Az Országgyűlés ma szavaz a negyedik Orbán-kormány tíz minisztériumának létrehozásáról.

A ház ülése reggel 9 órakor kezdődik. A képviselőcsoportok megállapodása alapján a kormány megalakulásáig napirenden kívüli felszólalások, interpellációk, azonnali kérdések és kérdések nem hangoznak el.

Így alakítják át a minisztériumokat, Orbán tovább növeli a hatalmát

A képviselők így azonnal a minisztériumok felsorolásáról, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról tartanak összevont vitát. A Fidesz és a KDNP vezető politikusai által jegyezett előterjesztésről várhatóan délelőtt 10 óra után szavaznak is.

Az indítvány alapján a leendő kabinet tíz tárcája a következő lesz: Agrárminisztérium, Belügyminisztérium, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Honvédelmi Minisztérium, Igazságügyi Minisztérium, Innovációs és Technológiai Minisztérium, Külgazdasági és Külügyminisztérium, Miniszterelnöki Kabinetiroda, Miniszterelnökség és Pénzügyminisztérium.

A törvényjavaslat rögzíti továbbá, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda a miniszterelnök politikai munkaszervezeteként, a létrejövő Miniszterelnöki Kormányiroda pedig kormányzati igazgatási munkaszervezeteként működik.

Az előterjesztés általános indoklása a kormányzati szerkezetről azt írja: a kormányzati tevékenység irányítását a miniszterelnök végzi. Ennek keretében megszűnik a kormányzati tevékenység összehangolásáért való külön miniszteri felelősség, az e körbe tartozó feladatok a továbbiakban megoszlanak az angolszász mintára létrejövő kormányzati központ szervei között. A kormányzati központ része a Miniszterelnöki Kabinetiroda, a Miniszterelnökség és a Miniszterelnöki Kormányiroda.

A benyújtók hangsúlyozták továbbá, hogy hatékony és gyors reagálású kormányra van szükség, mert a világban percek alatt olyan változások mennek végbe, amelyek "mindannyiunk életét érintik".

Az általános indoklás kitér arra, hogy Magyarország polgárai április 8-án "egyértelműen kijelölték a kormányzás céljait". Meg kell őrizni a keresztény kultúrát, meg kell védeni az országot, meg kell teremteni a teljes foglalkoztatottságot, és támogatni kell a gyermeket nevelő családokat – sorolták.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Amíg nincs külön oktatási- és egészségügyi, szociális minisztériom, addig nincs felemelkedés sem!!!
Diktatúra kirajzolódik:
"Az előterjesztés általános indoklása a kormányzati szerkezetről azt írja: a kormányzati tevékenység irányítását a miniszterelnök végzi. Ennek keretében megszűnik a kormányzati tevékenység összehangolásáért való külön miniszteri felelősség,"
Ez viszont nem volt a szavazólapokon, tehát színtiszta hazugság:
"Magyarország polgárai április 8-án "egyértelműen kijelölték a kormányzás céljait". Meg kell őrizni a keresztény kultúrát, meg kell védeni az országot, meg kell teremteni a teljes foglalkoztatottságot, és támogatni kell a gyermeket nevelő családokat – sorolták."
magyarbakancs
@Jozefina: "Amíg nincs külön oktatási- és egészségügyi, szociális minisztériom, addig nincs felemelkedés sem!!!"
És ha van külön mindegyik minisztérium amit ön hiányol attól jobb lesz minden?
NEM!
EÜ-be a több biztosítási rendszer a meg oldás.az oktatás meg szerintem nem rossz.
Hiába hivatkoznak lexikális tudás oktatása elavult.
Azért szeretné látni azt a diskurzust mikkor egymással vitatkozik a jövő generációja ,és a laptopját,okos- telefonját böngészi az érveléséhez a vitában.
Milyen felemelő lehet egy ilyen beszélgetés nem.
Nessy
Érdekes! Hallott valaki a kampányban pártunk és kormányunk részéről bármilyen programot Soroson és a migránsokon kívül?
Akkor mire is kaptak "felhatalmazást" a híveiktől?
Most aztán jön részükről a misszió, a vízió horizontálisan is, meg vertikálisan is! Igaz, hogy ez is csak szó,szó,szó, tartalom és értelem nélkül.
szettevette
Szerintem, nem egy minisztériumon múlnak dolgok!
dodóka
Mindenki úgy fog ugrálni, ahogyan a more G fütyül. ( kivéve rezsiszilárdot, mert ő nem tud már ugrani sem...)
vladimir putin
nem lehetne amúgy "lefuttatni" egy nemzetbiztonsági kockázatelemzést ezekre a maffiózókra?
Csizmás Kond
" Orbán tovább növeli a hatalmát"
...és tessenek már mondani ki ellen kéne tovább növelje ?
...hebehurgya felfogás...
tudode
Többször felvetettem, és tartom, hogy ezt az .. á l l a m n a k, . nem nevezhető, átpolitizált, csupán "költségkímélés" céljából centralizált katyvaszt neki "kell" végigbuzerálnia, mivel ez, ami van, csak az ŐFELSÉGE HATALMÁT alátámasztó, KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELEN Ú L, az ő kettős személyiségének megfelelő .. s ó h i v a t a l.
.
Számára .. k e v é s .. volt/van megtanulni, milyen módon kellene az államot összeraknia.
.
Gondja egy sem, van nekije a kisvasútja mellé bankja, RENDELETI KÖLTSÉGVETÉSE, hadserege, hotelje, földje, mindene, amellyel a PÉNZ-, és HATALOMÉHSÉGÉVEL fel tudta magát .. t o r n á s z n i .. TÖREKSZEDŐBŐL -- áttételesen --- az ország második leggazdagabbjává!
.
Pedig ha képeSS lett "volna"gyenge jellemével ellenállni az őt fenyegető .. k í s é r t é s n e k, nem kellene bujkálnia még az ő virtuális 2/3-a elől sem, mint egy .. r a b l ó n a k ,, ILLEGITIM FELHATALMAZÁSÁT tapogatva a szajréval teli zsebében ZSEBHOKISKÉNT!
Gauntlet
Le kell ezt egyszerűsíteni: Vezetők:
Agrár: Orbán - a kisgazda
Belügy: Orbán - a fakabát
Emberi erő: Orbán - a HR-es
Honvéd: Orbán - a katonaszökevény
Igazság: Orbán - a kisbíró
Külgazdaság: Orbán - az exportőr
Kabinetiroda: Orbán - a bürok katája
Pénzügyminiszter: A Gazdálkodj okosan játék nyertese: A Csengeri háztartásbeli !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.