Semmilyen fényképes igazolványt nem tudott átadni az őt igazoltató rendőröknek az a férfi, akit az általa használt autóval, közúti igazoltatás miatt állítottak meg vasárnap éjjel Budapest belvárosában. Ugyanakkor nem ez volt az egyetlen jogsértés, ami miatt a rendőrök a férfi előállítása mellett döntöttek.

A Készenléti Rendőrség II. Bevetési Osztály járőrei 2018. május 13-ára virradóan, Budapest VII. kerület Dohány utcában közúti ellenőrzésre állítottak meg egy személyautót. A rendőrök kérésére a sofőr semmilyen fényképes igazolványt nem tudott felmutatni. Ruházatának átvizsgálásakor, farmernadrágja zsebéből kábítószergyanús anyag került elő. A sofőr nem tagadta, hogy kokain van nála, amiből előzőleg – megközelítően három deciliter vodka kíséretében – fogyasztott is.

Kokain, vodka, hamis adatok, elfogatóparancs: íme, egy hosszadalmas igazoltatás címszavakban

További intézkedések megtétele miatt a férfit előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányságára, majd mintavételre is intézkedtek. Első körben a férfit az általa bemondott adatok alapján kísérelték meg a járőrök beazonosítani, de a megnevezett párkányi lakos a nyilvántartó szerint nem is létezett.

Később megjelent a sofőr barátnője, aki átadta a rendőröknek a bemondott szlovák állampolgár adataival kiállított igazolványokat. Az okmányok hitelességének megállapítására szakember segítségét kérték, aki úgy nyilatkozott, hogy mind a személyi igazolvány, mind a vezetői engedély hamis.

A férfi által vezetett személyautó tulajdonlásával kapcsolatban sem stimmelt minden, végül azonban amikor bemondta valódi adatait, világossá vált, hogy miért próbálta félrevezetni az egyenruhásokat.

A budapesti férfit ugyanis a Fővárosi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja közúti baleset okozása bűncselekmény elkövetése miatt körözte.

(police.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.