Se szeri, se száma az OKJ-s tanfolyamot indító cégeknek és iskoláknak, de a képzések színvonalát senki sem garantálja. Pedig sok pénzt és energiát emésztenek fel, de a vége mégis sokszor az, hogy valódi tudás helyett csak egy papírt szorongatunk a kezünkben. Ahogy az a három interjúalanyunk, akik felnőttként döntöttek úgy, kitanulnak egy teljesen új szakmát. Virágkötés egy szál virágból, kutyakozmetika kutya nélkül, és egy gyógymasszőr tanfolyam, ahol pelenkázni kell.

Forrás: Abcúg
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Valódi tudást már rég nem adnak a szakiskolák! Az OKJ-s tanfolyamoktól meg igazán nem kell sokat várni, örüljön a résztvevő, ha az alapokat megkapja, a többit majd hozza az élet!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tulipan
Nem is csoda, akik az egészet felügyelik, mind, csak hülye naarmcsosok! lehetnek!
lópicigáspár
Valódi tudást már rég nem adnak a szakiskolák! Az OKJ-s tanfolyamoktól meg igazán nem kell sokat várni, örüljön a résztvevő, ha az alapokat megkapja, a többit majd hozza az élet!
tulipan
@lópicigáspár: Igy viszont hogy fognak rendes munkát végezni???
lópicigáspár
@tulipan: Sehogy, de itthon jelenleg nem ez a cél! 1 kg krumplival, erzsébet utalvánnyal megvehető szavazók kellenek, nem önálló gondolatokkal bíró, tisztességes munkát végző polgárok! :(((
Nessy
@lópicigáspár: Jó, de ki fogja az urainknak az agymacskáihoz és gazdagodásához előteremteni a pénzt, ha csak az általuk "képzett", kontárok maradnak itthon, esetleg közmunkásként?
Jozefina
Az OKJ-s képzés lényege szerinte, hogy a képzést végzők minil többet kaszírozzanak!!! A minőség másodlagos. Előnye, hogy a legtöbb OKJ-s vizsgát lehet kérni német és angol nyelven is és elismerik az EU-ban!!!
tulipan
Vagyis szaprorodik a göbbelsi, tudatlan tömeg!! Rémületes jövő!!!
lópicigáspár
@Nessy: Ezek már úgy tele vannak, hogy az ük-ük unokájuknak se kell dolgozniuk!
ila51
@lópicigáspár: ..13:09 ..ez az , a régebbi valódi tudást is kint a terepen lehetett megszerezni , nem pedig a tanműhelyben
Egyik ismerősöm is úgy volt , kérte hogy hadd mehessen ki dolgozni a mesterrel , szoba festő mázoló...most 60 fele , még mindig merem ajánlani a munkáját
Edmond Dantes
Csodálom,hogy csak most kezd kiborulni a tejföl.Ezeket az OKJ-s képzéseket lerabolták a szélhámos vállalkozók,a ki tudja honnan jött előadók sok esetben egy leckével járnak előbbre,mint a hallgatók.Legtöbb esetben nulla szakmai gyakorlattal van képük oktatni.Mi kénytelenek voltunk berendezkedni saját képzésre a dolgozóinknál,természetesen OKJ-s papírt adni nem tudtunk,csak használható és alaposan begyakorolt tudást a saját cégünknél.Szétrúgták a korábbi gyakorlatot,amikor szakiskolákban,a szakmai életből meghívott diplomás mérnökök oktatták a hallgatókat és kisebb létszámú csoportokra osztott üzemi gyakorlatokon sajátították el az elméletben tanultakat.Ezek tényleg mindent szétvertek,még a virágkötő szakmát is!!!Legalább húsz év kell,mire ezt a rombolást nagyon sok bonyolultabb és a szakértelemre kényesebb szakma kiheveri.
lópicigáspár
@ila51: Hét szakmáról van papírom, ebből kb 4 az, amihez értek is valamelyest! Nyuggerként viszont kitörölhetem velük a hátsómat. Megjegyzem, mind az átkosban szereztem a régi tanítási módszerekkel. Ráadásul a mai gépeket úgy tervezik, hogy szinte javíthatatlanok, csere! A mestereim közül egyetlen egy dolgozik még a szakmájában, de sokszor ő is csak vakarja a fejét az új technikákon. Szóval rengeteg minden változott a "mi időnk" óta és az igazi szakember drága kincs!
ila51
@lópicigáspár: annyira drága , hogy a felújításhoz kérnénk árajánlatot , a házunk , de még azt sem tudják megmondani mikor érnének ide , nem hogy még árral tudjanak kalkulálni.
ila51
@lópicigáspár: naná hogy úgy tervezik hogy ne sokáig tartson , a fogyasztói társadalmat pezsgetni kell valamivel , keljen el az újabb újabb konstrukció is
lópicigáspár
@ila51: Kőművest találni!? Lehetetlen! A fogyasztói társadalommal még nem is lenne baj, csak ahhoz európai fizetés is kellene!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.