Lezárt ügyeket listázó vádiratnak tartja a Sargentini-jelentést az igazságügyi miniszteri posztra jelölt és a tárcát eddig is vezető Trócsányi László. A politikus a kinevezés előtti meghallgatásán kedden az Országgyűlés európai ügyek bizottságában azt is mondta: nagy vitákra számít ebben az ügyben idén ősszel.

Trócsányi szerint a Sargentini-jelentés vádirat

Trócsányi László igazságügyi miniszterjelölt kinevezés előtti meghallgatásán az Országgyűlés európai ügyek bizottságának ülésén az Országházban 2018. május 15-én. MTI Fotó: Soós Lajos

Trócsányi László a jobbikos Bana Tibor kérdésére válaszolva kijelentette:

a Sargentini-jelentés olyan vádirat, amely "rengeteg politikai sejtetésre épül", illetve "lezárt ügyek listázása".

Úgy vélte: a jelentésben jól tetten érhető az a kettős standard, amely a fiatal demokráciák és a régi demokráciák közötti különbségtételt jelenti, vagyis hogy a régi demokráciákban minden jó, a fiatal demokráciákat viszont meg kell tanítani demokratának lenni.

Magyarország ezt nyilvánvalóan nem tudja elfogadni

- fűzte hozzá Trócsányi László, aki jelezte: nagy vitákra számít a jelentéssel kapcsolatban ősszel és azt követően is.

Trócsányi László korábban az atv.hu portálnak a Judith Sargentini-jelentéstervezetről – ami a magyar jogállamiság megsértéséről szól és az Európai Parlament LIBE-bizottságában tárgyalnak – azt mondta:

nem akarta elhinni, amit látott a jelentés-tervezetben, hiszen az egy "vádirat" és olyan ügyeket melegít fel, amiknek a lezárásáról ő maga tárgyalt korábban Brüsszelben.

A jogállamiságra vonatkozó "rendszerszintű zavart" sem tudja értelmezni, holott 8 évig ő maga is tagja volt az uniós alkotmányjogászok uniós testületének, a Velencei Bizottságnak.

Trócsányi szerint az soha nem jó, ha az ilyen jogi kérdések "politikusok kezébe" kerülnek. A jelentésre kőkemény válaszokat fognak adni, bár tudják: a jelentést Sargentini nyilván nem azért készíti, hogy "a végén kidobja a kukába", politikai tervük van vele

- mondta Trócsányi László az atv.hu-nak.

Forrás: MTI, atv.hu

Fotó: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
És az sem jó, ha ilyen szarházi politikusok igazságügyi miniszteri megbízást kapnak. Jó látlelet az eltorzított valóság Magyarországáról! De vajon mikor szakad el honi polgárainknál, a felismerés miatt, az a bizonyos, túl feszített húr? Ahogy diktátum volt az illiberális demokrácia és diktátum a legújabb rögeszme, a kereszténydemokrácia. A világon egyetlen olyan kormány, sem kormányfő nincs, aki parancsba adhatja egy országnak, annak lakóinak, hogy ők mától kezdve márpedig kereszténydemokraták lesznek, mert őfényessége ezt akarja, társai a meggazdagodásban pedig ezt hirdetik teli pofával. Ideje lenne már, hogy Európa felfogja, micsoda kártékony fertőzést hordoznak ezek az alakok és kiokádja magából őket, mint egy romlott ételt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zeta
Mert hogy M.o.n ma demokrácia van , és ne oktasson minket senki!
Hogy mi nem tartunk be játékszabályokat , az nem számít.
Equus1
@Shikari: várd ki a végét... jegenyefák nem nőnek az égig... ki gondolta volna 1847-ben, hogy egy év múlva trónfosztás is lehet Mo-n?
Eladott Ország
@Shikari: A kormány talán választhatna magának másik népet. "A nép nem betiltható, de a kormány leváltható" Marianne Birthler: Azt hiszem, a felkelések 53-ban és 56-ban, egészen 68-ig és 80-ig olyasmik, amiket mi, vagyis a közép- és kelet-európai társadalmak magunkkal vihetünk ebbe az egyesült Európába, és megmutathatjuk, hogy mindig voltak szabadságmozgalmak, mindig voltak felkelések a diktatúrák ellen.
Eladott Ország
@Shikari: fidesz-kdnp , 49,27 százalék, 2 824 206 szavazat ( levélszavazattal , ukránokkal, románokkal, szerbekkel együtt) Nem is tudtam, hogy már ilyen kevesen vagyunk. A többiek már elmentek az országból?
Eladott Ország
@Shikari: Elmész te a picsába fideszes seggfej!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.