Kirúgták az egyik Pest megyei iskola igazgatóját és helyettesét, miután három diák hamis pedofilváddal illette az egyik tanárt.

A tankerületi központ azután bocsátotta el azonnali hatállyal az iskola vezetőjét, hogy a belső vizsgálat kiderítette: a lányok hazudtak, vagyis nem zaklatta őket a pedagógus – értesült a Blikk.

A koholt pedofilvádat végül az igazgatóval szembeni leszámolásra használták fel

Több mint kétszáz szülő petícióban követeli az igazgató és a helyettes rehabilitációját. Szerintük a pedofilügy csak kapóra jött a tankerület vezetőjének a kirúgásokhoz.

A belső vizsgálat megállapította, hogy a három lányt nem molesztálta senki, sők csak azért találták ki a vádakat, hogy kirúgassák a tanárukat. A diákokat az iskolából határozattal eltanácsolták. Ők másnap mégis bementek az iskolába.

A triót ekkor a könyvtárban helyezték el, ahol tanári felügyelettel tanultak. Szüleik viszont ennek egyáltalán nem örültek, panaszt tettek az iskola vezetőségénél – mondták el a Blikknek nevük elhallgatását kérő szülők.

A botrány híre ezután jutott el a tankerületi központig. Végül április 24-én a igazgatót és a helyettesét rendkívüli felmondással elküldték. A pedofíliával hamisan megvádolt tanárnak nem kellett mennie, vádlóit, a könyvtárba száműzött három diáklányt viszont szülei azóta kivették az iskolából.

Cikk- és címlapkép: pixabay.com, illusztráció

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A "kicsikéket" mózesre kellene tanítani, hogy mi jár a hamis vádaskodásért!!! A hamisan megvádoltakat pedig valóban vissza kell helyezni az állásukba!!!
Nessy
@Jozefina: Már megint az ártatlan büntetik, az elkövetőt szentté avatják.
A három leányzónak nem ártott volna valami komolyabb büntetés.Mert később is úgy érzik, hogy büntetlenül alaptalanul lehet rágalmazni, életeket tönkre tenni.
nezelodo
Változatos módszereket alkalmaznak, a régi vezérelv szerint, jönnek az ügyvédek... kezdetű strófa. Én meg azt látnám szívesen párásodó szemmel, (mert egyszer ők is sorra kerülnek), mikor ezek a végrehajtók kerülnek sorra, és ajvékolnak az őket ért igazságtalanság miatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.