvós" majd ezt követően egy pihenőnapot kellene kapniuk, de ez utóbbira már hetek óta nem volt példa - mondta el a Népszavának a kórház belső ügyeit jól ismerő forrásunk, akinek közeli rokona dolgozik az adott osztályon. A túlhajszoltságot a nővérek nem tudják kipihenni, a hibalehetőség pedig óhatatlanul megnövekszik. A feszített...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: emerencia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Mióta van a helyedre 300 másik beszólást felváltotta a nincs elég munkaerő mantra a versenyszférában, számtalanszor előfordul az ilyesmi. Ezeket a bevált költcségmegtakarító módszereket előszeretettel veszi át a közszféra. Senkit nem érdekel az elbocsátottak sorsa és az sem, hogy a maradók bírják-e a hajszát? Az pedig már végképp érdektelen, hogy az adott munkahelyen biztosítottak-e a munkafeltételek. Ha baj van, akkor pedig sírnak az illetékesek, hogy a jó munkaerő elment külföldre...
emerencia
@Horizont: "Az azonban továbbra is rejtély, hogy miközben ágyszámhiánnyal indokolják egy traumatológus szakorvos és két tapasztalt ápolónő elbocsátását, miért olvasható a hatvani kórház honlapján jelenleg is több olyan álláshirdetés, amelyben épp sürgősségi szakorvost és traumatológust, valamint sürgősségi szakápolót keresnek."

A magyar illiberális valóságban ez nem egyedi eset. Legtöbbször ilyenkor többek között az állhat a háttérben, hogy megfélemlítsék a munkavállalókat. Senki ne gondolja, hogy a létszámhiány miatti leterheltségre hivatkozva emberibb béreket, jobb munkakörülményeket követelhet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.