A Demokratikus Koalíció azt javasolja, hogy Magyarország vegyen részt egy közös, európai, menekültügyi politika kialakításában és végrehajtásában.

Niedermüller Péter DK-alelnök szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, jelenleg a menekültügy az egyik legmegosztóbb téma az EU-n belül, és a következő éveknek a migráció lesz az egyik legfontosabb és legmeghatározóbb témája.

Hozzátette, ez egy olyan globális kihívás, amelyet nemzetállami kereteken belül nem lehet megoldani.

Az EP-képviselő kiemelte, a Demokratikus Koalíció nem hisz abban, hogy kerítésekkel, elzárásokkal és egyéb kirekesztő intézkedésekkel meg lehetne állítani a folyamatot.

A DK szerint egy nyitott, szabad, befogadó európai társadalomra lenne szükség – mondta Niedermüller Péter.

Felhívta a figyelmet: mindez nem azt jelenti, hogy korlátlanul és ellenőrizetlenül akarják beengedni a menekülteket, az EU-politikája ugyanis megkülönbözteti azokat, akik valóban védelemre szorulnak és azokat, akiket vissza kell küldeni a hazájukba.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Igen megegyezésre és egyértelmű EU politikára van szükség menekült kérdésben. Megegyezni kell és nem egymást köpködni!!!
wagabund
nidermüller szarjon sünt...onnan könnyen ugat úgy, hogy sosem fog egy menekültet sem befogadni.
Csizmás Kond
A kerítés nem a folyamat megállítása érdekében épült hanem annak lassítása, irányítása érdekében...folyton mellédumálnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.