Vasárnap tartják az Élet menetét Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező menet résztvevői vasárnap 16 órakor a Március 15. térről, az Élet menete szobortól indulnak és az Erzsébet hídon keresztül vonulnak a Friedrich Born rakpartra.

A vasárnapi rendezvényen színpadra lép mások mellett Székhelyi József színész, Rost Andrea operaénekes, Pajor Tamás és Oláh Gergő énekes, továbbá egy olyan család is, amelynek második világháborús megmentett és megmentő tagja is van.

Vasárnap tartják az Élet menetét

A holokauszt emléknapja alkalmából 27. alkalommal rendezett Élet menete nemzetközi felvonulás résztvevői indulásra várakoznak az egykori auschwitzi koncentrációs táborban, a lengyelországi Oswiecimben 2018. április 12-én. Néhány ezer izraeli és lengyel fiatal gyalog teszi meg az Auschwitz és Birkenau közötti három kilométeres utat, így emlékezve meg a náci népirtás mintegy hatmillió áldozatáról. (MTI/EPA/Stanislaw Rozpedzik)

Az Élet menetét tizenhatodik alkalommal rendezik meg, hogy a résztvevők felekezeti és politikai hovatartozásra tekintet nélkül együtt róhassák le kegyeletüket a holokauszt áldozatainak emléke előtt, és hitet tegyenek a társadalmi szolidaritás és a demokratikus politikai kultúra mellett.

A felvonulás idején – várhatóan háromnegyed négytől öt óráig – lezárják a Március 15. tér-Szabad sajtó út-Erzsébet híd-Döbrentei tér-Budai alsó rakpart útvonalat, és módosul az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 110-es, a 112-es, a 133E és a 178-as autóbusz, valamint a 19-es, a 41-es, az 56A villamos és a TH nosztalgiavillamos közlekedése – olvasható a Budapesti Közlekedési Központ honlapján.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.