Az egyre nyomasztóbb magyar politikai és jogi környezet miatt a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) áthelyezik nemzetközi tevékenységüket és a munkatársakat átköltöztetik a német fővárosba, Berlinbe – közölte az OSF kedden. Hozzátették, hogy Hasonlóan más nemzetközi szervezetekhez, a Nyílt Társadalom Alapítványok továbbra is támogatni fogják a civil szervezeteket Magyarországon az olyan fontos területeken, mint a művészet …

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: PV
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Pártunk és kormányunk ezeket a területeket mennyivel fogja támogatni a kieső pénzek helyett? Vagy lesz egy "kormánybiztos", aki lenyúlja a pénzt, mint a Flóri?
RonaGyuri
Csak a rend kedvéért:
Természetesen nem az OSF-t, hanem a budapesti irodát, ami a Nyílt Társadalom Alapítványok egyik regionális központja!
Egyébként az iroda megnyitásakor: "Magyarország akkor még mindig a kommunista egypártrendszer uralma alatt állt, de az új alapítvány ösztöndíjakat tudott nyújtani magyarok számára, akik így lehetőséget kaptak külföldi utazásokra és tanulmányokra. Az alapítvány ezen kívül könyvtárakat és tudományos kutatásokat is támogatott anyagilag.

1989-ben enyhült a kormányzati kontroll, így az alapítvány már újonnan alakult civil szervezeteket és médiacsoportokat is támogatni tudott, miközben a magyarok az 1990 májusában tartandó szabad választásokra készültek.".
Nos ez a "kontroll" odáig fejlődött vissza, hogy el kellett költözniük!
Zeta
Eredményes munkát végeztek O. V ék. Meggátlandó, hogy ugy tudjanak ellenük dolgozni, mint ők annak idején. A civil szervezetek anyagi ellehetetlenítése a tét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.