Gulyás Gergely szerint a megalakuló kormány a jövőben is a nemzeti érdekkel azonosnak tekinti az ország európai uniós tagságát, ez azonban megengedi az éles kritikát a közösség intézményrendszerével, működésével vagy válságkezelésével kapcsolatban. A Miniszterelnökség élére jelölt politikus erről kedden az Országgyűlés európai ügyek bizottságában tartott meghallgatásán beszélt.

Beszámolt arról is, hogy a kormány az eddigieknél nagyobb szerepet szán az uniós ügyeknek, havonta tart majd tematikus, európai uniós kormányülést.

Tárcájánál Takács Szabolcs az uniós stratégiáért, Varga Judit a kapcsolattartásért felel majd.

Kitért arra is, hogy a Magyarországról szóló, az alapjogok helyzetét értékelő jelentés gazdáját, Judith Sargentini zöldpárti uniós képviselőt és a hozzá hasonló politikusokat "az európai közösség sírásóinak tartja", de hangot adott azon véleményének is, hogy a kötelező kvóta kérdésében a június végi állam- és kormányfői csúcson nem várható konszenzus.

Gulyás Gergely szerint a Sargentini-jelentés készítői "az európai közösség sírásói"

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszterjelölt kinevezés előtti meghallgatásán az Országgyűlés európai ügyek bizottságának ülésén az Országházban 2018. május 15-én. MTI Fotó: Soós Lajos

Gulyás – a bizottságban előtte meghallgatott Trócsányi Lászlóhoz hasonlóan – arról beszélt, hogy a dokumentum évek óta lezárt ügyeket sorol fel.

Gulyás Gergely miniszteri kinevezését a bizottságban hatan támogatták, míg hárman ellene szavaztak.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Mi van?
.
Ez a LEJÁRT LEMEZŰ FRAKCIÓVEZETŐ, azt merészeli mondani, aki a többiekhez hasonlóan, amelyre nem volt példa, a GAZDIJUKTÓL a nyalakodásért .. h á l á b ó l .. bársonyszékbe tehetik le az alfelüket, aszongya, hogy
.
Judith Sargentini zöldpárti uniós képviselőt és a hozzá hasonló politikusokat "az európai közösség sírásóinak tartja"
.
JOG-ÁSZ-ként, valószínűsíthető annak tudatában, hogy KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELENÜL alkalmazzák a GAZDI által jól bevált .. F E G Y V E R T, nevezetesen LEGJOBB VÉDEKEZÉS A TÁMADÁS a székházlóvéból a papinak varázsolt .. B Á NY A óta, amely meglapozta az Orbán-klán gazdagodását!
.

.www.direkt36.hu/category/az-orban-csalad-uzletei/
.
Aki a MEGÉRDEMELT ILLETMÉNYÉN túl a köz vagyonához nyúlkál, függetlenűl, hogy kik-, mik - EGYÉB ALJASSÁGRA is képeSS. És .. K É P E S, szemrebbenés nélkül!
tudode
@tudode: .
.
Különben a Sargentini jelentés vázlata:
.
A jelentéstervezet szerzői a következő 12 területen fogalmazták meg aggályaikat:
(1) az alkotmányos rendszer működése;
(2) az igazságszolgáltatás és más intézmények függetlensége;
(3) a korrupció és az összeférhetetlenség;
(4) a magánélet védelme és az adatvédelem;
(5) a véleménynyilvánítás szabadsága;
(6) a tudományos élet szabadsága;
(7) a vallásszabadság;
(8) az egyesülési szabadság;
(9) az egyenlő bánásmódhoz való jog;
(10) a kisebbségekhez tartozó személyek, köztük a romák és a zsidók jogai;
(11) a migránsok, menedékkérők és menekültek alapvető jogai;
(12) a szociális jogok.
.
Ponyemáj???
Ez a jelentés egésze a hiszékeny, a jogukat CSORBÍTÓK .. v á d i r a t a .., mivel a GAZDI kiherélte az összes független fórumot, AMELY MEGÁLLÁSRA KÉNYSZERÍTENÉ ezt az elszabadult, .. k e k e c k e d ő ..SZÁJHŐST, amerre jár
papa.49
Dudadani elvetetted a sulykot nagyon, jó lenne ha visszavennél az arcodból mert még pofára esel olyan nagy lett már !!!
justhpeter
Gulyás Gergely a miniszteri posztért cserébe beigazolta, hogy ő is csak egy ostoba csicska. Nem nézett semelyik oldalra, pedig maga mellett jó pár Orbán által elhasznált minisztert láthatott, akik mind azt hitték, amit ő, hogy majd megváltják a világot. A gazdaállatuk meg kifacsarva és lejáratva eldobta őket. Ez lesz Gulyás Gergely sorsa is. mert nem érdemel mást. Ámen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.