Az idén összesen 45 fogvatartott érettségizik a hazai büntetés- végrehajtási intézetekben, közülük tizennégyen Szegeden. Ennél jóval többen, összesen  149-en OKJ-s szakvizsgát tesznek – írja a delmagyar.hu.

A lap hozzáteszi:

a Szegedi Fegyház és Börtönben is május 7-én kezdődött az érettségi.

Hétfőn magyarból, kedden matematikából, szerdán történelemből, csütörtökön angolból, május 18-án pedig földrajzból vizsgázik tizennégy fogvatartott.

Az érettségi vizsga a börtönökben is ugyanúgy történik, mint a civil életben. A vizsgázók ugyanabban az időpontban kezdik el, és addig is végezhetik a feladatok kidolgozását, mint a civil diákok, csak ők nem öltönyben és nyakkendőben, hanem rabruhában felelnek a kérdésekre.

Az intézet sajtóreferense, Bozó Bea a lapnak elmondta, hogy a Csillagban 2004 óta érettségizhetnek elítéltek, évente átlagosan 10-12 ember. Közülük később többen szakmát tanulnak, vagy levelező tagozaton főiskolai tanulmányokra jelentkeznek. Jelenleg az emelt szintű szociális szakgondozó szakképzés első évfolyamán húsz rab ül iskolapadban, főiskolán pedig majdnem harmincan tanulnak.

Forrás: delmagyar.huszegedma.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.