Beszünteti működését Budapesten a Nyílt Társadalom Alapítványok nemzetközi irodája és átköltözteti munkatársait a német fővárosba – jelentette be keddi, New York-i keltezésű közleményében az alapítvány, az "egyre nyomasztóbb magyar politikai és jogi környezetre" hivatkozva.

A tájékoztatásban azt írták, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványok továbbra is támogatni fogják a civil szervezeteket Magyarországon az olyan fontos területeken, mint a művészet és a kultúra, a sajtószabadság és az átláthatóság, valamint az oktatás és egészségügyi ellátás biztosítása minden magyar állampolgár számára.

A közleményben megjegyzik:

a magyar kormány arra készül, hogy tovább korlátozza a civil szervezetek munkáját "az úgynevezett  'Stop Soros' törvénycsomag által".

"A magyar kormány becsmérli a munkánkat, és hamis színben tünteti fel, korlátozza a civil társadalmat politikai előnyszerzés céljából, olyan taktikát alkalmaz, amelyre még nem volt példa az Európai Unió történetében" – idézi a közlemény Patrick Gaspardot, a Nyílt Társadalom Alapítványok elnökét. "Az úgynevezett Stop Soros jogszabálycsomag a legújabb ilyen próbálkozás. Nem tudjuk tovább garantálni a munkánk és a munkatársaink biztonságát Magyarországon, és nem tudunk védelmet nyújtani az önkényes kormányzati beavatkozással szemben."

A közleményben hangsúlyozták, hogy irodáik elköltöztetése Budapestről fájdalmasan érinti azt a több mint száz itt dolgozó munkatársukat, akiknek többsége nemzetközi adományozással foglalkozik.

A munkatársak mintegy 60 százaléka magyar állampolgár, és sokan közülük több mint egy évtizede dolgoznak a Nyílt Társadalom Alapítványok megbízásából. A Nyílt Társadalom Alapítványok megteszi a szükséges lépéseket, hogy biztosítható legyen az irodák elköltöztetésében érintettek biztonsága és jóléte.

Mint írták, a magyar kormány az elmúlt két évben százmillió eurót (több mint 30 milliárd forintot) költött az alapítvánnyal kapcsolatos hazugságok terjesztésére.

Hozzáteszik:

A hazug kampány részeként antiszemita plakátokkal árasztották el a közterületeket, nemzeti konzultációnak álcázott támadást indítottak Soros György és a magyarországi jogvédő szervezetek ellen

A Die Presse című osztrák napilap a Nyílt Társadalom Alapítványok New York-i központjára hivatkozva április 19-én már írt a tervezett lépésről, jelezve, hogy az iroda a nyáron Berlinben nyitja meg kapuit.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Varsóban arról beszélt, hogy amint megalakul az új kormány, és megtartotta első ülését, azonnal benyújtják a parlamentnek a Stop Soros törvénycsomagot és az alkotmánymódosítás tervezetét. Ha elfogadják, a Belügyminisztérium felhatalmazást kaphat például a civilek titkosszolgálati módszerekkel történő megfigyelésére – írta meg az Index.

Az Origo lap szerint a Soros-alapítvány kivonulása Budapestről, csak "látszatkivonulás, melynek célja, hogy kivonják magukat a magyar törvények alól".

Forrás: MTI, opensocietyfoundations.org, Index, Origo

Címlapi kép: YouTube/Open Society Foundations 

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
@Shikari: Valóban az volna a fidesznek a legoptimálisabb, ha az országban a saját szavazóin kívül senki nem maradna és az őt támogató szervezeteken kívül semmi más nem működne.
Biztos vagyok benne, hogy ez neked is tetszene. Ezt totális diktatúrának hívják, még akkor is, ha úgy éreznétek eleinte, hogy ez maga a Kánaán.
Őszintén sajnállak!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
csak a rend kedvéért:
the Open Society Foundations are moving their Budapest-based international operations and staff to the German capital, Berlin.
szép új világ
@Shikari: Valóban az volna a fidesznek a legoptimálisabb, ha az országban a saját szavazóin kívül senki nem maradna és az őt támogató szervezeteken kívül semmi más nem működne.
Biztos vagyok benne, hogy ez neked is tetszene. Ezt totális diktatúrának hívják, még akkor is, ha úgy éreznétek eleinte, hogy ez maga a Kánaán.
Őszintén sajnállak!
eszegfu
"Az Origo lap szerint a Soros-alapítvány kivonulása Budapestről, csak "látszatkivonulás, melynek célja, hogy kivonják magukat a magyar törvények alól". Eddig a magyar törvényeknek megfelelően müködtek, most hogy a kormány igyekszik a lehetetlen törvényeivel mindenben meggátolni, akkor normális, hogy ezt már nem várja meg, elköltözik. Mint ahogy tenné/teszi ezt sok ember is. De hát "hajrá Magyarország"!:(((
csipetke
@eszegfu: 10:03 A civilszervezetek munkáját a kormány teljesen ellehetetlenítette.Sorosnak egy óriási bűne volt,.- hogy ezt az aljas tolvaj bandát,a fideszalapítókat mindet finanszírozta.Érthető,ha egy olyan közegbe költözik az alapítvány,ahol nem cseszegetik.Nemrég olvastam,hogy Soros több pénzt adott jótékony célokra,mint a 100 leggazdagabb magyarnak az összvagyona.
Eladott Ország
Lényegében persze nem Soros ellen hirdetett háborút Orbán, hanem ellenünk. Mindenki ellen, aki ragaszkodik a demokratikus jogaihoz, aki átlát a mocskos tervein, aki véleményt mer nyilvánítani és aki nem hisz az ő leválthatatlanságában. A szabadság eszméje az ő legfőbb ellensége. Az ő ellensége a szabad gondolkodás, a sajtószabadság, a szólás szabadsága. Magyarország gondolkodó polgárai. Soros egyszerűen csak ott van és jól démonizálható.
Kukkantsunk bele, miféle szörnyűségeket támogatott már akkor is a patás ördög:
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/04/soros.png
Azonban Soros úgy gondolta, hogy szükség van demokratikus ellenzékre a szülőhazájában, ezért taníttatta és anyagilag támogatta Orbánt is, a fideszt is. Illetve nem, a fideszt már nem. Soros nem támogat pártokat, de az akkor még fiatal, némileg talán demokrata ifjaknak 4,7 millió forintot adott, hogy kiépíthessék a szervezet infrastruktúráját...
tudode
Ez a hajó már elment!
.
Ez a .. m a g á n h a d s e r e g ...a RÉPÁJÁVAL jobban ÖSSZETARTANAK, mint a más vallásúak, a MIGRÁNCSOZÁSSAL, SOROSOZÁSSAL .. k ö z é p k o r i .. sötétségben tartva az egész világot az ÖSSZEBUHERÁLT érvénytelen 2/3-ukkal, SÜKET DUMÁVAL fűszerezve, mivel, ha .. NAPI HÍRRÉ VÁLIK, számukra NINCS TOVÁBB, a felcsűti kisvasút a VÉG-állomás:
.
Lássuk csak, nem .. c á f o l t a .. senki a "magánhadssereg közül" TÖBBEK KÖZÖTT AZ ALÁBBI CIKKET SEM egy nyögéssel sem:
.
------- Orbán nem is miniszterelnök
magaspart.hu/orban-nem-is-miniszterelnok/

(...) """A “választások” egy nem létező állam választásai voltak, így értelemszerűen a magyar államban nem voltak választások, ezért a magánhatalom által szervezett “választások” eredménye semmis. Így aztán 2014. óta a magyar államban (amely továbbra is a Magyar Köztársaság) nincsen köztársasági elnök, miniszterelnök, kormány, országgyűlés, stb. Nincs Alkotmánybíróság, Kúria, és minden olyan intézmény vagy testület, amelyet törvénytelenül hoztak létre. Megfigyelhető, hogy Orbán nem szokta a kamu kormányát magyar kormányként emlegetni. """(...)

""""""Az Európai Unió tudja, hogy Orbán nem is miniszterelnök
.
""""Sokan azt hiszik, hogy az alacsony bérek, az alacsony nyugdíjak, az orvos és a pénzhiány miatt leromlott egészségügyi ellátás, az oktatás problémái csak a magas államadósság és a politikusok hozzá nem értése miatt van. Sokan abban bíznak, hogy majd egy másik párt megoldja ezt a helyzetet. De vajon tudják ezek a sokak, hogy minden párt benne van az elmúlt ezer év legsúlyosabb állam- és népellenes bűncselekményében? Vajon tudják a Fidesz szavazók, hogy ezt a bűncselekményt a pártjuk követte el? Vajon tudják a “baloldali szavazók”, hogy a “baloldal” készítette elő ennek a bűncselekménynek a végrehajtását? Vajon tudják a Jobbik szavazói, hogy a Jobbik társtettes volt ebben a bűncselekményben?""" (...)
.
És a JOG-ÁSZOK mindenfajtája CSERBEN HAGYJA A NÉPET, mert ALÁVALÓAN féltik a ZSEBÜKET!
Eladott Ország
@Shikari: Ausztria az Európai Újjáépítési Program (Marsall-terv) keretében mai értékben kifejezve 8 milliárd dollár Marsall-segélyt kapott. Magyarország az Európai Uniós Fejlesztési Programok keretében eddig, 2015-ig több mint 40 milliárd dollárt, vagyis az Ausztriának a háború után juttatott Marshall-segély több mint ötszörösét kapta mai értéken számolva is.
A pénzt a csúti kancigány és bűnöző bandája ellopta. Rohadjanak meg!Történelmi esélyt b*szott el az ország a szarházi fidesz bűnöző banda jóvoltából.
uploads.disquscdn.com/images/4210c755b700970fad2694843aa370f26fc1bb006f826657f0fe12ff7c1b2f91.jpg?w=600&h=334
nevemnick
10:43-as bodzagyűjtő izéke! Távol áll tőle, ne írj már hülyeségeket...
Yoda69
Euro: 317
Uzemanyag: 400
Ugy latszik mukodik az eltolcsi program.
Rovidesen elszabadul az inflacio. Aki hitelt szandekozik felvenni inkabb ne tegye.
eszegfu
@csipetke: 10:11 Némileg eltér a véleményünk... u.is nekem pontosan azt mutatja Soros támogatása, hogy ő a mindenkori civileket támogatta, tekintet nélkül párt hovatartozására, vagyis igy támogatta annak idején a Fideszt is alakulások idején. Persze mondhatjuk ezt Soros legnagyobb hibájának, de hát ugye ő nem "válogatott" akkor sem, és most sem. Azt meg nem lehetett még megjósolni sem, hogy milyen "cserebogár" lett O.V-ből!
Eladott Ország
@Shikari: Vettük észre. Vesd össze a régiótársakkal. Már csak Bulgáriával vagyunk egy szinten,
még egy darabig. Erre szokták mondani b*szódjatok meg.
csipetke
@eszegfu: Így gondoltam én is,csak Te bővebben kifejtetted.
F_Viktor
@eszegfu: Írod:
"...most hogy a kormány igyekszik a lehetetlen törvényeivel mindenben meggátolni, akkor normális, hogy ezt már nem várja meg, elköltözik."

@csipetke: Írod:
"A civilszervezetek munkáját a kormány teljesen ellehetetlenítette."

Többször elhangzott, hogy munkatársaik biztonsága.
Magyarországon lehet, hogy ezt olvasva nagy reakciókat nem vált ki, de a demokratikus államokban erre sok kormányfőnél ki fogja verni a biztosítékot, nyelves szíjjas hadat üzenhet sok európai országnak.
F_Viktor
@Shikari: Írod:
"Orbán igen jól gazdálkodik és politizál!"

Tudjuk, neked a havi 60-ért ezt kell mondanod!
Azt tudod, ha dolgozni mennél, akkor ennek a többszörösét is megkereshetnéd, s nem lenne folyamatosan szaros a nyelved?
csipetke
@Eladott Ország: 10:25 Na,ezt csinálja utána valaki!
csipetke
@Eladott Ország: 10:20 Igen,igazad van. Lassan amolyan Észak-Korea feelingje lesz itt az embernek...
Qqberci
@Shikari: Vagy a pofáraesés...Lendületből az is szebb...
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 11:18
Itt csak egyféle fellendülés jön.
Amikor a nyelved fellendül a vezéred farába a meleg szarig.
Macskaszem
@Shikari: Tipikus hülye, akinek évtizedekig be lehet adni, hogy most jön a fellendülés.
csipetke
@durbincs: Mondtam már,te elmeroggyant,hogy ne szólj hozzám!! A téma adott,arról pampogj.Ha nem tudsz hozzászólni,kussolj! Engem majd akkor találj meg,ha sikerül normálisan,magyarul írnod.
eszegfu
@Shikari: 11:18 Jó-jó értem, de talán ez nem egy hajóhinta, hogy akkor lendül fel, ha meglökik!:)) Egy ország "fellendüléséhez" ez nagyon kevés...
csipetke
@Macskaszem: 11.45 Már az átkosban is azt hallgattuk,hogy pár év,és utolérjük Ausztriát.Azóta sokkal-sokkal messzebbre kerültünk tőle...Ahhoz olyan kormány kéne,akik nem ellopják a lóvét,hanem az országra fordítják...
eszegfu
@durbincs: Csak idézet Aradi Józseftől + FVJ-től... "Retekagyu,Tetégedet az ovális felmelegedés" sodort tán ide "kontraklencséstül"?! Na kb. ennyi értelme van az irásaidnak...semmit sem fejlődtél... de ez sem igaz, mert a minusz emelkedése is növekedés visszafelé...
Macskaszem
@durbincs: Te mit deferelnél, ha egyszer csak kanapé? Szereted a sazmuzga madafaka fos? Finyom ez a ondómindinekelafikuszos büdöskenyér? Valaki csühögi a golyhó? Kit érdekel engem?! Karfiolfos?
eszegfu
@Shikari: 12:39 Ha megengeded, akkor tájékoztatlak, hogy többek között én is "gyártom" a KSH-nak a gazdasági adatokat. És tudod számtalan adatot kell "megbecsülnünk tapasztalati uton", tehát sajnos közelében sincs az igazságnak. Konkrét példa: épitőipari cég -- aminek most ugye nagyon megy -- a havi teljesitményénél nem lehet levonni a bevételből az anyagköltséget. Ennek ott van jelentősége, hogy itt általában az arány 1:1, ami azt jelenti, hogy került az anyag 1 egységbe, a munka 1 egységbe, kiszámlázott 2 egységet és ez a 2 egységet kell beállitani a havi teljesitménybe, ami pedig nem igaz!!! Igy a duplája az igazi teljesitmény és igy kerül bele a gazdasági mutatók közé. Ez csak 1 példa, de igy müködik... Tehát nekem akár a "jóisten" is elemezheti az adatokat, akkor sem igaz.
csipetke
@eszegfu: 13:14 Ez a fideszes matek.Így jött ki a 2/3 is...
szep napot
Gyuriba, mar hozzaszokott, hogy utaljak. Sokan azt hiszik, hogy ezt a Vitya talalta ki. Az oreg orszagok tucatjabol van kitiltva, jutubon sok tucat angol nyelvu videoban "meltatjak munkasagat". Az nem vitathato, hogy sok ember sokat vesztett a penzugyi huzasai miatt. A 2008 as valsagot is egy tucat ilyen penzember idezte elo. Ha jol tudom Irorszagban (egyedul a vilagon) el is iteltek egy spekulanst.
eszegfu
@Shikari: 14:02 Anélkül, hogy nagyon belemélyednénk ebbe... tudod egy becslés valóban "tapasztalati" uton jön létre. Azt valóban meg lehet becsülni, hogy ha pl. egy tehén naponta 5 liter tejet ad, akkor 100 tehén mennyit adhat (esetleges betegséget, elpusztulást, vemhességet is figyelve), ez adhat egy kb. tejmennyiséget , mert a tehenek db száma az biztos.De azt megbecsülni, hogy az épitőipar mennyivel többet tud termelni, azt biztos, hogy nem lehet igy megbecsülni, mert annak az egyik függvénye, hogy mennyi befektetői pénz van és azt pont ide akarják tenni. De abban megegyezhetünk, hogy Te először is a "tényekből" indultál ki azzal, hogy "a gazdasági adatok ezt mutatják", ezt akartam cáfolni... most viszont már "tapasztalati tényezőkről, becslésről" beszélsz, ami szerintem nem u.az. A tapasztalati tényező az szintén nem egy mérhető, számszerüsithető dolog... ez csak olyan, mint a "májusi eső aranyat ér". Az elemzők pedig az elmult évek számait hasonlitják, elemzik, megállapitják a tendenciát, amely számokról én azt állitom ,hogy nem igazak.
eszegfu
@Shikari: Na ja, prognosztizálni, azt lehet, ha a tényeken alapulva állapitanak egy tendenciát. De tudod a tényeket a KSH-nak mi adjuk, az egyszerü emberek, igy pontosan tudom mennyire helytállóak a számok. Főleg, ha a mérnivalókat helytelenül állapitják meg. Nem akarlak és nem is tudlak eltántoritani a véleményedtől, mert Te hiszed, amit állitanak, de Te sem tudsz engem eltériteni, mert én meg tudom hogy készülnek ezek a "gazdasági mutatók". Azt hiszem ez a téma többet nem is érdemel...
libellle
@Shikari: Most jön a fellendülés, irod te. hahahahaha na közeleg a 2020. Azután ugy belenditenek a ruskik benneteket, hogy még a csodálkozásrasem lesz idötök. hahahahaha.
libellle
@Shikari:" A gazdasági adatok azt mutatják, igen jó úton haladunk. Sőt ezt az angol elemzők is megerősítették!" Teganapi Europai hirek teljesen manipulált a magyar gazdasági állapot. Phu te akkorát esel a cseresznyefáról amikor nem megy az EU- tól a pénz. Hm.?? Sporoljál mert akkor már nyugdujjad sem lesz, de lehet, hogy még elöbb.
libellle
@szep napot: igen és a kitiltás orbáni mese ugy stimmel mit a 2/3 többség. 28 % választási érékkel, mind a kettö ertéktelen.
creativehun
@Shikari: Néha elgondolkodom ,hogy amiket írsz...azokat Te viccnek szánod..vagy komolyan gondolod?!
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 12:47
Mi a baj?Talán az,hogy itt te vagy ellenzékben?
Jász-Nagykun-Szolnok megyei román cigány.
Üdv:tudod én Demke.
Desischado
Én azon is csodálkozom, hogy eddig is maradtak. Aki normális, és teheti, az mindenki lelép innen. Ami meg a gazdasági "fellendülést" illeti, na, majd lesz itt fellendülés, mikor páros lábbal rúgnak ki minket az Unióból orbán miatt! Sokan fel fognak akkor ébredni, de akkor már késő lesz!
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 07:57
Én sejtem,előbb-utóbb mi vár az országra így nem fog meglepetés érni.
Arra azért,majd kiváncsi leszek amikor pofán csap benneteket a valóság.
Nekem ez,mint már leírtam csak egy parlamenti képviselői választás volt.
Neked nagy szittya (új)magyarnak,meg a többi megvezetettnek élet-halál harc.Legyen.
Üdv:tudod én Demke
lusta
Ebben az az érdekes, hogy ezerrel megy a sorosozás, közben a Soros-bérenc felcsúti kis pocakos tolvaj zsebcézár Lengyelországban azzal a kormánynka és vezetőjével tárgyal, amelynek a helyettese Piotr Gliński is egy Soros alapítvány aktivistája.
www.youtube.com/watch?v=al8DqoOIYLY
libellle
@Shikari: amennyiben a ruskik szövetsegesek, töllük kell pénzt kérni.
libellle
@Shikari: Igen, orbánt kiakarja rugni a neppárt amikor berendelték raportra Webber elmondta neki nagyon szigoruan.Jinker szintén, hogy mi vár rá. Ezenkivül Lengyelország és Magyarország szurja az EU szemét, igy valoszinü a Hetedik cikkely bevetése. Jól látod, nagyon készül valami de semmi jó Magyarország irányába. Természtesen egy szó sem igaz abból, hogy viktorkának azert kellett megjelennie Brüsselben, hogy segitsen az Europai választásban. NULLA szerepet játszik
advocat
Mi is Ivánékkal a nemzeti érdekünk? Jó volt neked 45 évig a szovjet uralom? Költözz ki, és nyalj be Putyinnak!
libellle
@Shikari: kire gondolsz? viktorkára. na mindenki elötte van a sorban. efelöl ne legyenek kétségeid. Vagy nem veszed észre, hogy Magyarország már külsö szemlélöje az EU-nak? Ajajaj nagy a problema. .
F_Viktor
@advocat: Írod:
"Jó volt neked 45 évig a szovjet uralom?"

Ez az ingyenélő rokkantnyugger a Kádár érában orbánhoz hasonlóan III/III-as besúgó komcsi volt!
Eladott Ország
kanadaihirlap.com/2018/05/15/magyarorszag-szegyene/
„Felelős” kormányzati tényezők szinte egyetlen megszólalásukkor sem mulasztják el, hogy közöljék a nyilvánossággal: az új kormány első feladata a Stop Soros törvény elfogadása lesz.
Az alapítvány mostani bejelentének közvetlen oka az a hétfői bejelentés lehetett, amikor miniszteri meghallgatásán Rogán Antal az eddigi fenyegetéseket megfejelte azzal, hogy a Stop Soros törvénycsomag a korábbiaknál is szigorúbb lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.