Az ismeretlen bűnöző levelet írt az Auchannak, hogy ha nem fizetnek neki, megmérgezi az üzleteikben árult dobozos tejeket – értesült a Blikk. Ezt alátámasztotta az ORFK sajtóosztályának válasza is, amely szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda külön nyomozócsoportot hozott létre a zsarolás miatt.

Iparági szereplők a Blikknek elmondták, az áruházlánc nem tudhatta, hogy csak egy kalandorról vagy közveszélyes őrültről lehet-e szó, ezért visszahívta a zsaroló által nevesített tejtermékeket, majd bejelentést tett a rendőrségen, valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (Nébih).

Zsaroló mérgezte meg az áruházlánc által forgalmazott tejet?

Ők sem mertek kockáztatni: közleményt adtak ki arról, hogy valaki megmérgezhette a több áruházláncban kapható magyar tejeket. Azt írták, hogy az ügyfélszolgálatra érkező bejelentés szerint

több üzletlánc csomagolt termékei esetében, feltehetően gazdasági kár okozása céljából szennyezés történhetett. A Nébih felhívja a vásárlók figyelmét, hogy a tejtermékek esetében fokozottan figyeljenek a csomagolás sértetlenségére, és csak ennek ellenőrzése után vásárolják meg, illetve fogyasszák el az adott élelmiszert.

(Blikk)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
csak nem egy migráncs volt, vagy esetleg???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
csak nem egy migráncs volt, vagy esetleg???
wagabund
Na végre.. legalább tudjuk ki ki ellen...

Köszönet az osannak, hogy ilyen elegánsan tette amit tenni lehet ilyenkor..
emerencia
Bárki lehetett és nem tudjuk mit kér cserébe. Nekem csak az ugrott be, hogy erről a láncról lehetett olvasni, hogy egy időben még a többiekhez képest is kegyetlenebbül bánt az alkalmazottaival. Tudtommal már ezen a téren jó útra tértek de soha nem lehet tudni...
Jozefina
A zsarolót el kell fogni és szigorúan megbüntetni!!! Az ilyen módszer nem lehet semminek a megoldása!!!
Equus1
aztán találtak-e már mérgezett dobozos tejet? Ha igen, akkor lehet tudni vmit a méregről? Veszélyes-e a méhekre is? Mert ha igen, akkor az állatvédők is mozgásba lendülhetnek.
Kész csoda, h a habonyművek még nem ült fel erre a hullámra. Pedig nyilvánvaló, h libsi-bolsi összeesküvés van a háttérben, és ezért fokozott rendőri ellenőrzés kell, meg mérlegelni szükséges bevezetni a statáriumot. Közterületen tejet, tejterméket szállítani tilos. Akinél ilyen találtatik, a helyszínen felkoncoltatik. Minden fejőstehén mellé két finánc és négy tűzoltó.
TASzSz
Erre kétféle választ lehet adni (eldöntendő kérdés): IGEN / NEM...
lópicigáspár
Szerintem nem releváns, hogy az Auchant zsarolta meg az isten barma! Ezzel a követeléshez bármely áruházlánchoz bekopogtathattak volna. Nem tudom bele gondolt e, eme remek ötlet kitervelője, hogy a fenyegetéssel a civil lakosságot támadta meg?! Márpedig azt! Tehát ez nem más, mint egy terrortámadás! Remélem lesz olyan tökös legény a rendőrök közt, aki a tetű elfogása közben véletlenül megbotlik és fejbe lövi a terroristát!
Equus1
@lópicigáspár: nehogy a habonyárpi álljon a dolog mögött...
wagabund
@Equus1: szó sem volt mérgezett tejről..."csak"szennyezte a tejet...nagy különbség...mert aki ezt tette, az jól tudta(tudja)hogy ha elkapják(és elkapják) akkor lényegesen enyhébb lesz a bünti, ha "csak" szennyezést bizonyítják rá..(a felmerült költségek igen tetemesek lesznek)

.
Peller Anikó
@Jozefina: Ez a fajta némber akit elfogása után (közben) nem szabad megbüntetni, hanem négybevágva meg kell jutalmazni. Azért négybe, hogy 4 helyen lehessen mutogatni a kedves mókacsinálót, kielégítve feltűnési viszketését is. Jut alomból.
terlasz
Gyuri bátyánk megint hazarepült? Tiltsa már be a Nébih!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.