A gomolyfelhőkből a Dunántúlon, a középső országrészben és az Északi-középhegységben szórványosan előfordul zápor, zivatar, néhol felhőszakadás is valószínű – jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Zavaros az időjárás, ezen a hétvégén bármi lehet

Éjszaka általában gyengén felhős vagy derült lesz az ég, de főként középen gomolyfelhők is lehetnek, amelyekből elvétve alakulhat ki zápor, zivatar.

Vasárnap délelőtt a keleti országrészben számíthatunk több napsütésre, míg nyugaton több lesz a felhő, majd kora délutántól keleten is megnövekszik a gomolyfelhőzet.

Főként délnyugaton alakul ki elszórtan zápor, zivatar, illetve az északkeleti határ mentén lehet kis valószínűséggel egy-egy zápor – figyelmeztetnek.

Szombaton a Dunától keletre az északkeleti, keleti szél néhol megélénkül, vasárnap a Tiszántúlon időnként meg is erősödik. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9, 16 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 23, 28 fok között várható.

(MTI)

Fotó: Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
,,Nem leveli békák,, NEM NYERT ragyogó napsütés, és nem csak itt ahol lakom hanem Szegeden is meg az úton is és kurva meleg )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.