Orbán Viktor négy évre esküdött fel kormányfőnek csütörtökön, majd azonnal elkezdett tizenkét évre tervezni. Aki Magyarországnak más jövőt akar, mint amit a kormányfő elképzel, és a kétharmad birtokában végre is hajt, annak Orbán beszéde rémisztőbb nem is lehetett volna. Részletekkel ugyan továbbra sem szolgált a Fidesz elnöke, de átcímkézte rendszerét, hogy jobban eladhassa azt a régióban és az egész Európai Unióban. Összeszedtük az Orbán-beszéd öt plusz egy legfontosabb tanulságát.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Nem hiába fenyegetőzött március 15-én, a napnál is világosabb hogy politikai jogi és "erkölcsi" (van neki ilyen, nos, ha igen akkor az elég sajátos) elégtételt fog venni. Mindenkin aki márc.15-én nem a Március 15-e téren éltette, és úgy általában azokon a választókon is akik ellene szavaztak.
Szép új narancsos világ jön ami ha sikerül beváltania embertelen fenyegetését jóval tovább tart majd mint 2023. Csak megkönyörül addig rajtunk egy aszteroida. Hogy van mersze 2023-ig tervezni? Miért nem mindjárt kihalásos alapon vagy a viágvégéig tervez:(((( Fullosan elmehibbant, velejéig alávaló és gonosz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
Nem hiába fenyegetőzött március 15-én, a napnál is világosabb hogy politikai jogi és "erkölcsi" (van neki ilyen, nos, ha igen akkor az elég sajátos) elégtételt fog venni. Mindenkin aki márc.15-én nem a Március 15-e téren éltette, és úgy általában azokon a választókon is akik ellene szavaztak.
Szép új narancsos világ jön ami ha sikerül beváltania embertelen fenyegetését jóval tovább tart majd mint 2023. Csak megkönyörül addig rajtunk egy aszteroida. Hogy van mersze 2023-ig tervezni? Miért nem mindjárt kihalásos alapon vagy a viágvégéig tervez:(((( Fullosan elmehibbant, velejéig alávaló és gonosz.
karma1
Ha nem semlegesitik mielobb ezt a nemzethy elmeroggyantat, akkor az egesz EU marad veszelyben, akar a felbomlasig.
Nagyon remelem, hogy Kurz, aki a legkozelebbrol latja ezt a futobolondot, nem engedi, hogy a keresztenyseg leple alatt tovabbra is behuzodhasson az EU-ba es megmaradhasson a neppartban...

Azert arra nagyon kivancsi leszek, hogy mi fog tortenni az iden marciustol esedekes letelepedesi kotvenyvisszafizetesekkel, mert akik ezeket megvettek, azok nem kispalyasok, annal inkabb ukran maffiozok, arab zavarosban halaszo'k de nem igazi haborus menekultek, az is egeszen biztos.
A masik kerdes: hogyan hozhattak be Magyarorszag teruletere annakidejen ekkora penzeket ezek a "menekultek", vagy hogyan utalhattak at akar offshore cegeknek is ezeket: ekkora letetekhez nagyon oda "kell adni" a szemelyes adatokat is (mert ha nem, akkor hogyan kovetelhetik majd vissza a lejarat utan a betetjuket?)
Commenter
@karma1: Nagyon remélem ártalmatlanítják,az olyanok mint Kurz és Verhofstadt no meg Macron is látja hogy mit művel és az ilyennek nincs helye a civilizált, demokratikus politikában és politizálásban. Csal fenyegetőzni tud, csak az agresszió és a gyülőlet nyelvén ért. Szocipata és pszichopata is.Ellenségeket kreál, miközben ő maga a legnagyobb ellenség, leigáz és eltipor mindent és mindemkit, Rendszere zsarnoki, feudális és roppant veszélyes. A tegnapi beszéde (amit mentorától néhai aj-től lopott) a 15 millió magyaroozással, az álkeresztény maszlaggal iszonyat volt.
Nem tudom meddig hagyják még tombolni, remélem 2030-ig semmiképp.
Jozefina
ov beszédírói remek munkát végeztek. Merthogy ezt nem ő találta ki az szerintem százas. Egyébként is a nagyok nem felolvasnak, hanem igazándiból szólnak az ő népükhöz. Erre képesek kis hazánkban kevesen vannak, de vannak! Orbánt háttér hatalmak manipulálhatják (előbb-utóbb ki fog derülni), akik nek érdekükben áll ez a borzalmas retorika!!!
Most az orbán féle keresztesháború (kereszténydemokrácia) következik , feledve az illiberalizmust és Sorost, mert ezek a szavak már lejáratódtak ov-val együtt.
"A lovagiasság szabályai szerint fogok vívni, de a vitákban senkinek sem maradunk adósai. Olyan lesz a fogadjisten, amilyen az adjonisten"
Soha nem volt lovagias és soha nem mert nyilvános vitába bocsájtkozni!!!
Akkor miről is beszél???
Commenter
@Jozefina: fullosan amatőr csapnivaló beszédírója/i vannak. Olyan ótvar tolvajok mint ő. Márc 15: Grósz Károly "fehérterroros, anarchiás, káoszos beszédét lopták el Patyi Andrással. Ezt Patyi meg is erősítette később. Vannak Grósz Károlynak örökösei? Vagy a beszédírója él még? Ha igen lépjenek elő, mert legalább a szellemi tulajdon pofátlan ellopásáért kijár ennek az ovi-patyi duónak egy kiadós per.
Az antall-fiúk biztosan áldásukat adták a tegnapi antall-reloaded beszédre. Ha valaki esetleg nem emlékezne, hasonlóan beteg ember volt antall is, aki úgyszintén 15 millió magyar miniszterelnökének érezte magát, letörpekissebségezte az ellenzéket, és úgy beszélt "ordas eszmékről, hogy közben Horthynak dísztemetést rendezett. Kisstílű pitiáner politikus és ember volt, elődje lába nyomába se léphetett volna!
Kapott egy demokratikus,gazdaságilag szufficites országot a "prof." Most mi van? Diktatúra a legveszélyesebb fajtából + óriási gazdasági, társadalmi deficit. Csődtömeg, Orbán is, antall is az volt. Leírom nem érdekel: antallal kezdődött itt a rákfenéje mindennek, orbánnal folytatódott és vele is fog végződni 2030-ban? Ez itt a kérdés...
Commenter
@Jozefina: Tudod milyen lovag ő? Sötét lovag! Játssza a lovagiast aztán az első alkalommal hátba támad és leszúr. Nem kegyelmez. Fekete lovag, aki angyalokról beszél miközben az ördöggel cimborál!
Nessy
Miről beszélt? Amit leírtak neki, amivel most egy ideig lehet szédíteni fél Európát. Azért érdekes lesz, ha jövőre az egész Kárpát medence vezetőjének képzelve magát, szónokol majd Trianon égisze alatt!
Commenter
@Commenter: szocipata=szociopata (de nem olyan nagy baj a szocipata sem hiszen fóbiái és üldözési mániája van az (ex) szocialistákkal kapcsolatban is.)
Nessy
@Commenter: Csak az a gond, hogy nem a saját, hanem a mi lelkünket adta el az ördögnek a hatalomért!
papa.49
Száz szónak is egy a vége, ha nem teszünk semmit ez a csuti teljesen lébe veri az országot !!!
Miért pont 2030. akar uralkodni, tovább már nem akar, vagy akkor átadja a hatalmat a ,,királylánynak ,, ???
Commenter
@Nessy: szédítse ő anikó asszonyt egy hatalmas pofonnal. Remélem a demokratikus Európát is kirázza a hideg attól amit ez itt márc. 15 óta művel, pofázik, és építgetni próbál? Jól megvédte illetve lecserélte az illiberális demokráciát is, amit tegnapig oly bőszen építgetett. Most meg az elmúlt 8 év "munkáját" csak úgy kidobta a kukába a magafajta ,sajátos kereszténydemokráciájáért? Azt a mindenit, akkor hiába volt az elrugaszkodás éve, meg a mittudomén mi éve. Szerinte a csillagok soha nem álltak még ilyen jól. Azt hiszi hogy jó csillagazat alatt született és áll, holott ilyen rosszul mint alatta rég álltak már a csillagok! Victor Orbanescu, te géniusz: tudod hogy az első számú Kárpátok géniusza hogy végezte? Hülye barom vagy, te szerencsétlen vizenyős szemű, tésztaképű , makogó, papírból olvasni próbáló diszlexiás eszement.
Commenter
@papa.49: ezt el kell távolítani valahogy a búsba!
Commenter
@Nessy: neki az ország csak egy focipálya! A nép csak egy labda amit ide oda rugdos. Csak nehogy a végén az ő feje legyen a labda...
Gauntlet
Mitől csitulna?
Pont most kapott világos megerősítést, hogy a nép ezt akarja:
Nulla programot, maximális korrupciót !
tudode
Ez a "felolvasott" beszéd .. s z é k f o g l a l ó n a k .. sz@r volt! (U.a üldözési mániás színezete volt, ami génhiba nála.) A papija EGY SZÁL TULIPÁN elcsenéséért "agyonverte", az ország lefölözéséhez még hozzá is segít!
.
Az ország további .. e l f o g l a l á s á r a, bekebelezésére, .. i n g y é r ...megvételére rémeSS jövőt ígér, annyi amennyi .. T E L I K .. a közép színtűként, két személyiségűként !
.
(Ezt a .. k e r e s z t é n y d e m o k r a t a.. pálfordulást, valószínű az EU-nak üzente, hogy rossz fiú leszek, de a .. l ó v é .. kell.)
.
Vajon .. m e l y i k .. személyisége szólalt meg akkor, amikor a 3/3-ról, és arról ketyegett, oszt' váltott, 15 millió magyar miniszterelnöke akar/szeretne lenni, de azé'!.
.
-"""JÓL JÁR AKI EGYÜTTMŰKÖDIK VELE/VELÜNK"""
.
Nehéz helyzetben van az ország, és a .. k e r e s z t v é n y f e j t ők!
jancsipapa
@papa.49: Sajnos. Pedig elnézve a mostani " ellenzéket " ,talán nem is mondott nagyot...
simmering73
"Az Orbán által emlegetett “kereszténydemokrácia” a fasizmus és a nácizmus gyökere, ezért azok csírája megtalálható Orbán rendszerében is. Az antiszemitizmus “féken tartása” régi ideológiája a “keresztény” fasisztáknak. Semjén példaképe, Szent Ágoston mondta, hogy a zsidókat nem kell megölni, de bolyongjanak, mint Káin, jogfosztva, elnyomva, üldözve. A holokauszttal a keresztény antiszemitizmus nem ért egyet. Ők a “féken tartott” gyűlöletet szeretik, amit valahogy soha nem sikerült eléggé féken tartani."
nepszava.us/bartus-laszlo-a-diktator-beszede/
kereső
@Commenter: 18:22, Az "időtlen", örök Ady:
"Jajgassanak és kiabáljanak a számok Európa fülébe. Az egész világ hallja meg: haldoklik egy ország!
Ne bolondítsuk tovább már magunkat: Magyarország elmúlni készül. De a számok beszélnek… hát, nemzeti föllendülésről méltóztatik beszélni? Tessék nézni, látni a nemzeti föllendülést!
Az emberek nem akarnak megszületni. Az emberek elmennek innen, ha már élnek. Az emberek nem házasodnak. Az emberek óvakodnak az utódoktól. Az emberek sietnek meghalni, mert nincs mód élni. Ez a nemzeti föllendülés.
Hazafiak, politikusok, olvassátok el, amit a statisztika mond. Poéták, írjatok, művészek, keressétek a színek, vonalak, gesztusnak égre síkoltását. Tudósok, kutassátok a históriában, miként haltak meg a nemzetek. Lássunk, lássunk tisztán. Csakugyan a halálra szánattunk? Vétkeztünk és életünkkel lakolunk most már? …Ezer évet éltünk Európában. De voltaképen fiatalok vagyunk. Nem élhettük az életünket. Nem hagyták, hogy éljünk. Az emberiségnek adósok maradtunk ezer szép ígérettel. És így fiatalon meghalunk – végelgyengülésben."

Ady Endre: Budapesti Napló, 1906.
Nessy
És a sírt, hol nemzet süllyed el...
Commenter
@simmering73: telitalálat minden szavad. Megkérdezhetem, honnan a nicked? a simmering ugyanis fortyogót vagy gyöngyözőt (forrásban levőt) jelent angolul...
Commenter
@kereső: csakugyan halálra szánattunk ha megint átnéz rajtunk a világ. Körülöttünk most úgy gyorsult fel a világ hogy a szomszéd országokban egykor katalizatornak számító eseményekre sem számíthatunk, mint '89-ben, mert a környező országok már rég beelőzték Közép kelet európa egykori sőt, inkább néhai éllovasát.Amíg ez a hibbant önjelölt csutitáltos itt vadul és bokrosodik addig halálra, lassú kínhalálra szánattunk igen, ha csak az európai gazdasági és politikai összefogás oly módon el nem lehetetleníti, hogy végül a népharag kell, hogy örökre el és kisöpörje a bandájával együtt.
magyarbakancs
A Kereszténydemokrácia domákon alapszik,tehát diktál.
az ,az diktatúra.
És valami mi az ,hogy keresztény kultúra?
Mit takar?
Ki nem gyakorolja vallását,vagy talán más vallású az nemzet idegen?
Commenter
@karma1: tessék parancsolni: előkotortam! Te jó ég, ez is beszédhibás volt még?
www.youtube.com/watch?v=IP3b5fPzHrQ
Mi a sz@rt vitt ő ittvégbe? Vértelen forradalmat a múzeumi székben üldögélő "forradalmár"? És ez is már királyi többesben beszélt! Mi az MDF, mi a KDNP...rohadj meg te vén lótetű a pokol legmélyebb mélyén!
Volt képe, pofája ennek az orbitális másik nagy nullának ezt így annak a szemébe vágni annak, aki az életét kockáztatta hogy ez valóban vértelen és békés legyen és ott ült előtte?! A mocskos mindenit ennek rohadt zsíros hajú keresztényszájú kettős életet élő álprofesszornak. Ráz a hideg és az undor! Nem is bírtam megnézni végig. Ha felnézett a pokol bugyraiból gondolom örömmel konstatálta, hogy legjobb tanítványa tegnap még nála is tovább ment. Pfuj. Gyomorforgató!
Commenter
@kereső: Ady egy világi, és világszínvonalú poéta akinek a gondolatai egy nem világnyelv kalitkájába lettek zárva. Köszönöm szépen kereső, nagyon helytálló és találó.
advocat
Jó ez így. A 48 %-os kétharmad. Ez a magyar "demokrácia".
Commenter
@durbincs: Mi van? Milyen kópia? Nekem kópiám? Milyen klón? Mondtam már, hogy utálom a tökmagot és a tökmag héjának kiköpdösését? szerény tehetség, ez igaz. a gazdád na ő az anti-tálentum...esze annyi van, mint egy darabka molylepkének.
advocat
A szotyi az NAPRAFORGÓ!!! Végül is mindegy.
Commenter
@advocat: ennek tényleg mindegy. A gazdájának kellene visszavennie a napraforgó fogyasztásából focimeccsek alatt mert egy zacskó napraforgómagban több a kalória mint egy Big Macben...
Commenter
@Jozefina: ov nemcsak a márc 15-i beszédét lopta el egy már halott egykori elvtársától a néhai Grósz Károlytól és íratta át patyi andrással, hanem tegnapi beszédét is lenyúlta a nem liberális álkeresztény mentorától, a néhai antall józseftől akinek politikai létét köszönheti hiszen ő mentette ki a Lendvay utcai székház-botrányból azzal a feltétellel hogy jobbost csinál(hat)belőle. Nos, orbán és vélhetőleg ismét patyi, tegnap antall 1990-es beszédét realodingolták. Ez az ember, ez a...kisezredik , kisnemesi vén jöttment a mai rákfene kezdete: undor ez az ember ő kezdte a 15 millió magyarozást, angyalozást, keresztényezést stb. Nagyon nagy üldözöttje volt ez is a rendszernek ott, az orvostörténeti múzeumban anno.
Karma1-nek írt válaszomban belinkeltem a beszédet, érdemes belenézni, aki kibírja ez a senkiházit hallgatni-nézni az nézze végig, bár már az elején abszolút nyilvánvaló a párhuzam. Nagy kár, hogy a taxisblokád nem söpörte el ezt a szennyalakot a szennykormányával együtt még a kezdet kezdetén. Az idők végezetéig és azon túl is rohadjon ov-val együtt a pokolban!
Commenter
@karma1: @Commenter: karma 1, ez a kedvencem a "No Doubt" "Tragic Kingdom" c. örökbecsű albumáról és azt hiszem a te hozzászólásodhoz, keresőéhez, és az én 10:23-as hozzászólásomhoz tökéletesen passzol:
www.youtube.com/watch?v=TR3Vdo5etCQ
papa.49
@Commenter: a reggeli 07.57. re Az Anikó mehet vele együtt a sittre, mert ezt a kisebbségi érzéssel túlfűtött barmot ő állította erre a pályára, az ő összekötései révén lett ,,védett vad,, a BM. (Horváth) által, meg aztán a családi ,,smukk,, gyűjtésében is nagyon kivette a részét a spiné !!!
Úgyhogy az biztos nem fogja befolyásolni jó irányba ezt az elszabadult ,,hajóágyút,, !!!
Commenter
@papa.49: hát pesze tőlem együtt verhetik majd bilincsbe őket. Anikó apja Lévai István öt elemis, MSZMP-s besúgó volt a 444. hu hozta ezt le, nem titok ez.Anikó egy látszólag jelentéktelen nulla, aki a boxzsák szerepét is betölti, meg szülőgép szerepét is, meg tettestárs, bűntárs is mindenben. Kicsit sok ebben a galeriben a volt spicli. Most kéne ezt a vadbarmot a nem védeni tovább, na ezt szépen megmondtam. Igyekeztem...
papa.49
@jancsipapa: a 08.20. ra Igen ez az ellenzék egy vizes nyolcas semmi egyéb !!!
Itt a népnek kell lépnie a változás érdekében !!!
Commenter
@kereső: Ez ugyan nem Ady, de (ha kevésbé) költőien is, illik a hozzászólásodhoz. A Semmi Kétség (No doubt) Tragic Kingdom albumáról való, és már maga az első kép a romlott narancs...bár ezt a klipet biztos láttad már te is, nekem a narancsuralom és a tegnapi óta folyton eszembe jut ez a világsláger:

www.youtube.com/watch?v=TR3Vdo5etCQ

haldoklunk igen,fogy a levegő, pont ilyen halálról szól ez a dal! Honnan tudom? Gwen Stefani maga nyilatkozta, egyike legfájdalmasabb daloknak amit valaha is énekelt. Érződik is különleges hangján hogy szívét-lelkét beleadja...nem is véletlenül lett világsláger, a legnagyobb sikerük volt ez:

www.youtube.com/watch?v=TR3Vdo5etCQ
Commenter
@papa.49: a momentumról is ezt gondolod?
kereső
@papa.49: mondhatnám azt is,hogy sőőőőőőőőőőt!
Commenter
@kereső: arra bizony! ugye orbánné anikó a fővédnöke egy bizonyos alapítványnak amely a határon túl élő (nem a határon túl dolgozó!) magyarokat támogatja. Na amikor átadták nekik az összegyűjtött rakományt/vagy adományt akkor anikó ki mással fotózkodhatott volna a jeles alkalomból mint egy ex-szekussal? Tuti, hogy képben volt ez a nagyon katolikus úrasszony arról hogy ki áll mellette, márcsak az apja múltja miatt is, sőt a férje és az anyósa/apósa múltja miatt is! Klassz :(((
Macskaszem
@Commenter: Anikó asszony sem az az ártatlan fehér bárányka mint amilyennek láttatják.
A Lévai ág is igen szépen gyarapodott a közösből.
Commenter
@Macskaszem: Most a Tiborcz és a Szokira ágon a sor!
papa.49
@Commenter: Alapjában véve minden ,,ellenzéki pártról,, ezt gondolom, el nem vetem a lehetőségét, hogy lesz belőlük valami de még nem produkáltak szinte semmit, az olimpia ellenes népszavazási kezdeményezés nekem úgy tűnik ,,ki volt találva,, hogy s fütyisz kitudjon bújni a nyilvánvaló elbaltázott terv alól presztízs veszteség nélkül !!!
Commenter
@papa.49: az atv volt egy szavazás e szerint több mint az emberek 68 százaléka gondolja úgy hogy igen, az ellenzék meg fog erősödni és még jóval 2030 előtt képes lesz leváltani a csutit, ha magától össze nem dől ő is meg a rendszere is...
papa.49
@Commenter: Úgy legyen de én már azt nem érem meg, pedig szeretném de nem fog menni ...
papa.49
@Macskaszem: El ne feledjük a 2-3 éve kialakult Szolnok elkerülő históriáját, a Lévaiaké voltak azok a földek zsombékos, mocsaras, a Zagyva partján elterülő terület, ami ráadásul Natura 2000 minősítésű volt ott kellett építeni az orbántorzót amit bárki láthat ha Szolnokról elindul a 32 főúton Jászberény felé !!! Azokat a földeket gondolom ,,JÓPÉNZÉRT,, kisajátították, és elkezdték rajta kb. 5X árban az építkezést, mellesleg a mostani elkerülő út ami Abonyt, és Szolnok nagy részét kikerüli, minden híd úgy lett kialakítva, hogy a másik pályatest is aláférjen !!! EZ ÁM A SPÓROLÁS !!!
Commenter
@papa.49: de fog menni!!!legyünk mi is optimisták ha a csuti 2030-ig mer tervezni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.