A népi internet legjava, az Index válogatása a legnépszerűbb blogokból. nterjút adott Kásler Miklós, az Orbán-kormány humánügyi minisztervárományosa a Mandinernek. A szövegben mondott néhány bornírt dolgot, például, hogy az Orbán-kormány eddig is kellő súlyt helyezett az egészségügy fejlesztésére; az egészségügy problémáinak okozója az ellenzéki sajtó, mert a "negatív kivételek kiragadásával foglalkozik"; az oktatásnál helyett a nevelést kell erősíteni; azt szeretném, ha "a magyar oktatásba az emberi méltóság mint output kerülne be"(?!); a tanárok csak felveszik a magas fizetésüket, e nem tanítanak szívvel-lélekkel; a liberalizmus csak múló divat volt, a kultúrában, a szellemtörténetben elérte a korlátait. nem tudott sokat mondani az emberekről, végső soron nem őket fejezte ki. a kereszténység értékei és az egyház szellemisége ezzel szemben örök; de legérdekesebb mégis az, amit a Tízparancsolatról mondott (az eddigektől természetesen nem teljesen függetlenül).

Forrás: index.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Tehát mostantól a háziorvosok a 10 parancsolat közül válogatottakat írják fel receptre, amit a gyógyszertárak kevernek egyveleggé. Gyomorkímélő lesz az igaz, mert gondolom attól jön a hatásos gyógyulás, ha naponta x esetben elmormogjuk majd... most már csak az a kérdés, h meddig lehet még fokozni ezt az emberi hülyeséget, professzor urak!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Hpogy is van a régi vicc?

Ezt is gondútam, sőt ezt is, … no ezt azért mégsem!

Az új-ember-miniszter (a csoportképzés szubjektív) interjút adott („Célszerű a tízparancsolat szerint élni” – Kásler Miklós a Mandinernek) a mandiner.hu-nak.
Hogy a már az érkezését felrepítő hír kapcsán idézett baromságokat fogja szajkozni az gondoltam, ahogy azt is, hogy „a minden szép és minden jó” harsogásától sem riad vissza úgyszintén. Azonban azt, hogy igazi übermensch, annak eredeti „önmagát is meghaladni képes ember” jelentésében – le kell szögeznem egyértelmű, hogy Nietzsche más értelemben gondolkodott a meghaladáson – nos azt azért nem gondútam vóna! =))
A teljesség igénye nélkül:
„arról van szó, hogy az egyes részterületeket a megfelelő embereknek kell vezetniük”,
„Én az értékalapú tevékenységeket fogom összehangolni az élet legkülönbözőbb területeiről”,
„ha Magyarországon az egészségügyi dolgozók tekintetében az állandó támadások helyett a megbecsültség dominálna, ha az ellenzék nem a negatív kivételek kiragadásával foglalkozna, hanem azzal a tisztelettel, ami kijár azoknak, akik az életüket a többi embertársuk gyógyítására, életmentésére áldozzák, akkor ez sokat számítana”,
„Egyvalamit kijelenthetek: Budapest egészségügyi ellátását a megfelelő szintre fogjuk felhozni. Egy olyan szintre, ami összehasonlítható lesz a tőlünk nyugatabbra élő emberek ellátásával is.”.
Azonban az igazi gyöngyszem csak eztán gyütt:
„A konzervatív azt jelenti, hogy értékőrző. Léteznek örök értékek a világban, amik például már a görög filozófiában is megjelentek és gyakorlatilag azóta is részét képezik az emberi kultúrának. Ezek mellett pedig voltak és lesznek is divatos elképzelések, amik jönnek-mennek. Eltűnnek, majd mások jelennek meg helyettük. Ezek legtöbbször azért tűnnek el, mert nem tudtak sokat mondani az emberekről, végső soron nem őket fejezte ki.”! =))
Csak nem az unortodoxiára tetszett gondúni a derék miniszter-pajtásnak? =))
Commenter
@picike1: @RonaGyuri: hát naná hogy nem kell más eü-program a haldokló magyar eü-nek és a sürgősségin haldokló betegeknek mint a Biblia. Meg a Tízparancsolat. Aztán a szervezet ennek hatására vagy legyőzi a kórt vagy nem. Ilyen a az orbán-kásler féle "kereszténydemokrata" népegészségügy. Remélem ezt most már sem az orvostársadalom(itt maradt, és normálisan gondolkodó, gyógyító része,sem a magyar társadalom nem tolerálja túl soká tovább. Ezek őrültek a köbön! Ráadásul gonosz és aljas őrültek! Sötétek, mint a középkor!
lampa laz
Tehát mostantól a háziorvosok a 10 parancsolat közül válogatottakat írják fel receptre, amit a gyógyszertárak kevernek egyveleggé. Gyomorkímélő lesz az igaz, mert gondolom attól jön a hatásos gyógyulás, ha naponta x esetben elmormogjuk majd... most már csak az a kérdés, h meddig lehet még fokozni ezt az emberi hülyeséget, professzor urak!!
emerencia
Anyai nagyanyám ápolónő volt egy un. szegényházban. Ott sem volt meg a gyógyulás összes feltétele a kor színvonalán de a nagyi mindent megtett amit lehetett. Ha haldoklója volt, anyut rábízta a diakoniszákra és ott imádkozott a beteg ágya mellett. Az ő betegei közül senki nem halt meg egyedül...
Commenter
@emerencia: most is elérhető a vallásos segítség a betegek számára amennyiben kérik, korábban is az volt, ez amit kásler mond az nem erről szól.Ez csak a vallás szemét módon történő felhasználása egy aljas politikai rendszer alátámasztására.Semmi egyéb. Én megetetném káslert is meg a gazdáját is akkora adag fénnyel mint egy ólajtó, bár a sötét agyukban és mocskos lelkükben még a fényevés sem teremtene világosságot...
kisrigó
Nagyon igaz minden, amit leírtál! Ilyen zavaros gondolatokat valló ember kell egy ilyen posztra orbánnak. Egyébként is nonszensz, hogy egy normális ember ilyen széles spektrumú feladatokat el tudjon látni! És ezt tűri az akadémia, a fideszben mindenki megbolondult?! Nem lehetnek ennyire szervilisek!
Commenter
@kisrigó: de. ennyire szervilisek és hatalomittasak. Sőt!
emerencia
@Commenter: Világi ápolónő volt és "csak" a saját lelkiismerete vezérelte, hogy ott legyen a már menthetetlen beteg mellett. Ha már semmit nem tudott tenni, akkor imádkozott. Akár kérték rá, akár nem. A nagyi nem kapott ezért túlóra pénzt, s a szegényektől hálapénzre sem számíthatott. Nem volt kötelező munkaidőn kívül ott lennie. Olyan kevés volt a fizetése, hogy ha nem volt haldoklója, az ápolói munka mellett el kellett mennie szombatosnénak zsidó vallású családokhoz. Ők tisztelettel bántak vele, megfizették és sok finom ételt is kapott tőlük. Így tudott megélni szerényen, gyermekét egyedül nevelő özvegyasszonyként.
Qqberci
@Commenter: Kihagytad az Utolsó Kenetet...
Commenter
@Qqberci: köszi. Remélhetőleg azt ők adták fel maguknak a maguknak rendezett "ökomenikus istenstisztelettel a parlamentben, még csütörtökön!
Nessy
Napok óta töprengek, hogy a macula degenerációra és a derék fájásra mely parancsolatok hatásosak!. Pedig még mindig tudom mind a tízet.
Azt hiszem nekünk már a Hét szentség ötödik tétele marad: Betegek kenete. Magyarul az Utolsó kenet.
szaboria1
Ezek szerint az a rengeteg ember aki az Ő vezetése alatti Onkológiai intézetben is azért várakozott majdnem egész nap a vizsgálatokra mert nem mormolta a 10 parancsolatot.
tulipan
Ez tényleg csonthülye! Kiirtja a népet!!!
egyvandor
A liberális gondolkodás azok számára veszélyes és akadály akik kontraszelekcióval jutottak hatalomba és a megszerzett hatalmukat valódi tehetség híján veszélyben érzik. Ezért ragaszkodnak az illiberális azaz a tekintélyuralmi rendszerek kiépítéséhez. A kereszténységre való hivatkozásuk is hamis, hiszen az egyháznak azt a formáját állítják be kereszténynek amelyik pénzért és befolyásért mindig is a hatalmon lévőket támogatta az átlagos emberekkel szemben.
Gorbán míg nem került hatalomba, mindig liberális érvekkel és a demokrácia jelszavaival operált. Ma már nem eben érdekelt. Végül is mit várhatunk egy Suttyótól!!
magyarbakancs
Az biztos, hogy az emberfelelős a saját egészségéért.
És az is biztos, hogy mai tanárok tisztelet annak a kevésnek, de szart sem érnek.
Én meg hallom azt a szót, hogy pedagógus hát a nem létező bicska kinyílik a zsebembe.
Eszembe jut, hogy menyire undorító, és meg alázóan viselkedtek velem gyerekkoromban.
Folytonos nyavalygásúk, folytonos elégedetlenségük und ormány.
Én EÜ-ben dolgozom dolgoztam olyan korszakban ahol a tűt még fenő kövön élesítetem, és dolgoztam nem siránkoztam folyton.
Pedig volt úgy, hogy 30 fekvő betegem volt, és csak ketten voltunk az osztályon beosztva.
egyvandor
A fidesz tolvajok mind rákosak lesznek? Akkor hogy zárkózunk fel 2030-ra az első öt közé?
egyvandor
@kisrigó: Aláíró szerepe lesz mint a dr sitt pálnak. Ő lesz ez EÜ golyóstolla.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.