Egy rejtélyes és nem rendőrségi szabványos ruhába öltözött fegyveres is feltűnt kedden a Parlament garázsának bejáratánál – elvileg Áder Jánost védte.

A készenléti rendőrök tömegében is feltűnő jelenség volt kedden egy férfi, aki a Parlament mélygarázsának bejáratánál állt egy szürke, a szabványos magyar rendőrségi ruháktól elütő ruházatában, mellén egy AR-16-os távcsöves gépkarabéllyal.

A férfit az Index fotósa szúrta ki, de Vajnai Attila is lőtt róla egy képet, amelyen megfigyelhető a ruházata.

Vajnai Attila

Gépfegyveresek védik a mélygarázs kijáratát.

A Népszava értesülései szerint a férfi Áder János köztársasági elnök őrségébe tartozhat, a kis létszámú rendőri egység még 2015-ben jött létre, a nap 24 órájában szolgálatban állnak, de általában civil ruhában teszik ezt. (A köztársasági elnököt a Készenléti Rendőrség feladata védeni, a legfőbb ügyészt és a miniszterelnököt a TEK védi a vonatkozó kormányrendelet értelmében.)

Rejtélyes fegyveres is feltűnt a Parlamentnél – Ádert védheti

Fotó, címlapi kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Horváth Sándor biztonsági szakértő szerint a férfi a nem szabványos magyar rendőrségi ruházata mellett "még az egységazonosítót, rendfokozati jelvényt sem visel, ami segíthetne a meghatározásban, és ami nem mellesleg kötelező lenne" – olvasható a cikkben.

A Népszava megkereste az Országos Rendőr-főkapitányságot, hogy ki is volt a fegyveres (és miért állt ott gépkarabéllyal, ahol csupán pár tucat civil tiltakozott), egyelőre azonban még nem kaptak választ.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
@gulyasgyula: Csalással hatalomra került kormányt nem neveznék hivatalosan megválasztottnak...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Gondolom nem is komolyan tettek fel a kerdest. Miert kellene orbannak most mar barkinek is felelnie?
Nem fog. A kovetkezo 3 evben nagyivben fogja lexarni a magyarokat - hataron innen es tul -, es majd a 4. ev elejetol elkezdi a baromarcu kampanyolast, de mar nem kell neki ennyit sem belefektetnie a buliba, mint iden tette.
Persze csak abban az esetben, ha akkor meg eletben lesz...
Csizmás Kond
...pedig egyszerű a válasz...a hülyéktől védte a rendet...
és csupán annyi a baj, hogy az ilyen kérdést mindig a hülyék teszik fel.
Hellcat
Békés tüntetés ellen mesterövész kell igaz?
gulyasgyula
@Hellcat: ...Bocsánat de milyen jogon tüntetnek egy hivatalosan megválasztott kormány ellen ""B É K É S "" tüntetők ...???Pár ezren egy ország nevében ??? Ki hatalmazta fel őket hogy magukat töbsségnek H A Z U D V A tüntessenek egy nép nevében ?? MI A DOLGOZÓ TÖBBSÉG NEM KÉRTÜK őket erre a folyamatos cirkuszra ..Mi a tüntetések környékén nappal dolgozunk este pihennénk de nem tudunk az önkéntes lázadóktól akik előbb utóbb SAVAS vizet kapnak a nyakukba a szemükbe ha az ablakom alatt lázadoznak ..
Gauntlet
Sokat nem ér egy távoli mesterlövész ellen, de hajrá. Az XM 2010 fejlesztet csúzli 1200 méterről garantált találat.
kulabombaafityiszre
@Csizmás Kond: ma, 09:01
Jól megmondtad,mehetsz a pénzedért.elvégre is ebből élsz.
Igaz csizmás szar?Azért nevezlek így,mert most minden szarból lehet főnök.
Lásd bajszos szart.
36
A mögötte álló napszemüveges, fekete pólós is hozzá tartozik.
Szerintem valamelyik magán hadsereg tagjai. Általában veterán katonák és nagyon értik a dolgukat. Balckwater az USA-ból, de lehet izraeli is. A kormányok gyakran bízzák meg őket világszerte. Nem különös.
lampa laz
Index kép rejtélyes fegyveres; biztos ami biztos, előrelátóan edzőcipőt húzott, ha megkergetné a maroknyi tömeg...
Ez már tényleg beszarás, h mindegyiknek külön hadserege van. Bár nem bánom, amennyiben egymást nyírják ki.
36
@gulyasgyula: Igen. Szerintem kínos az is, hogy végül már az üres parlamentnek óbégattak.:) Csak az ott lakó embereknek borzasztó kényelmetlen ez.
human
Áder annyira jelentéktelen egy kis senki, hogy szerintem nem őt védi. Inkább csak fenyegetés, elrettentés lehet a cél. Egy gumibotos rendőrrel szemben bátrabb a tüntető, mint egy gépfegyveressel szemben.
Hellcat
@gulyasgyula: Csalással hatalomra került kormányt nem neveznék hivatalosan megválasztottnak...
Jozefina
Áder is fosik, mert nagyon jól tudja, hogy egy megalkuvó, pénzéhes patkány!!!?? Látszik azon is, hogy egymásban sem bíznak!!
human
@Jozefina: Ebben lehet valami. Egy beszélgetős műsorban is azt vetették fel, hogy talán azért van Orbánnak, Ádernak és Matolcsynak saját fegyveres őrsége, mert nem bíznak egymásban. Ez persze csak egy elmélet.
szép új világ
Ha így haladunk, várható, hogy a csuti genyó oligarchái is bandériumokat fognak felállítani.
babp1982
@gulyasgyula: látom te vagy az ügyeletes hülye-:)))
gulyasgyula
@Hellcat: ...Azért nem véletlen ismerték el az ellenzéki pártok vezetői hogy nagy részük van benne hogy vesztettek ...@Horizont: ...Elnézést de az is a demokrácia része mikor 6-8 száz km után végre hazamennék ha nem kellene a tüntetőket kerülgetni és este tv-néznék vagy aludnák de az utcai hőbölgők miatt nem lehet ...Pedig senki nem kérte fel őket erre a lázongásra ami már a tüntetéskörnyéki lakók idegeire megy ...Legközelebb SAVAS vizzel locsoljuk le őket ..Ez meg a mi demokráciánk lesz ..A kormány úgy se mond le , akkor minek ez a nagy lázongás ..Tessék már tudomásul venni a többség ha nem is örömmel de elfogadta a jelenlegi állapotot ...Néhány ezer fiatal meg nem az ország --nem a nép ...
papa.49
Itt már minden ,,macskajancsinak,, külön őrség, védelmező dukál ???
Mondjátok már fiúk MITŐL FÉLTEK, HISZEN TITEKET A NÉP NAGY TÖBBSÉGGEL MEGVÁLASZTOTT SZABÁLYOS SZAVAZÁSON , VAGY MÉG SE ÍGY TÖRTÉNT ???
Hellcat
@gulyasgyula: www.youtube.com/watch?v=OK5jFG2C90A
Nézd csak majd meg ezt...2002 ben mikor kikapott a fidesz...nekik lehetett igaz? Most meg mindenki szemét szarházi aki nem törődik bele egy szanaszét csalt választás eredményébe?
evacica
@gulyasgyula: Remélem akkor is ez volta véleménye amikor 2006 a fidesz és bandája hónapokon keresztül randalírozott a városban és gyújtogattak, a Kossuth térből meg nyilvános WC csináltak! Az iszonyatos bűztől nem lehetett közlekedni!
gulyasgyula
@evacica: ...Egyet értünk ...Tessék elmenni szavazni nem utólag reklamálni ..Főleg nem egy párthoz sem tartozó lázadozó kölykök nem álják el az utamat .. Most is meg minden választás után 2006-ot //budit // csinálnak a fővárosból ...???,Ez nem demokrácia hanem anarchia ...
cikicakk55
@gulyasgyula: A Magyar emberek legnagyobb része el is ment szavazni. Ne,hogy már az a pár száz ember,akik ott élnek,azok fontosabbak legyenek,mint az ország sorsa. Engem például nem zavarnának. Nem egész éjjel ricsajoztak.lehet,hogy neked jó életed van a Fidesz mellett,de sajnos az ország nagyobb részének nem. Örüljünk inkább neki,hogy a fiatalok is végre rájöttek,hogy az Ő jövőjüket és a gyerekeik jövőjét korrumpálja el a Fidesz.. Amennyiben,meg savas vízzel öntöd le őket,így már tudni fogjuk,hogy ki tette. Sajnos az ilyen emberekből is sokkal több van mint kéne. A kielégítő számotok a NULLA lenne.
gulyasgyula
@cikicakk55: ...Hát arra kíváncsi leszek a hogy deríted egy 10 emeletes házból sötétedéskor honnan jön az áldás...Vállalkozóként napi sok órát dolgozunk ,adózunk és este pihenni szeretnénk ...Hogy másnap , az este tüntető fiatalok műszaki problémáját is megtudjuk oldani ,..A fiataloknak fogalmunk sincs az életről ...Az én és a hozzám hasonló adójából tanulhatnak , élhetnek ..Előbb tegyenek le valamit az asztalra ami feljogosítja őket a lázadásra ...Én az országot járom és megtudom itélni a folyamatos gazdasági javulást ami nem megy gyorsan de a sokat emlegetett nyomornak fele se igaz ..Ha a vidéki fiatalok megélnek a B . pestinek mivel több lehetősége van még jobban meg kell tudni élni ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.