A befejezéséhez közeledik az elmúlt évek egyik legmegdöbbentőbb gyilkossági ügyének tárgyalása. A két emberrel végző, a bűncselekmények idején mindössze 15 éves M. Apollót jövő pénteken ítélheti el a bíróság.

A közelmúlt legbrutálisabb kettős gyilkossági ügye a végéhez közeledik Tatabányán

Országos döbbenetet váltott ki, hogy egy 15 éves tinédzser hogyan lehet képes olyan elképesztő brutalitásra, mint M. Apolló.  A srác tavaly április 30-án hazafelé tartott, az általános iskolás fiú első áldozata B. Tamás, becenevén Tányér volt.

Korábban egy alkalmi munka közben vesztek össze, a fiú ezt akarta kitárgyalni Tányérral, de utóbbi elküldte. Erre ököllel kezdte ütni-verni a 42 éves férfit, majd amikor az a földre került, rugdosta. Az arcát péppé verte, de a belső szervei is súlyosan sérültek.

Még nem telt el két óra az első gyilkosság óta, amikor újra elindult, és egy presszó kerthelyiségében alvó hajléktalanra, F. Bélára támadt. Először a sértett ütött, hogy aztán őt is agyonverje a fiú. Apolló a magatehetetlen férfiről lehúzta cipőit, azokat magával vitte, a lakásukhoz tartozó lépcsőházban kicserélte a saját cipőjére, bement a lakásba, ahol – mintha mi sem történt volna – evett, tévét nézett, majd lefeküdt aludni.

Apollót semmiképp sem menti fel nehéz gyermekkora, de talán némiképp magyarázatot adhat személyiségének torzulására. Apolló 2016-ban maga ment be a gyámhatóságra, és azt kérte: vegyék állami gondozásba. Apja sem törődött vele.

A fiú pere a Tatabányai Törvényszéken zajlik, jövő csütörtökön iratok ismertetése, esetleg a perbeszédek elhangzása, pénteken ítélet várható.

(Bors)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Jelentkezzen az ,akit meglep hogy egy cigó így viselkedik!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.