Több okból is komoly bírálatokat fogalmazott meg a magyarországi helyzet kapcsán az Európai Parlament (EP) nőjogi és esélyegyenlőségi bizottsága (FEMM), amely kedd reggel szavazta meg a témával kapcsolatos véleményét.

A 18:5 arányban elfogadott dokumentumban sajnálatosnak nevezték a nemek közötti egyenlőséggel kapcsolatos szakpolitikák "újraértelmezését és leszűkítését a családpolitikára", illetve hangsúlyozták, hogy Magyarországon nagyon alacsony a nők aránya a politikai döntéshozói pozíciókban.

A képviselők rámutattak, hogy :

a női egyenjogúság az európai alapértékek kulcsfontosságú részét képezi, és sajnálatukat fejezték ki amiatt, hogy Magyarország ezektől folyamatosan távolodik, és ezáltal egyre inkább elszigetelődik.

A szakbizottságban március végén vitáztak a kérdésről, amely azért volt napirenden, mert az EP belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) készülő magyarországi különjelentéséhez többek között a FEMM is csatolni fogja a véleményét.

Trócsányi szerint a Sargentini-jelentés vádirat

A Sargentini-jelentést az igazságügyi miniszteri posztra jelölt és a tárcát eddig is vezető Trócsányi László az Országgyűlés európai ügyek bizottságában való meghallgatásán lezárt ügyeket listázó vádiratnak nevezte, és azt mondta, nagy vitákra számít ebben az ügyben idén ősszel.

Szerinte a Sargentini-jelentés olyan vádirat, amely „rengeteg politikai sejtetésre épül”, illetve „lezárt ügyek listázása”. Szerinte a jelentésben jól tetten érhető az a kettős standard, ami a fiatal demokráciák és a régi demokráciák közötti különbségtételt jelenti, vagyis hogy a régi demokráciákban minden jó, a fiatal demokráciákat viszont meg kell tanítani demokratának lenni. Magyarország ezt nyilvánvalóan nem tudja elfogadni.

Forrás: MTI, 444.hu

Címlapi fotó: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Ezek semmire nem figyelnek. Szeretett miniszterelnökünk most akar szövetséget kötni a nőkkel. (Ezek szerint ez még megy.)
almalibre
Viszont, ha Morvai Krisztina (egyike a Magyarországon elnyomott nőknek) felszólal az európai nők érdekében, lekapcsolják a mikrofonját...
Jozefina
Ez az ember orbán emlőin nevelkedett?? Ennyi baromságot hogyan tud összehozni??
"Szerinte a Sargentini-jelentés olyan vádirat, amely „rengeteg politikai sejtetésre épül”, illetve „lezárt ügyek listázása”. Szerinte a jelentésben jól tetten érhető az a kettős standard, ami a fiatal demokráciák és a régi demokráciák közötti különbségtételt jelenti, vagyis hogy a régi demokráciákban minden jó, a fiatal demokráciákat viszont meg kell tanítani demokratának lenni. Magyarország ezt nyilvánvalóan nem tudja elfogadni."
az Európai Parlament (EP) nőjogi és esélyegyenlőségi bizottsága pedig egy kicsit határozattabban is fogalmazhatna és tenne javaslatokat az EU parlementfelé!!
Miaz, hogy: "sajnálatukat fejezték ki"
Sajnálkozásra nincs szükség!! Évek óta sajnálkoznak, de nem csinálnak semmit!!!
Pálinkás Pál
Szeretném látni a FEMM...hozzászólását a muszlim söpredék által elnyomott nők érdekében is...ja hogy az nem PC...értem..Legalább ugyanolyan undorító hányás emberek ülnek az EP-ben is ,mint itthon,nálunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.