Három éve ilyen tájt még tízezer tüntető egészségügyi dolgozó élén panaszolta az ápolók nyomorúságát, s akkor még az államtitkár is kénytelen volt elismerni, hogy „önöknek mindenben igazuk van”. Két esztendeje a Forbes magazin még a 10 a legbefolyásosabb nők közé sorolta. Tavaly bejelentette, hogy kilép a közéletből. Idén az ápolók hetében, a munkahelyén, egy hospice …

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: PV
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Az emberek, az újságírók még mindig nem értik!
Ez nem az ápolók, nem az orvosok nyomorúsága, hanem a miénk! A betegeké és leendő betegeké!
Mikor fogjátok már fel???
magyarbakancs
Az állami EU-be feneketlen pénzeket lehet önteni.
Feltette valaki azt a kérdést miért nem tudják meg szüntetni a paraszolvenciát?
Az ért mert a profoknak,főorvosoknak nem érdeke.
tudok olyan osztályt Budapesten ahol havi 4-5 milliót tesz zsebre a főorvos nő.
mivel egyedüli orvos az osztályon ami elfekvő.
Bezsúpolják az öregeket zsebre meg napi 100 ezrek.
Nessy
A jelenlegi OKJ betegápoló képzés mindenre alkalmas, csak betegápolás oktatására nem! Arról nem is beszélve, hogy ha valakinek még lenne is hivatás tudata, az esetek nagy részében rövid időn belül elveszti azt.
Aztán, ha jó feje van, elvégzi a főiskolát, attól kezdve viszont számára a tényéleges betegápolás ( etetés, mozgatás, tisztába tevés, pár jó szó) már derogál. De irányítani sem tud tisztességesen, hiszen csak elméletben ért hozzá! Már pedig az elmélet és a gyakorlat között hatalmas a szakadék, ami egyre mélyül.
Lesz giga kórház, modern diagnosztika. És?? A tvk behatárolja hány beteg ellátását finanszírozzák, a ma elkészűlt CT - MR leleteit majd 10 nap múlva kapja meg a beteg, addigra lesz orvos aki kiértékeli! És csak reménykedni lehet, hogy valóban mindent észrevesz, ami lényeges. Természetesen ezért még fizet is a paciens, nem 300 forint vizitdíjat! Uraim! Lehet mesélni, lehetnek magasröptű elképzelések, de először a meglévőt kellene korrektül működtetni!
magyarbakancs
@Nessy: Szia!
Régóta mondom már ,hogy a több biztosítási rendszer kellene mint a Németországban van.
Példa elcsesz az orvos állami kórházban állami pénzen hoz helyre, kifizeti a másik műtétet orvos beteg ,vagy mi mindannyian?
Természetesen mi.
Elmész maszek rendelésre oda biritasz 100-300 ezret és mindjárt az első leszel a térd ,csípő protézis váró listán.
Tudom mert áldtam így működik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.