A Vodafone Európa legnagyobb vezetékes szolgáltatója lesz a Liberty Global akvizícióval, a megállapodással a Vodafone Magyarország országos szinten a második olyan szolgáltatóvá válik, amely képes teljeskörű – mobil, vezetékes internet, televízió és telefon – szolgáltatások nyújtására – mondta Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója szerdán sajtóbeszélgetésen Budapesten.

A brit Vodafone csoport szerdán bejelentette, hogy 18,4 milliárd euróért felvásárolja a Liberty Global amerikai kábelszolgáltató cég magyar, német, cseh, és román leányvállalatait, így a UPC Magyarországot is.

Amanda Nelson kifejtette:

a megállapodással a Vodafone Magyarországnak a mobil üzletágban hozzávetőlegesen 25 százalék, a vezetékes szélessávú üzletágban 24 százalék, a kereskedelmi televíziós üzletágban pedig 19 százalék körüli piaci részesedése lesz az előfizetők száma alapján.

Hozzátette: a befektetéssel a Vodafone Európa vezető új generációs hálózati (NGN) infrastruktúra tulajdonosává válik 54 millió vezetékes/optikai lakossági internet-előfizetővel, összességében pedig 110 millió háztartás és vállalkozás elérésével. A tranzakciót az Európai Bizottság illetékes jóváhagyni, ami 2019 közepére zárulhat le. Az eljárás lezárásáig a cégek működésében nem lesz változás, a működést versenytársakként folytatják.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.