A Jobbik szerint imponáló lenne Orbán Viktor beszéde, ha nem ő tartotta volna, és az elmúlt nyolc évben nem ő lett volna a miniszterelnök.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője Orbán Viktor parlamentben elmondott beszéde után sajtótájékoztatón csütörtökön azt mondta, sok szép szó és gesztus fogalmazódott meg, ezek között említette a háromharmad képviseletét. Furcsállotta azonban, hogy az elmúlt nyolc évben a megosztás politikáját mutatta be a miniszterelnök. Hozzátette: legutóbb Gyurcsány Ferenc alkalmazta az "oszd meg és uralkodj" elvet, de az a politika megbukott.

Elmondta azt is, hogy a miniszterelnök beszéde több ponton fenyegetés is tartalmazott, de Gyöngyösi Márton szerint csak az fenyegetőzik, aki fél.

A frakcióvezető szerint Orbán Viktor olyan gazdasági és társadalmi víziót rajzol fel, amely "köszönőviszonyban sincs" a realitásokkal. Az országot az elvándorlás, a demográfiai katasztrófa és az elszegényedés jellemzi. Közölte továbbá, ha igaz lenne az, amit Orbán Viktor állít, hogy Magyarország a lehetőségek országa, akkor nem a külföldi álláskeresések száma, hanem a külföldről beáramló emberek száma növekedne, akik itt akarnának boldogulni.

Jobbik: csak az fenyegetőzik, aki fél

Ma az ország Gyöngyösi Márton elmondása szerint a korrupcióra épül, oligarchák működtetik, a fiatalok pedig tömegesen menekülnek el.

Kitért arra is, hogy "csúcsra járatták" a gyűlöletkampányt és a megosztás politikáját, Magyarország pedig nemzetközi szinten elszigetelődött. Ehelyett az összefogás politikáját kell követni, és úgy lehet az országot emelkedő pályára állítani, ha eljuttatják a magyar álláspontot a brüsszeli tárgyalóasztalokig.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyvandor
Gorbán valóban csak azokat nem tekinti ellenségnek aki behódol a maffiának. A jobbikban többeknek felnyílt a szeme, azt gondolták Gorbán elkövetett gazságai össszessége már elég lesz a hatalomból való kipöcköléshez. A jobbik mint a megosztásra létrehozott jobboldali ellenzék vádolja Gyurcsányt, pedig soha nem volt akkora befolyása a politikára, hogy tudta volna alkalmazni az oszd meg és uralkodj technikát. Az mszp karakteres vezető hiányában követte őt, de sohasem kapott akkora hatalmat, amivel megtudta volna változtatnia belső erőviszonyokat. (pl szili kata esete)

Az ellenzék megosztásának politikája tovább fog virágozni. Egyik oldalról a jobbik, másik oldalról a Gorbán ügyvédje által alapított lmp, egy kis alamizsnáért időnként félrenéző mszp, és a politikai elit mumusa által vezetett dk.
Ehhez még hozzá jön:
Egy zsák krumpli, színesen nyomtatott rezsiszámla, néhány bözsiutalvány, idejönni nem akaró migránycsról szóló plakát, rezzenéstelen arccal előadott hazug önfényezés. A hatalom támogatóinak engedélyezett korrupció, szabad-rablás, Ez tartja hatalomban Gorbán bandáját.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.