Több évtizedes rabság után esélye van szabadulni Bene Lászlónak. 

Ahogy azt korábban megírtuk, a büntetés-végrehajtási bíró első fokon döntött a budai Skálánál történt pénzszállítórablás életfogytiglanra ítélt egyik elkövetőjének feltételes szabadságra bocsátásáról.

Az ügyészi fellebbezés miatt a végzés nem jogerős, és nem lépett hatályba

– közölte a Szegedi Törvényszék.

A Blikk megkereste Tóth Tamást, aki Bene egyik áldozatának, ifjabb Tóth Tamásnak édesapja. Az apa fia meggyilkolása után évekig elszántan küzdött a halálbüntetés visszaállításáért. 

Tóth Tamás évekig nyomozott Bene miatt, mindig is fia gyilkosának a szemébe akart nézni

- írja a lap.

Tóth Tamás a következőket mondta a Blikknek, miután megtudta, hogy fia gyilkosa szabadulhat:

Ez a bíró nem tudja, hogy kit szabadít a magyar társadalomra! Elképzelhetőnek tartom, hogy ez a hernyó féreg megvár egyszer engem az utcán és agyonlő. Én nem tennék neki ilyet, mert akkor a szintjére süllyednék

Bene Lászlót a Legfelsőbb Bíróság 1996-ban több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a Budai Skála áruház pénzszállító autójának kirablása, valamint több ember, egy 23 éves egyetemista és két vadász életének kioltása miatt.

A Legfelsőbb Bíróság döntése alapján az elítélt legkorábban 20 év kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Ez az időtartam 2014. május 4-én telt le, a bíróság utoljára 2016. szeptember 7-én döntött a férfi ügyében mellőzve a feltételes szabadságra bocsátását.

Forrás: Blikk, MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Az ilyeneket nem kell kiengedni soha !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.