A bizottság kilenc kormánypárti igen, és hat ellenzéki nem voks ellenében támogatta Kásler Miklós miniszteri kinevezését.

Így reformálná meg az egészségügyet Kásler Miklós
Fotó: Kovács Tamás/MTI

A jelenlegi demográfiai trend megfordítását, a munkaalapú társadalom építését, a nemzeti identitás erősítését és a felnövekvő generációk fizikai, szociális és lelki biztonságát emelte ki a megvalósítandó elképzelések közül az Emberi Erőforrások Minisztériuma élére jelölt Kásler Miklós az Országgyűlés népjóléti bizottságában hétfői meghallgatásán.

A kiemelt célok között említette, a családok támogatását, a gyermekvállalás ösztönzését. A gyermeknevelés differenciált támogatását szintén kiemelt célként jelölte meg. Fontosnak nevezte, hogy

a munka ne akadályozza a gyermekvállalási kedvet, és ehhez – véleménye szerint – számos jó kormányzati intézkedés született.

Az egészségügyről szólva Kásler Miklós azt mondta, kiemelt célként kell kezelni a népegészségügyet, amelyhez pontos struktúra, terv, feladat és a felelősség meghatározás szükséges, és alapvető fontosságúnak tartja az országos intézetek megerősítését is.

A miniszterjelölt szerint szükség van az alapellátás viszonyrendszerének újragondolására és rendkívüli megerősítésére, ehhez kapcsolódóan a sürgősségi ellátás és mentés átszervezésére. Kiemelte továbbá, hogy minden feltétel adott a lakossági szintű vastagbélrák-szűrés elindításához, amely "néhány hét, egy-két hónap múlva elindulhat".

A szociális gyermekvédelemmel és a fogyatékosüggyel kapcsolatban azt mondta, a legfontosabb az emberhez méltó életkörülmények biztosítása, és segíteni kell az idősek tartós ápolását. Mint mondta, érvényesült a segély helyett munkát elv, fenntarthatóvá vált a felzárkózás, az emberek a saját munkájukból élnek és létrejött a munkaalapú család.

Nem akar kórházakat bezárni

Lukács László György (Jobbik) bizottsági alelnök arra volt kíváncsi, hogy a miniszterjelölt elégedett-e az egészségügyi közkiadások mértékével, illetve, hogy lesznek-e kórházbezárások, és arra, hogy Kásler Miklós hogyan viszonyul a hálapénz kérdéséhez. László Imre (DK) a kórházi ellátás finanszírozásának emelését firtatta, Révész Máriusz (Fidesz) hozzászólásában megvédte a kormány családpolitikáját, mint mondta, egyetlen kormány sem tett annyit a gyermekvállalás elősegítéséért, mint az Orbán-kormány. Ander Balázs (Jobbik) azt kérdezte, hogy tervezi-e a kormányzat a tíz éve változatlan családi pótlék emelését, a fiatalok önálló életkezdését segítő bérlakásprogram indítását, illetve azt firtatta, hogy tervezik-e az otthonápolás beszámítását a jogviszonyba, valamint a romaintegráció helyzetére szeretett volna választ kapni.

Kásler Miklós válaszában azt mondta,

tiszta és törvényes viszonyokat szeretne az ágazatban. Mint mondta, kórházbezárásokat nem terveznek, és kitért arra is, hogy a jelenlegi onkológiai struktúra a 10 millió lakosságra jónak mondható.

A kórházak adósságokról szólva azt mondta, struktúraváltás nélkül nem lehet a kórházi gazdálkodáson változtatni, de ez napirenden lévő kérdés – tette hozzá, és szintén napirenden lévőnek mondta a magán- és állami egészségügyi ellátás viszonyát, az orvoshiány leküzdésére pedig a szabadfoglalkozású orvosi státuszt szeretné bevezetni. A bizottság kilenc kormánypárti igen, és hat ellenzéki nem voks ellenében támogatta Kásler Miklós miniszteri kinevezését. Tartózkodó szavazat nem volt.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Egyszerűen a ragya kiver, amikor ilyen idős politikus férfiak, fiatal családok sorsáról,gyermekvállalásról, régebben az abortuszról döntenek...:(((
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
a "fogyatékosüggyel kapcsolatban" valóban bőven lenne teendő!!! =))
CsipkeRózsa
"A gyermeknevelés differenciált támogatását szintén kiemelt célként jelölte meg."

Ez azt jelenti, hogy ő is egyetért azzal, hogy a családi pótlék 9. éve nem emelkedett.
cikicakk55
Na JÓ,most elmondta,hogy mi az amin változtatni kéne? Azt mi is tudjuk! Minket inkább az érdekelne,hogy elérhető lesz-e a változás. Nem a munka gátolja a gyermekek születését,mert ugye azt nem munkaidőben csinálják az emberek,hanem a munkáért kapott pénz mennyisége okozza a gyermekek hiányát. Melyik férfinak és( persze nőnek ) van kedve úgy lefeküdni,hogy na ma gyereket csinálunk,de közben albérletben laknak,minimál bérből élnek,félre tenni egy fillért sem tudnak,kilátásuk sincs arra,hogy lakáshoz jussanak. A banki kölcsön is kizárt,hisz ahhoz is kell önrész,ráadásul a törlesztést fizetni ilyen jövedelmek és ennyire bizonytalan munkakörülmények közt lehetetlen,és könnyelműség felvenni. Az egészségügy meg ameddig így gondolkozik,és számol a kormány,nem fog javulni. Hiába épülnek szép új kórházak,azokba személyzet is kéne! Szegeden és Hódmezővásárhelyen is gyönyörű szép új és modern a kórház,de a benne dolgozók létszáma katasztrofális. A felszereltség, a munkához, a betegellátáshoz szükséges legalapvetőbb dolgok is hiányoznak. A magánkórházakra és orvosi ellátásokra,talán egy millió embernek van lehetősége. Ebből is 500.000 akik egyetlen beavatkozást tudnának fizetni,egy családtagnak. A többi ,8,5 millió mit tegyen?
Cicamama55
Egyszerűen a ragya kiver, amikor ilyen idős politikus férfiak, fiatal családok sorsáról,gyermekvállalásról, régebben az abortuszról döntenek...:(((
csak úgy....
@Shikari: téged könnyü meggyözni dolgokról! :) az adókedvezményt meg vert ki a fejedböl ,Tibi...
kulabombaafityiszre
Tehát akkor összefoglalva:itt minden nagyon jó,minden nagyon szép.mindennel meg vagyunk elégedve,mint a mesében.Mondjuk az is,egy szép nagy mese.Hiányoltam viszont a tízparancsolatot.Az biztos a fiatalok elhúznak innen oda,ahol munkájuk eredményeképpen,
jólétet,tervezhető jövő kapnak,valamint azt hogy nem kéjenc vén kecskék mondják meg,mikor kell az szülni asszonynak.
Pálinkafőző Rézüst
Beteg e eme ember?? Demens már...Név nélkül bármelyik orvos megmondja a Királyhágóban... De a nővérek, meg a toliskocsisok is... Ajjjajjj szegény kis ország...
papa.49
@RonaGyuri: Elsősorban mindjárt az új miniszteren kezdeni !!!
wagabund
nagyon be lehetek baszva...akárhányszor elolvasom a cikket, egyszer sem találom a tízparancsolatot...
csak úgy....
@kulabombaafityiszre: Na jaa ,ha szükebb környezetben gondolkozunk,akkor minden faxa,mert piszokul jól élnek az EU pénzekböl és az adókból! A sok idióta meg inkább azt lesi,hogy fejkendös e vagy barnább e a böre a betolakodónak ...páran ki lesznek pitscházva idén is,akik nem tudnak magyaru beszélni,mert aki barnább börü mint a magyar és nem tud magyaru...az vessen magára ,föleg ha mohamedán ;) Mire kiderül,hogy a viki nem így vagy úgy gondóta mert most keresztény cuccialista akar lenni éppen ;)
vladimir putin
nekem ebből annyi jött át, hogy:
1: Lóháton, hátrafelé nyilazva kell megérkezni a nők megerőszakolásához.
"Magyar nőbe magyar gecit!"
2: A gyártósori meló után hazamész, azt' dugod a legyet is röptibe'!
3: Ha rákos vagy, jó az!
(4: A migráncsok megerőszakolják a magyar nőket.)

Ez a csóka egy nap alatt több, mint a Budapest tévé első tíz évada együttvéve.
Klubtag
Tragikus...ez a fószer elhiszi magáról, hogy zseni...pedig csak egy életveszélyes őrült...
És, hogy Orbán milyen szellemi színvonalon áll - mi sem bizonyítja jobba, hogy ebben paretner, támogató...
karma1
@Klubtag: Kb mint Igoriban a Foorvos... :o))) Pont olyan lehetosege van: szabadkezet kapott egy masik orulttol, es azt csinalhat, ait akar...:o((((
Szegeny Magyarorszag...:o((((
papa.49
Na akkor, eltelt fél év, annyit már megtudtunk, az ,,ILLETÉKESTŐL,, hogy az igazi gyógyszer HA BETARTJUK A TÍZPARANCSOLATOT, valamint azt is hogy a Honvéd kórház leszállt a ,,halálgyár,, szintjére, meg hogy most kirúgta az államtitkárnőt !!!
KOMOLY EREDMÉNYEK A BOLONDKASLERTŐL !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.