Bónusz járhat azoknak a nyugdíjasoknak, akik legalább két gyermeket felneveltek, és gyermekeik elvégezték a középiskolát. Ismét hozzányúlna a nyugdíjrendszerhez a kormány, tudta meg a Világgazdaság. A lap szerint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Mészáros József, a Magyar Államkincstár elnöke arról beszélt, bevezethetik a felnevelt gyerekek számához kötött nyugdíjat. Az elképzelés szerint a nyugdíjat továbbra is megkapná mindenki, ám azok a nyugdíjasok, akik legalább két gyermeket felneveltek, és a gyerekek sikerrel elvégezték a középiskolát, bónuszt kapnának. A politikusok szerint a rendszer úgy működhetne, mint a gépjármű-biztosításoknál meglévő bonus-malus rendszer. A lap szerint a javaslat a 35 évesnél fiatalabb felnőtteket érintené, mert nekik, ha nem vállalnak gyereket, még legalább 30 évük van takarékoskodni a nyugdíjig. A változás tehát legkorábban a 30 év múlva nyugdíjba vonulók járandóságát érinthetné.

Forrás: nlcafe.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Hogy ezeknek miert nem szakadt bele a fejuk az anyjukba amikor megszulettek?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lópicigáspár
Na nyuggerek, ugrás az öreglányokra! Csak nehogy infarktus legyen a vége!:)))))
1magyar
@lópicigáspár: Nem a nyuggerkorban kell szülni, előtte.
karma1
@1magyar: Es akinek semmikeppen nem megy, nem ment a szules? Az haljon ehen? Allati okos vagy,...
Mikor erted meg mar vegre, hogy a nyugdij az nem egy JUTALOM, hanem az egesz eleted alatt tarto munkad utani befizetesek visszakapasa 65 eves kor utan!
A tomjenzsoti apja is inkabb kotonba fektette volna a penzet, vagy itta volna le magat a sarga foldig, hogy ne allt vollna fol a farka es ne csinalt volna egy ilyen barmot.

A nyugdijrendszer NEM BONUSZ-MALUSZ, hanem egy kokemeny ketoldalu uzlet eredmenye: te fizeted tobb mint 40 even at az allam altal meghatarozott szazalekat a fizetesednek, amiert az allam vallalja azt, hogy amikor mar nem vagy munkakepes, akkor ebbol a penzbol visszajuttat neked. Altalaban csak egy toredeket a befizetesednek, de az is valami.

A nyugdijfizetes MINDENHOL a vilagban a mindenkori kormany dolga, mert o kapja az adokat is, meg a TB befizeteseket is, tehat a te penzeddel ne tegyen neked szivesseget.

Az autosok helyzete teljesen mas, mert nem autodnak lenni nem kotelezo, es magaban a rendszerben benne van a szigoru buntetes lehetosege is, hiszen ha kihagast kovetsz el, akkor penzbirsag es bonuszpont is ugorhat. (A bonuszmegvonassal itt sem ertek egyet, mert az uzemanyagban egy autos annyi adot fizet, hogy azt ember nem fogja fol).
adrenalink
@1magyar: 08:41-re Pedig Kövér Lackónak unokákat leginkább a nyuggerek képesek szülni... :-)
karma1
jav: "mert autodnak lenni nem kotelezo"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.