Szomorú hírről számolt be a helyi lapban a kecskeméti vadaskert igazgatója.

Ijedtében megölte a kecskeméti vadaskert szurikátáját egy iskolás fiú
Illusztráció: Wikipédia

Tragikusan végződött egy iskolás osztály vadaskerti látogatása Kecskeméten. Az állatkert látogatói és a helyi média szemében is nagy népszerűségnek örvendő, Zara nevű szurikáta elpusztult, és – mivel vemhes volt – a benne lévő kölykök sem élték túl az esetet.

A baon.hu szerint konkrétan az történt, hogy a tiltó tábla ellenére az egyik fiú átnyúlt a kerítésen és megfogta az állatot. Mivel Zara vemhes volt, számítani lehetett arra, hogy a viselkedése megváltozik, és közel sem viselkedik olyan barátságosan, mint általában. Amikor a fiú benyúlt a ketrecbe, a kis állat veszélyben érezhette magát,

megharapta a gyereket, aki ettől úgy megijedt, hogy földhöz vágta a szurikátát. Az állat és a benne lévő kicsinyek azonnal elpusztultak, újraéleszteni sem lehetett őket.

Az igazgató nem akarja bűnbaknak kikiáltani a felelőtlen diákot, inkább a körülményeket okolja.

Hogy kinek a hibája ?? Azzal, hogy a mai fiatalság egyre kevésbé tiszteli a természetet, az életet, vagy hogy a kisérő tanárok egyre kevésbé tudnak odafigyelni a rájuk bízott diákokra, vagy hogy a szülőknek a nagy hajtásban egyre kevesebb idejük marad egy-egy beszélgetésre, ahol felhívják a figyelmüket gyermekeiknek az egymás, és a természet iránti tiszteletre…

- írta Tokovics Tamás, aki azt gondolja, e sorok olvasása után le kellene ülnünk, egy kicsit magunkba fordulnunk, és elgondolkoznunk azon, hogy egy-egy meggondolatlan cselekedetünkkel hány embert, gyermeket fosztunk meg az élménytől a természet múlandó szépségétől, egy önfeledt mosolytól…

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Jól mondja az igazgató, de pl. annak oka van, hogy "a kísérő tanárok egyre kevésbé tudnak odafigyelni a rájuk bízott diákokra", vagy "hogy a szülőknek a nagy hajtásban egyre kevesebb idejük marad egy-egy beszélgetésre"...

Kísérő tanárok példájában egyértelmű a kormány felelőssége, de a szülő nem a "nagy hajtás miatt" tud kevesebbet foglalkozni a gyerekkel, hanem azért, mert a rezsim átvette, kisajátította maga számára a gyerekek nevelését, azaz elbutítását!
Három éves kortól kötelezővé tette az óvodát (hamarosan a bölcsődével is hasonló lesz a helyzet), kötelező az iskolában a napközi, a szülő csak késő délután találkozhat gyerekével.
Az én időmben nem így volt, legkésőbb délután 2 órakor otthon voltam.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
@Istvántóth: 9:24 Nekem is ez jutott eszembe,mert végülis ez nem egy kisállatsimogató.Ezekre a kirándulásokra éppen ráérő szülőket is szoktak kérni kísérőnek.Itt hibás a tanár,de a vadaspark is,mert nem szabadna,hogy ezeket az állatokat kézzel elérjék.Nyilván a történtek miatt ezt meg fogják oldani.
Hari
Ha akarom az eset egyfajta kistükre a mai magyar moralis, erkölcsi állapotoknak. Durvábban: ha valakiről meg csak sejtjük, hogy számomra nem kedvezőt tenne, azonnal a megsemmisítés, ellehetetlenités "eszközéhez" kapunk. Sajna ezt látják-tanulják a gyerekek is. Ennek megváltoztatása össznépi munka, amit elsősorban a közösségek vezetői lennének hivatottak. De ettôl jelenleg fényévekre vagyunk, mi több csak távolodunk. Anélkül, hogy a gyereket felmenteném, kis leegyszerűsítéssel azt tette, amit ma a környezetében - tudat alatt- de tapasztal. Ami persze tisztességes felfogású ember számára elfogadhatatlan.
Equus1
@F_Viktor: cigán embernek és az ő a fiának magyarázd el, miként kellene viselkedni... őket kellene kalitkába zárni...
kissé felnőttem
ennyi marhaságot egy szurikátáért azért mégsem kéne de az állatkert vezetése hol van? vagy volt amikor a keritést biztonságosnak itélte ? aBÉKA SEGGÉNÉL ugyanis ha akkót avagy miről is megy a gyülőlkődés az igazgató és a munkavédelmis butaságán bunkóságán jó hogy nem viziló volt a tuloldalon ennyi. A gyerek cselekvőképtelen kategória a kisérők azért az más de a feltételeket az állatkert termelte ki akkor??? kussolhatnának.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok