Akkor lesz baj, ha Nyugatra tovább terjed a ragály.

A sertéságazatra vonatkozó embargó pillanatnyilag az export 20-22 százalékát érinti, és ez az összes termelés 6-8 százaléka, tehát nemzetgazdasági szinten számszakilag nem jelent nagy gondot. Azokat a cégeket ugyanakkor, ahol magas az árbevételen belül a távol-keleti, főként japán export, érzékenyen érintheti az embargó – mondta a Magyar Hírlapnak nyilatkozó Tresó Istvánt, a K&H Agrárfejlesztési Főosztályának vezetője az Index.

Ezért zuhanhat tovább a sertéshús ára

Az igazi erőpróba akkor következik be, ha a vírus nyugat felé terjed, és eléri a nagy sertéshús-exportáló országokat, Németországot, Hollandiát, Dániát. Ha ezeket az országokat is kitiltják a távol-keleti piacról, annak egyenes következménye lehet, hogy felhalmozódó készleteikkel elöntik az európai piacokat, amivel hat-tíz hónapra erősen lenyomhatják a hús árát.

(Index)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

maci0427
Soha nem fogják lezuhant árban adni a sertéshúst sem , inkább kidobják...! A Tepertőt is van ahol 2000 -3500 forint között adják ! Nem ide tartozik, de amilyen ára a Kivinek volt az idén, nem is vettünk mert 499 - 600 -700 forintot nem ér nekünk. Szerintem rengeteg megrohadt és megfagyott főleg télen, így jobban jártak a kereskedők, ahelyett, hogy adták volna a 2017 -es áron, kb. 350 forintért ? Magyarországon nem kereskedők vannak, hanem üzletelők ! Meglehet nézni a piacokon, hogy mindenki majdnem ugyan annyiért ad mindent mint a másik, rendesen megállapodtak az árakban reggel. És még sírnak, hogy rájuk rohad sok minden...!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Az embargó jót tesz a hazai perkelt zabálásnak is.
Zeta
Az eddigi export tilalalom csak az exportáló cégeknek nagymértékü, a sertés ágazaton belül sem olyan nagymértékü, hogy befolyásolja az árakat.
"További"árzuhanás ettől nem várható. Főleg a "kerskedői" szemlélet miatt. Inkább kidobják, mint csökkentik az árát.
Eladott Ország
De nagyon jó lesz nekünk! Most szakad a nyakunkba az ország kirobbanó tehetségeinek sora. Az egyik mindenhez is értő miniszter szerint a tízparancsolat betartása a megoldás a kolerára, a fitymaszűkületre és a magas vérnyomásra, az agrárminiszterjelölt szerint a sertéspestist talán egy, migráns által eldobott szendvics okozta Magyarországon, mert jött a vaddisznó, megette a szendvicset és már kész is a baj.
civilhetes.net/sites/default/files/kepek/sertespestis_2_1.jpg
Peller Anikó
A buszoztatott ukránok is hozhattak szendvicset vagy a románok. De sokkal fontosabb nehány szavazat minta pestises fity maszűkület holnap szűkölés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.