A Csongrád Megyei Főügyészség a mai napon indítványt tett a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója felé, hogy a Dr. Czeglédy Csaba és társai ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt indult ügyben újabb három személy előzetes letartóztatását rendelje el – olvasható az ugyeszseg.hu oldalon.

A különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás ügyében hétfőn négy embert vettek őrizetbe, mert tartani lehetett a szökésüktől. Mindannyian a szombathelyi székhelyű Humán Operátor Zrt. alkalmazottai voltak, és részt vettek az iskolaszövetkezetek irányításában.

A megalapozott gyanú szerint közük lehetett ahhoz, hogy 2011 és 2017 között

több mint 6,2 milliárd forint eltűnjön az államkasszából.

Mindhárom gyanúsított a megalapozott gyanú szerint a 2011. és 2017. év közötti időszakban nyújtott segítséget a bűnszervezet bűncselekményt megvalósító magatartásához.

A főügyészség álláspontja szerint a megalapozott gyanún túlmenően az előzetes letartóztatás különös okai, így az eljárás meghiúsításának a veszélye, valamint a szökés, elrejtőzés veszélye is fennáll, ezért indítványt tett vonatkozásukban az előzetes letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére.

Czeglédy az elmúlt évtizedben számos esetben jelent meg a jelenlegi ellenzéki politika vaskos figurájaként, pereket vitt és nem utolsósorban Gyurcsány Ferenc és felesége vállalkozásainak is folyamatos ügyvédi munkát végzett 

- írja az Index.

Forrás: Index,  ugyeszseg.hu 

Címlapi fotó: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Na pont ezzel az indokkal kellett volna a Tiborczot is lecsukni.
tudode
Na, azért vannak Czeglédyn kívül "is" a .. h ú s o s f a z é k .. körül sertepertélők, akik NEM KICSIBEN, nagyban követnek el .. t ö r v é n y e s í t e t t e n, a gazdaság, az ÁLLAMHÁZTARTÁS szinte minden szintjén cinkelt kártyájukkal a CSALÁSNÁL magasabb szintű. orbitális HUNCUTSÁGOT!
.
Egy két tabu a Google megörökítésében "csak" 20 600 találattal:
.
www.google.hu/search?q=orb%C3%A1n+n%C3%A9gyezer+milli%C3%A1rd&oq=Orb%C3%A1n+n&aqs=chrome.0.69i59j69i57j69i59j69i60l3.7333j1j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8:
.
A kis halakra buknak, de a .. C Á P Á K ..még mindig KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELENÜL,rötyi papírral a szivarzsebükből a csatorna mélyéről, a bányában dolgoznak milliárdokkal!
.
A Czeglédy valójában csak .. e s z k ö z ü k .. lehet ahhoz, hogy Gyúrcsányon VEZETŐSZÁRON GYÖNYÖRKÖDHESSENEK!
.
Pedig frakcióvezetőként időnként meg fog szólalni, mint ahogy a LELKIISMERETÜK, a tisztességük nem!
Equus1
ez már nyílt diktatúra... ezeknek az ÁLLAMPOLGÁROKNAK lett volna idejük, ha akarnak, eltűnni. Még a gyanú alaposságához is kétség fér, de őrizetbe vesznek, letartóztatnak ÁLLAMPOLGÁROKAT!
Jog és igazság??? Holnap Hozzád, holnapután hozzám törnek be, visznek koholt vádakkal... Már csak egy lépcső a barna ing, a karszalag és a pogrom...
Macskaszem
Na pont ezzel az indokkal kellett volna a Tiborczot is lecsukni.
Zeta
És még hányan hiányoznak a névsorból? Orbán , Mészáros, Pintér, Tiborcz stb.
De , ha jól belegondolunk a rendszerváltás óta írtózatos lenne a névsor.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.