Eltűnt 20 oldal a Fenyő-gyilkosság egyik aktájából.

Fenyő János 120 oldalas dossziét állított össze az ellenségeiről,

ennek különös jelentősége van az újból elővett, a meggyilkolásával kapcsolatos nyomozásban.  A Magyar Idők szerint Fenyő a meggyilkolása előtt ezt a dokumentumcsomagot  átadta Kuncze Gábor akkori belügyminiszternek, aki azonban tagadta, hogy bármikor is eljutott volna hozzá. Kunczét azután hallgatták ki, hogy a rendőrség 2012-ben elkapta a gyilkosát, Jozef Roháčot.

Az aktából 100 oldal a Központi Bűnüldözési Igazgatóság vezetőjéhez került, tehát az akta létezik.

A Magyar Idők azt írja, hogy a hiányzó 20 oldal Gyárfás Tamás valamilyen áfaügyével kapcsolatos feljegyzéseket tartalmaz, és ezt akarta Fenyő nyilvánosságra hozni. A lap szerint az áfacsalásra voltaképpen a Nap Tv Angol utcai székházának építésével kapcsolatos iratokból derült volna fény, amelyben konkrét neveket, időpontokat és összegeket szerepeltettek.

Dokumentumok tűntek el a Fenyő-gyilkosság aktájából

Az Országos Rendőr-főkapitányság április 10-én tette közzé, hogy 2017. október 31. óta ismét nyomoznak a Fenyő János ellen 1998. február 11-én előre kitervelten elkövetett emberölés ügyében. Egy héttel később azt közölték, hogy az ügyben Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnököt és médiavállalkozót a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai Budapesten elfogták, majd előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. Az NNI az ugyanebben az ügyben március 22-én gyanúsítottként kihallgatott Portik Tamást is emberölésre felbujtással gyanúsítja. Gyárfás Tamás védője, Bánáti János április 18-án honlapján azt írta: védence gyanúsítotti kihallgatásán tagadta, hogy két évtizede arra utasította P. T.-t, ölesse meg Fenyő Jánost.

A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája április 20-án egy hónapra nyomkövető eszközzel ellenőrzött lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el Gyárfás Tamás ellen.

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd

(Magyar Idők)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Ha tavaly óta nyomoznak, miért kellett elfogni? Nem ment be az idézésre, Kivonta magát a rendőri intézkedés alól. Ez olyan '50-es évek stílusa. Ennyit a mai magyar rendőrségről.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
advocat
Ha tavaly óta nyomoznak, miért kellett elfogni? Nem ment be az idézésre, Kivonta magát a rendőri intézkedés alól. Ez olyan '50-es évek stílusa. Ennyit a mai magyar rendőrségről.
Madácsi Pali
@advocat: a 20 oldal eltünése viszont csak most tünt fel.
advocat
Az ilyen iratokhoz szoktak tenni tartalomjegyzéket! Minden anyagot fel kell tüntetni, oldalszámmal! Ki cseszte el? Ha Kuncze is látta, akkor arra kihallgatták? Mert akkor meg Pintér volt a főkapitány (egy ideig), neki is látni kellett, mert Kuncze nem nyomoztathatott, csak Pintér.
bencemacska
És hol voltak eddig ezek az iratok? Honnan tűntek el?
Ki vezette a fenyő gyilkosság nyomozását Doszpot Péter után? Átadáskor még meg volt?
justhpeter
Valaki elvitte a budira a 20 oldalt. mert máshogy mi módon tűnhetett el az iratjegyzékbe felvett irat ?
Zeta
Írja a "magyar idők"!
Mért kell ennek a "sokak" által olvasott újságnak mindent tudnia, soron kívül?
Véleményt nyílvánítania meg végképp érdekesen tud, mintha jövőlátó lenne!
Equus1
@Zeta: a "magyar idők"-nél már megvan az ítélet is, de még várnak egy kicsit a nyilvánosságra hozatalával.
terlasz
@advocat: Elfogni csak azt lehet, aki menekül. Erről pedig szó sem esett. Szégyen, hogy a mai újságírás csak kisiskolás szinten ismeri a magyar nyelvet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.