Az LMP szerint önálló minisztériumnak kellene képviselnie az oktatás ügyét az új kormányban, ahogy ez az egészségügyet és a szociális területet is megilletné.

Kanász-Nagy Máté, a párt szóvivője – az azonos témában tartott vasárnapi sajtótájékoztatóját követően – az MTI-nek az oktatásügy legfontosabb problémái közé sorolta a tananyag "megtaníthatatlanságát", a tanárok és a diákok túlterheltségét. Ugyancsak bírálta az államosított iskolarendszert, a "mindent megfojtó központosítást", a folyamatos forráshiányt és azt is, hogy egyre nehezebb bejutni a felsőoktatásba.

LMP: legyen önálló oktatási minisztérium

Fotópexels.com CCO

A "mamut" tárcaként működő Emberi Erőforrások Minisztériuma eddig is tökéletesen alkalmatlan volt a humánterületek gondjainak megoldására – jelentette ki az ellenzéki politikus.

Úgy ítélte meg: a tananyag akár egy hónapon belül is csökkenthető lenne, a központosítás kérdését szeptemberig meg lehetne oldani, a forrásokat és a felsőoktatási férőhelyek számát pedig néhány év alatt lehetne érdemben növelni.

A párt szóvivője hangsúlyozta: az LMP célja, hogy tíz emberből négy diplomát szerezhessen Magyarországon.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Nem értem a LöMöPö-t...Besegítettek a Konda 2/3-ába,,,oszt meg kritizálják a rendszert ?? Az oktatásban is elég lesz a " 10 parancsolat " használata. Nincs szükség tanult,gondolkodó alattvalókra,,oszt jó napot.
RonaGyuri
egy önálló gitt-egylet ugyanezekkel a barmokkal semmit sem segítene! =))
Clavigo
Nem értem a LöMöPö-t...Besegítettek a Konda 2/3-ába,,,oszt meg kritizálják a rendszert ?? Az oktatásban is elég lesz a " 10 parancsolat " használata. Nincs szükség tanult,gondolkodó alattvalókra,,oszt jó napot.
tudode
Vegyék már észre az .. e l l e n z é k i .. pártok, hogy "csak" biodiszletnek ÜCSÖRÖGNEK, na nem O1G házában, az Ország Házában, az ő .. m é n k ű .. n a g y .. d e m o k r á c i á j a ..bizonyítására!
..
Azt is fogadják el, hogy a TAGÁLLAM kezelésében maradt szakágazatok működése az smanca!
.
Az őrült .. c e n t r a l i z á c i ó j á v a l , kivágta, mint az orrválladékát egy, két ruppóval kf. hivatalokba, és az NEM TARTOZIK ezzel a manőverrel az "úri" hatáskörébe!
.
Nem ügy az, hogy a IV. ipari forradalmat éljük, számtalan szakma pár év múlva eltűnik, mintha nem is lett volna!
.
Talán a háborúk után szokásos .. k ö z m u n k á h o z .. elegendő lesz egy kuka, egy söprű, egy lakát, kasza!
.
A szociális-, és az egészségügyi szakágazatot pedig FENNTARTJÁK azok, akik ELHIVATOTTAK a munkájukhoz, nem úgy, mint O1G, alias Orbán Viktor, a nagy manipulátor!
kereső
Legyen.És? Az új kormányzati struktúrában a minisztériumok közig.államtitkárait- ők felelnek a minisztérium működtetéséért- a miniszterelnöki kormányiroda felügyeli.Tehát orbán. A miniszterek csak cimként lesznek jelen. Akkor? Ilyen hülyék nem lehettek lmp! De.
kereső
Ráadásul erről az átalakitásról semmit se lehet tudni. Gondolom nem fogják megtárgyalni az ellenzékkel, majd megy képviselői inditványként.Szóval mindezt Gulyás Gergely mondta pénteken:"A Miniszterelnökség leendő vezetője kitért arra, sok kritika érte az Emmit. "Az elmúlt évek gyakorlatából azt látjuk, hogy egyáltalán nem baj, ha egy tárcán belül az emberi erőforrásokkal foglalkozó valamennyi terület megjelenik" - értékelt.

Azt is mondta, hogy a következő években kiemelt figyelmet szentelnek az egészségügyi fejlesztéseknek, különösen a főváros térségében, valamint törekszenek arra, hogy a lehető legjobb színvonalú oktatás legyen Magyarországon, még akkor is, ha a felsőoktatás felügyeletében, irányításában lesznek az eddigi struktúrától eltérő változtatások."
szexuális tárgy
Ez lesz négy évig?
Ettől, és az ilyesfajta beszólásoktól majd megváltozik minden?

Még ötleted sincs, hogy kéne békésen eltakarítani Orbánt.
Vagy nem is akarjátok?
Arra vártok, hogy elfáradjon, belülről megpuccsolják, vagy meghaljon?
Aki ezt a feladatot nem tudja megoldani, az miért tudna bármi más konfliktusokkal terhelt feladatot megoldani?
Márpedig egyre több konfliktus lesz a világban, amit meg kell oldani.

Ebből két dolog látszik:
1. Szartok a népre, és csak a saját kicsi politikai hasznotokra koncentráltok.
2. Tényleg egy béna banda vagytok.
Miért?
Pl Franciaországban előállna egy ilyen helyzet, egy fél év után a süllyesztőben lennének a mocskok, nemhogy a harmadik négy évét kezdhetnék meg.
Ez mit jelent?
Hogy VAN magoldás, egy ilyen beteg banda eltakarítására, de ti BÉNA PÖCSÖK nem találtátok meg eddig sem, és ezután sem fogjátok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.