A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar adatai szerint tavaly az egész országban már 3636 kilakoltatást hajtottak végre. Vagyis az év minden napjára jut tíz kilakoltatás.

Az utóbbi öt évben háromszorosára nőtt a kilakoltatások száma:

2012-ben 1020, tavaly 3636 lakásból költöztették ki a lakókat.

Nemcsak a fővárosban kerülnek családok százai az utcára: már a kisebb falvakban is mindennapos, hogy „viszi a házat a bank” – írta a Népszava.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar adatai szerint tavaly az egész országban 3636 kilakoltatást hajtottak végre. Vagyis az év minden napjára jut tíz kilakoltatás. Ráadásul az intézkedések száma egyre csak nő. Völner Pál igazságügyi államtitkár egy parlamenti kérdésre adott korábbi írásbeli válaszából kiderül, hogy

míg 2012­-ben 1020, 2013-­ban 1300 tulajdonost lakoltattak ki, addig 2015­-ben már 2335, 2016-­ban pedig 3474 ilyen intézkedés történt.

Ebből az adatsorból ráadásul még hiányoznak is azok, akik nem várták meg a végrehajtási procedúrát, és önként távoztak, rokonoknál, hétvégi házakban, elhagyott épületekben húzták meg magukat.

Öt év alatt háromszorosára nőtt a kilakoltatások száma

Az MTI szemléjéből kiderül, hogy az elmúlt öt évben több mint 240 ezer ingatlant árvereztek el tartozás miatt.

A „hangosabb” fővárosi kilakoltatások csupán az összes ügy harmadát teszik ki, a „csendes többség”, a végrehajtások elszenvedőinek kétharmada vidéken él.

Cikk- és címlapkép: Pixabay.com

(MTI)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Szomorú. Ez ellen nincs plakátkampány meg konzultáció, igaz?
Erre kell a 3 millió Orbán-szavazat, igaz? :(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gauntlet
Szomorú. Ez ellen nincs plakátkampány meg konzultáció, igaz?
Erre kell a 3 millió Orbán-szavazat, igaz? :(
kereső
Kellenek az ingatlanok a pénzes kinaiaknak,rogánnak és baráti körének újabb milliárdokra van szüksége.
tulipan
Elvégre eredeti keresztény gondolat! Aki szegény könnyen a memmyországba jut!!! Akinek lakása van és nem tudja fizetni, mehet Istenhez segítséget kérni!!!
Macskaszem
Még egy dolog amiben a kúrmány egyre jobban teljesít.
Hellcat
"Senkit nem hagyunk az út szélén"...Fidesz, 2010
Jozefina
A nagyon családcentrikus KDNP-nek és az orbán által meghírdetett kereszténydemokráciának erre nincs megoldása?? Vagy a Kásler 10 parancsolatában erre nincs megoldás??Hagyják az emberek feje fölül elvinni egyetlen tulajdonukat?? Mi lesz velük?? Utcára kerülnek, Szegényházba?? Aljas, embertelen, csalók vagytok!!!??
Persze amíg eltolcsi rokonok és mészáros (orbán) bank tulajdonosok miért is lenne szükség az állampolgárok megmentésére??? A bőrt is le kell húzni a nyomorult népről!!!??
papa.49
@Jozefina: Mi lesz velük kérdezed, még talpra se tud állni mert a bank továbbra is követeli a pénzt, mert a fütyisz azt elfeledte törvénybe tenni, ha tulajt kilakoltatják a bank viszi az ingatlant és SLUSSZ , ez lenne a normális, tudna újra kezdeni !!!
Ez volna az ,,elsétálási jog,, ...
Na lehet ez lesz a fordulópont is a fütyisz életében, mert egyszer elfogy a türelem és az elkeseredett ember tömeg megindul, szétveri ezt a koszos bagázst !!!
tulipan
HIÁBA, mert MI összefogni sajna TÖK képtelenek vagyunk! Itt mindenki vezéreskedni szeret!!!
24.hu/belfold/2018/05/16/fidesz-ketharmad/
tulipan
Kádár alatt nem is lehetett kilakoltatás, mivel az alblrletből ma sem lakoltatnak ki, saját lakása, amit nem tudott volna fizetni, akkoriban nagyon keeseknek volt! Az állami lakások bére pedig, mindenki számára megfizethető volt!
tulipan
Igaz,ahhoz is, nehéz volt hozzájutni!!!
tulipan
Jesszusom! Ennyire ITT, sak nem hűl a levegő???
görbetükör
"A 2008-as válság elérte ugyanis annak idején Izlandot is. Lakói azonban ahelyett, hogy fizettek volna, elzavarták kormányukat, a magánbankok megmentését visszautasították. A felelősöket börtönbe csukták, alkotmányozó nemzetgyűlési választásokat tartottak és új alkotmányt hoztak."

titokterminal.com/900-ezer-magyar-csaladot-fenyeget-a-kilakoltatas-nincstelen-otthontalan-nemzette-lettunk-akiken-a-kapzsi-bankok-gazdagodnak/
1magyar
@tulipan: Na meg Kádárt is beleértve nem is volt milliárdos az országban.
csak úgy....
Az orbán kormány a spártai módszereket alkalmazza,akik szerintük életképtelen az vesszen ...
A leg ócsmányabb a dologban,hogy közben azt suttogják az áldozataik fülébe,hogy megvédünk...
tulipan
@csak úgy...: Mitől? A jobb élettől??
advocat
Az elmúlt 8 évben talán nem Ferenc volt a miniszterelnök?
Equus1
hamu alatt izzik a parázs... ezek az álszent görények addig feszegetik a húrt, amikor végleg elszakad... nem lesz vér nélkül és dúlás nélkül sem, ahogy a francia forradalom sem, de a megmaradóknak lesz egy élhető országuk.
tudode
Keserűre sikeredett százezrek száma O1G, alias Orbán Viktor 1998-as választási mézesmadzagja
.
vs.hu/gazdasag/osszes/kisert-az-elso-orban-kormany-legsulyosabb-oroksege-0321#!s10
.
Oszt majd kiderül, hogy a "CSOK"-jával vajon mi vár a családokra, és kedves mindannyiunkra azzal az örökséggel, hogy !!!
.
.""""Ami 2016 és 2018 között történik Magyarországon, az nem csupán a következő 10 évre határozza meg Magyarország és a magyarok sorsát, de kihat a következő 100 évre is. Az Orbán-kormány 2016 és 2018 közötti döntéseinek következményeit áldják vagy átkozzák rajtunk kívül az utánunk jövő generációk is.."""
.
10 perc az NAGY IDŐ ELEMÉR, de + 4 év alatt KISZÁMÍTHATATLAN, hogy még milyen GYERMEKKORI ÁLMÁT valósítja meg ez KÖZJOGILAG 00 "falusi bácsi"???
Desischado
Ezek nem néznem sem istent, sem embert. Nem tudom, hogyan lehet ilyen embertelennek lenni. Remélem, egyszer elsöpri őket a nép harag!
evacica
@Desischado: Sajnos ez nép birka! És a magyar átok is él,képtelenek egy ilyen senki ellen összefogni, és elzavarni! Hagyják tovább lopni és hülyiteni a népet ! Ez az Orbáni Magyarország, megérdemeli ez a nép, hogy ilyet választott újra és nem zavarta el, de örökre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.