Kövér László, az Országgyűlés elnöke szerint az elmúlt nyolc évben a válságkezelésen túljutott az ország, a változás alapjait megteremtették, a következő időszakban a miniszterelnök többet tud majd a jövőkép kialakításával, az ehhez szükséges stratégiák kidolgozásával foglalkozni.

Kövér biztos abban: vannak, akiket meglepett, hogy Orbán Viktor a kormányfői eskütételt követő parlamenti beszédében 2030-ig terjedő időszakra vázolta elképzeléseit. Ez ugyanakkor szerinte csak azokat érhette váratlanul, akik nem ismerik őt eléggé, és azokat, akik nem gondolnak abba bele, hogy az európai politikának éppen az a legnagyobb rákfenéje, hogy olyan politikusai vannak, akik csak a következő választási kampányig terveznek. „Ilyen politikusokkal van tele Európa és ettől olyan Európa, amilyen” – jelentette ki.

Kövér László: Az ellenzék üres és morálisan értékelhetetlen

Az Országgyűlés elnöke Orbán Viktorhoz fűződő több évtizedes kapcsolata és tapasztalta alapján nem vár markáns változást a kormányzati stílusban, a miniszterelnöki szerepfelfogásban. Hozzátette, maga is kíváncsian várja, hogy a miniszterelnöki megnyilatkozásokban megjelenő, a kormányfői irányítói és vezetői szerepkör közötti különbségtétel mit jelent. „Abban viszont mindenki biztos lehet, hogy

Orbán Viktor továbbra is domináns, vagy az eddigieknél még dominánsabb szereplője lesz a kormányzatnak”

– mondta Kövér.

Arra a kérdésre, hogy el tud-e képzelni olyan témát, amelyben az ellenzék és a kormányoldal konszenzust tud kialakítani, azt válaszolta, mást sem tesz 28 éve, csak ezt elképzeli. „Erről álmodom, erre vágyakozom, és aztán soha nem érkezik el az a pillanat, hogy ilyet lehet találni” – mondta. Szerinte, ha az elmúlt 28 év legsúlyosabb válságainak egyikében, a migránskrízisben sem sikerült egyetértést kialakítani.

Az ellenzéknek azt tanácsolta a fideszes politikus, hogy ne csak sportszerűtlen belemenésekkel akarjon meccset nyerni.

„Edzeni kell, készülni kell, taktikát kell kidolgozni, nem baj, ha a pályán intelligens játékosok is játszanak, nem pedig – hogy a lelátók szóhasználatával éljek – minden poszton egy bal bunkó áll”

– fogalmazott.

Kérdésre válaszolva az Országgyűlés elnöke kitért arra is, hogy még az év vége előtt elkészül az Országgyűlés új irodaháza a Kossuth téren és a házelnöki rezidencia a Parlament mellett, a Balassi Bálint utcában. Utóbbival kapcsolatban elmondta, hogy életvitelszerűen nem kíván az agglomerációban lévő családi otthonából oda költözni, legfeljebb reprezentációs célokra használja majd.

„Minden ellenkező híreszteléssel ellentétben nem magamnak építtettem a házelnöki rezidenciát, hanem a mindenkori házelnökök számára, akik közül biztosan lesz, aki az ország távolabbi részéből jőve beköltözik majd”

– mondta.

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó/Bruzák Noémi

(MTI)

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
„Edzeni kell, készülni kell, taktikát kell kidolgozni, nem baj, ha a pályán intelligens játékosok is játszanak, nem pedig – hogy a lelátók szóhasználatával éljek – minden poszton egy bal bunkó áll”

Felsőbbrendű érzéssel ellátott egyén
Pedig csak ,,nemzethy magyar".
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
„Edzeni kell, készülni kell, taktikát kell kidolgozni, nem baj, ha a pályán intelligens játékosok is játszanak, nem pedig – hogy a lelátók szóhasználatával éljek – minden poszton egy bal bunkó áll”

Felsőbbrendű érzéssel ellátott egyén
Pedig csak ,,nemzethy magyar".
Commenter
@nevemnick: Ezt az alávaló partizán-unokát, aki a saját felmenőjének is kötelet küldött (tehát tkp. magának is :) csak a poshadt nemzethy mámoros agya ezt fel sem fogta. Hogyan mer ez erkölcsi szempontból minősíteni bárkit is? Mindaz amit az ellenzékre okádott, és okád az csakis rá/rájuk igaz hatványozottan. Kövér, piknikus, szeméttel teli szennyláda. A mosléknak pedig a disznók előtt a helye, nem a házelnöki székben!
tudode
Azzal, hogy ilyen módon .. m i n ő s í t e t t e .. ez a bumfordi az ELLENZÉKET, összességében legalább annyi állampolgárt .. s é r t e t t .. meg az ELLENZÉKEN KERESZTÜL, amennyivel valójában ők SEM RENDELKEZNEK, csak PARLAMENTI MATEMATIKAILAG lenyúlva a FÉL ORSZÁGGAL együtt k...araktergyílkolt ellenzéktől az un. KÖZJOGILAG "is" ÉRVÉNYTELEN .. g y ő z t e s .. kompenzációt!
.
Meddig koptathatják ezek az Ország Házát ezek az URAKNAK csúfolt, alja csodabogarak?
.
www.youtube.com/watch?v=crRGp7aL3Ow
.
Ezek a .. k e r e s z t é n y e k .. PÉLDAKÉPEI!
kissé felnőttem
te meg elmebeteg lennél ha ellenzékben téged igy kisemmiznek, igy lekezelnek,
majd akkor mesélj amikor a seggnyalás véget ér.! te leszel a legszomorubb és a leg lealázottabb méltóság ugy hogy smitt. pali csitt.
Qqberci
@nevemnick: Megérett a saját kötelére...
Pálinkafőző Rézüst
komcsi aljadék...Ennyi. Több szót nem érdemel. Esetleg valami mást...
RonaGyuri
hogy az ellenzék milyen azt most hagyjuk, de ami üres az a te fejed, szaros komcsi paraszt-bunkó! =))
csipetke
A fidesz is értékelhető morálisan:- 0,azaz nullára...
Istvántóth
"akik nem ismerik őt eléggé, és azokat, akik nem gondolnak abba bele, hogy az európai politikának éppen az a legnagyobb rákfenéje, hogy olyan politikusai vannak, akik csak a következő választási kampányig terveznek. „Ilyen politikusokkal van tele Európa és ettől olyan Európa, amilyen” – jelentette ki."
Mennyé má ki nyugateuropába azt nézd meg milyen ,utána járasd a szádat . Megint hazudtok ! :-(((((((((((((((((
Istvántóth
Ettől féltünk többek között hogy megint 4 évig kell hallgatni a fals hülyeséget sorba sorba ,
egyik nap egyik másik nap másik aztán meg a 3.napon a harmadik .:-(((((((((((((((((((((((
A T ...tele van már vele . :-(((((((((((
Peller Anikó
Hát morálisan te nem is lehetsz képes értékelni a bármit, mert nincs neked olyan. Talán ha próbálgatod az immorált, abból van bőven minden poszton arcátlan bungó.
Istvántóth
Ettől féltünk többek között hogy megint 4 évig kell hallgatni a fals hülyeséget sorba sorba ,
egyik nap egyik másik nap másik aztán meg a 3.napon a harmadik .:-(((((((((((((((((((((((
A T ...tele van már vele . :-(((((((((((
Jozefina
Ha a fejedhez hasínlítod az ellenzéket, akkor valóban üres és morálisan értéktelen is.
tudode
Egyáltalán hogy merészel ez a .. h á z m e s t e r e k.. csúrja .. m o r a l i t á s r ó l . polemizálni akkor, amikor MEGVAN az okuk, az ország szégyenére, hogy miért tabu a MULT lezárása:
.
----- Orbán Viktor és Kövér László volt kommunista ügynökök
propeller.hu/itthon/3340537-orban-viktor-kover-laszlo-volt-kommunista-ugynokok
.
Annyi van a .. r o v á s u k o n, mióta baromkodnak, mint égen a csillag, többek között
.
----- Orbán 1988-as beszéde Soros Györgyről!Előadja: Kádár János (Kádár János Soros Györgyről)
www.youtube.com/watch?v=T4toBcY-kJw
.
---- Antall József a volt kommunisták visszatérésének veszélyéről
www.youtube.com/watch?v=xOP7yGM_3NU
.
Amit .. p r o f e s s z i o n á l i s a n ..művelnek "ezek", LEGJOBB VÉDEKEZÉS A TÁMADÁS akár a fele ország nyomorán is!
.
Valójában POLITIKAI SZÉLHÁMOSOK/PROSTIK .. g y ő z t é k .. le, na NEM AZ ELLENZÉKET, az országot!
Eladott Ország
Nem gyönyörű? A népakarat és a parlamentáris demokrácia. Amire Kövér László pontosan akkora ívben tesz, mint anyapártja és főnöke, volt kollégiumi szobatársa és ivócimborája. Minő szép szavak egy olyan ember szájából, aki egy olyan párt elkötelezett szolgája, amely pártot a voksoláson megjelent választópolgárok fele sem támogatott. Amely pártnak szüksége volt a külhoni magyarok szavazatára, a központilag, kormányszinten terjesztett hazugságokra, a valós, teljes körű információktól elzárt polgárok rettegésére, a véletlenek sorozatára, amikor rossz helyre írták be a szavazatokat, amikor lefagyott az információs rendszer, amikor tízezrével hozták át a határon azokat a magyar állampolgárokat szavazni, akik nem beszélnek magyarul. Márpedig az az állampolgárság alapfeltétele, amennyire én tudom.
Nessy
Kövér elvtárs túl sok szovjet háborús filmet nézett! Ott állították be az ellenséget idióták gyülekezetének, akiket aztán sikeresen legyőztek!
Foci nyelven szólva, a fidesz nagyjai szellemi párbajra, vitára hívják ki a legközelebbi demens otthon lakóit, és győzelmet aratnak! Erre tényleg lehet büszkének lenni!
RonaGyuri
Köteles-elvtárs az egyik, ha nem a legundorítóbb féreg az egyébként is ócska magyar politikus bagázs körében! =))
Pálinkafőző Rézüst
@RonaGyuri: ebben biztos vagy? Van ott férgebb is ...Monnyuk egy szinten vannak...
RonaGyuri
@Pálinkafőző Rézüst: igazad van erős a verseny, de nekem a vöröskatona unokája, akinek a szülei ebből szoc.hazásodtak, majd az MSZMP-KB munkatársa lett, mint ilyen pátyolgatta Orbánékat is. Most meg folyamatosan rohadt-komcsizik! =))
Eladott Ország
Ausztria, Németország, Svédország, Luxemburg, Hollandia, Franciaország, Olaszország, Dánia...na melyik 4-et fogjuk kiszorítani 2030-ig? " A lényeg az, hogy az ember tényleg életfogytiglani uralkodásra rendezkedik be éppen a szemünk láttára, miközben – lássuk be – változatlanul kiváló érzékkel pengeti az önámításra berendezkedett magyar néplélek húrjait:
Mi „egyedi fajta vagyunk”, a „homo sapiens magyar válfaja”, akik „többet adtak a világnak, mint amennyit kaptak tőle. Ha lenne szaturációs pontja annak a ragacsos, bűzös hagymáznak, amiből Orbán saját, illiberális demokráciából régivágású kereszténydemokráciába csapó hatalmát építi, akkor az ilyen fajelméletre hajazó gennyes dumák már régen kibaszták volna a biztosítékot. De nem baszták ki, és nem is fogják kibaszni, mert a magyar emberek jelentős része pontosan ezt a fajta önámító hazugságot éhezi és szomjúhozza. Hogy ő azért különleges és egyedi, mert magyarnak született. Ezért ő több, ő jobb, ő alanyi jogon helyezheti magát a világ fölé. Ne szépítsük, ez pontosan az a megideologizált mocsok, ami már lángokba borította a világot, és ahogy elnézem ez a kórság Orbánnak köszönhetően újfent terjed.
Yoda69
kover geci, mar megint omlik a mocsok a pofadbol?
Clavigo
Kövér elvtárs az egyik legjobb elvtárs,,,,akit a komcsik hátra hagytak ennek a szerencsétlen országnak..Kb. ,ér annyit,,,,mint egy rohadt kullancs ,,bárkinek a testén ,,bankszámláján..Elvégre ezt a Szutykot is mi fizetjük,,,a zsebberázó Cézárral,,és nemzethyy Dalárdájával együtt.
kereső
Most négy ???,,vagy 12 évig megint ezt kell hallgatnom?És mindig hánynom, mert ha megszólal, csak a szar ömlik a szájából?
Clavigo
Valaki felkérte ezt a kretént,,hogy bármit,,vagy bárkit is " értékeljen " ??
Commenter
@kereső: 2030-ig kell majd/még hallgatnod, igaz addigra akárcsak Brezsnyev és a többi et.-ban számtalanszor kell majd benne elemet cserélni,hogy mondani tudja a magáét. Ezek ugyanis ez most már nyilvánvaló, kihalásos alapon terveznek, ami a hatalmukat, tisztségeiket illeti!
advocat
Ennek a jóembernek az első főnöke Aczél György volt. Nagyapja vöröskatona (bár Stromfeld Aurél igazi katona volt) volt, de az még elmegy. Miért is vörösözi ez az ember. Miért nem tud ember módjára beszélni? Mert az ellenfél nem ellenség! Csak legfeljebb más a világ látásuk. Ennyi esze lehetne! De titkolja. Komcsizunk egy kicsit. De miért is??? Olyan igazi fideszbunkó lett belőle. Pedig - szerintem - ő a beépített ember! A III/III beépítette. Így működött. Csak muszáj neki mindenáron megmutatni, hogy milyen f@sza fideszes. Lett. Cáfolhatna! Csak marha nehéz.
csak úgy....
Errü a faxiru mindíg ez a"nóta" jut eszembe...,manapság mást dúdol, én meg azon csodálkozok,hogy miért csodálkozok...

www.youtube.com/watch?v=dNlLegGVk0A
Istvántóth
Az orbán és szektája nem a Jó Magyar életszinvonal megteremtője ,elhozója hanem épp ellenkezőleg , annak akadálya.
papa.49
Nádfedeles, köteles ELVTÁRS te üresfejű, és értékelhetetlenül hülye vagy, remélem ennyi elég !!!
justhpeter
Laca ! Te makogsz morálról a tolvaj bandádból kitekintve ? Hát bizony, elég vastag a szaru a pofádon !
Commenter
@papa.49: milyen nádfedél? Fedetlen istálló, akol, alom!
csak úgy....
Az a "morális" különösen meg hatott,szerintem lila fingja ,hogy mit jelent,...ez ugrott be oszt kész is vót a riport ? ;) Vót már KISZ,MSZMP, Fiatal demokrata, liberáncs,illiberáncs ,most keresztény demokrata akar lenni,...ha a fönök úgy gondolja ...;)
reseva
Ezt a szöveget kb tizen-akárhány éve hallom Kövértől, nem lehet, hogy egy kicsit szemilis?
Commenter
@papa.49: én meg a sosemvolt gyerekszobájára értettem. Papa, ne mondj ilyet többé amit tegnap mondtál! Hogy nem éred már meg amíg eltakarítják, vagy eltakarodik a csuti. Ha úgy vesszük, bármelyikünket leüthet a hajókötél vagy a fejünkre eshet egy tégla, de úgy az övére is, hiába a TEK. Ebben kell bízni! majd szépen az itteni főrumozók adalék informáciőkat adnak a wikipédia cikkekhez mert a fideszes politikusokról szólök eléggé foghíjasok!
papa.49
@Commenter: Tudod az ember megérzi mikor már fogytán az erő, ami hajtja előre, tovább, még dolgozom mert muszáj, hogy megtudjunk élni, de már közel se olyan intenzíven mint akár 5 évvel ezelőtt, persze szeretnék 80 éves lenni egyszer ( bár igazán nem hiszek benne, de egyszer úgy 1972. egy bolondasszony ezt jósolta) hát majd meglátjuk ...
A szemetet pedig kifogjuk takarítani, és nem az ,,operett ellenzék,, hanem a nép !!!
egyvandor
Ez a félkegyelmű -nem lett szalonna- hogyan jutott mostani pozíciójába? Bármely általa üresfejűnek titulált ellenzéki politikus nevetségessé tenné egy nyílt vitában.
Commenter
@papa.49: roma asszony jósolt neked! Picikét higgyél benne akkor. Barbara Taylor Bradfordnak is megjósolta egy roma jósnő hogy világhírű bestselleríró lesz. És az lett, A könyveit itthon a mára sajnos teljesen megszűnt Árkádia kiadó adta ki először!
papa.49
@Commenter: Nem roma volt fehér nő, és egy zárt intézetben látogattunk egy másik hölgyet aki ismerősünk volt, akkor odajött, és megfogta a kezem és elkezdett beszélni, olyan dolgokat is mondott amit rajtam kívül senki nem tudhatott, Akkor ő mondta, 80 évig fogsz élni, ennyi gyereked lesz, és egy nővel éled le az életed, és sok nehézségen, bajon át telik az életed, hát a kort nem számítva a többi már bejött...
tudode
Ha az ellenzék .. m o r á l i s a n... értékelhetetlen, akkor a HAVER, HARCOSTÁRS mi, ki a házmesterrel, és a szekértolóival együttvéve?
.
Közzététel: 2014. nov. 18.
---- Orbán és az alternatív valóság
www.youtube.com/watch?v=FmccNUWMbhI
----------------------------------
.
Essenek transzba, és menjenek a fr-ba, hiszen nem egyszer, több ezerszer feljelentették a cinkostársát.
.
Íme:
,
Google beír: Feljelentették Orbánt
------ Nagyjából 3 460 találat (0,35 másodperc)

www.google.hu/search?q=Feljelentett%C3%A9k+Orb%C3%A1nt&oq=Feljelentett%C3%A9k+Orb%C3%A1nt&aqs=chrome..69i57j69i59.6684j1j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Mire számítanak, MEDDIG TŰRI a társadalom ezt a PATKÁNY munkát?
kisrigó
@Istvántóth: Ha már európai politikusokról beszél ez "jobb bunkó", inkább arról regéljen, hogy Európában, ha valakiről kiderül valami korrupció gyanús eset, veszi a kalapját és búcsúzik! Nálunk? Ja, a tolvajoknak nincs kalapjuk! (Csak vastag, rühös bőrük!)
Desischado
@papa.49: Papa, a legjobbakat kívánom neked, és meg ne merészelj halni! Ha orbán bukik, táncolni akarok veled, hallod?! Szóval el ne merészelj itt nekem halálozni!
köteles laca, ha megszólalsz, már agyvérzésem van a sok hazug sz@r dumától, ami kijön a szádon! Majd a bíróságon vartyogjál a bűneidről, te utolsó szemét!!!
Eladott Ország
A vér nem válik vízzé: beszarikövér apját '56-ban kitüntették a demokrácia leverésében játszott kiemelkedő szerepéért. Ez a legszívesebben nyilasnak látszó komcsi fattyú csak folytatja a családi hagyományt.
Klubtag
@Eladott Ország: ...viszont arra jó, hogy 100 évre visszamenőleg igazolja azt a "döntést", azokat a döntéseket, melyeket ez a megalapozatlan buta, műveletlen, gőgös, nemzethy kivagyiság támasztott alá anno. Mai napig is dühödt, önvizsgálatra képtelen, borgőzös (vagy házilag főzött pálinkatompult) aggyal, avatag keresztényi modellt vizionálva követelnek elégtételt, egyedi bánásmódot a vélt történelmi sérelmekért Hát az Istennek sem vevő erre - az egyébként ezer problémával küszködő Európa, legalábbis nincs lelkiismeret furdalása az akkori politikai elit leszármazottainak, ill. örököseinek. Volt 1989-90-ben, de ezt a sanszot az évek alatt Orbánék szépen eljátszották...most itt tartunk...
Pálinkás Pál
Tudjátok az a baj hogy igaza is van...Orbán akár 2200-ig is tervezhetne...mert egy ilyen birka ország,töketlen ellenzékével nem kell számolnia!!
Bizonyítottan elcsalt választások...bérszavazók szállítása...és mit csinál az ellenzék??? majálisi felvonulásokat,tüntetésnek álcázva!!!Akik szerint ennek volt értelme,azoktól kérnék ide egy példát...amikor egy diktatúrát meg lehetett dönteni erőszak nélkül!!
Nem feltétlenül fegyveres összecsapásokra céloztam...de egy országot le lehet bénítani sztrájkokkal...valahogy nem hallottam ellenzéki részről semmi ilyet...
Összegezve...a fidesz nyugodt lehet,ezer évig hatalmon maradhat,ha nem piszkálja tulságosan az uniót...,arra meg azért gondosan ügyel...
Eladott Ország
@Klubtag: Orbán: "Ha isten engedi és élünk, ennek a ciklusnak a végére elérem a kormányzati és ellenzéki évek közti egyensúlyt, és akkor még mindig csak döntetlenre állunk. De mi sportemberek vagyunk, nem érjük be a döntetlennel." A lényeg az, hogy az ember tényleg életfogytiglani uralkodásra rendezkedik be éppen a szemünk láttára, miközben – lássuk be – változatlanul kiváló érzékkel pengeti az önámításra berendezkedett magyar néplélek húrjait: Mi „egyedi fajta vagyunk, a „homo sapiens magyar válfaja”, akik többet adtak a világnak, mint amennyit kaptak tőle." Hogy ő azért különleges és egyedi, mert magyarnak született. Ezért ő több, ő jobb, ő alanyi jogon helyezheti magát a világ fölé. Ne szépítsük, ez pontosan az a megideologizált mocsok, ami már lángokba borította a világot, és ahogy elnézem ez a kórság Orbánnak köszönhetően újfent terjed.
Sámannus
Ha nem a hányásoddal lenne tele minden, talán még az ellenzéknek is jutna műsoridő a híradókba.
Ne légy eltelve magaddal nagyokos. Attól, hogy nagy a szád a dumád üres marad trollkodással még nem építettek országot, csak szétvertek.
advocat
Őt hagyta ránk a III/III. Mint beépített embert! Csak időközben problémás lett!
Klubtag
@Eladott Ország: 10:18 ...ez a tipikus fidesz-keretény tohuvabohu...ezt érted te, ezt értem én és még páran, de nézd meg a többit...félelem, tudatlanság, gyűlölettel megmérgezett lelkek milliói - ugyan milyen reménnyel kecsegtet a butaság ilyen aránya a jövőnket illetően?
Jozefina
nepszava.hu/cikk/1159702-hatalmas-tuntetesek-europat-akarnak-nem-diktaturat

Mi miért nem tudunk, nem merünk határozottan és főleg következetesen kiállni hasonló célokért???
tulipan
A csak fidesz ennyit tud:
- lopni
- csalni
- gyűlölködni
- hazudozni
- mindenki mást lejáratni
evacica
Kövér és társai példája annak, hogy a diplomával nem osztanak se műveltséget se intelligenciát! Csak végig kell nézni a kormányon és az ember elsírja magát, hogy milyen arcokat lát néhány kivétellel,de azoknak meg gerincük nincs, pénzért a lelküket is eladják! Szegény Magyarország, mit tett veled Orbán! Hülyít, butít, megfélemlít és sétálunk a szakadék felé!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.