Több mint 26 ezer darab gyógyszert próbált autójában elrejtve Magyarországra csempészni egy szerb férfi Röszkénél – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-t.

Hivatalosan nem is létezik olyan gyógyszer, amit egy szerb férfi be akart csempészni az országba
Fotó: Bruzák Noémi/MTI

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense közölte, a belépésre jelentkező férfi járművének karosszériáját megkopogtatva a pénzügyőrök különös hangra lettek figyelmesek, ezért az autó tételes átvizsgálása mellett döntöttek. Az oldalkárpitok, valamint a hátsó lökhárító mögül összesen 26880 darab Konbozel feliratú dobozba csomagolt gyógyszer került elő.

A sofőr a szállítmány tényleges eredetéről semmilyen dokumentációt nem tudott bemutatni. Azonos elnevezésű és összetételű gyógyszer az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet nyilvántartásában nem szerepel, és a gyártó is ismeretlen volt az adatbázis szerint, ezért a pénzügyőrök a szállítmányt lefoglalták, és egészségügyi termék hamisítása miatt feljelentést tettek – tudatta az alezredes.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
Ki az a képen? Rambó?
Hol a napszemüveg???
Pecsételni is tud???
( érdeklődés esetén hosszabb történetet mellékelek)
tulipan
@staro2: Ez a "hős'" határünk!!! Ki ellen vett fel, ilyan ramboi pózt??? :D
Equus1
akkor most mitől is egészségügyi termék az az az izé, amit lefoglaltak? És, ha hamisítvány, akkor kinek a mijét hamisították?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.