A mezőgazdaság versenyképességének, az ágazat fejlődésének a munkaerőhiány enyhítése, illetve a fiatalok bevonása a kulcsa – jelentette ki Nagy István agrárminiszter-jelölt az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában. Az afrikai sertéspestis Hevesi elterjedésének okát oly briliánsan megfejtő tárcavezető szerint a bevonás érdekében olyan támogatási rendszert kívánnak kiépíteni, amely lehetőséget teremt a munkaadóknak arra, hogy ne idénymunkaszerűen foglalkoztassák az embereket, hanem teljes állásban. Ugyanakkor új fejezetet nyitnának a vidékfejlesztési pályázatok, a fiatal gazda támogatások területén - fűzte hozzá. Felhívta a figyelmet arra, hogy miközben az agráriumban egyre égetőbb a munkaerőhiány, vidéken 150 ezer ember végez közmunkát. Ebben a helyzetben, megfelelő ösztönzők kialakításával, legalább 50 ezer embert fel tudna szívni az agrárium. Ugyanis a fejlődés feltétele, hogy lesz-e aki ellátja a jószágot, leszüreteli a gyümölcsfát és felül a traktorra – írja az MTI. A...

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: koszpeko
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
@koszpeko: ez is az. A méhekhez ért. Meg a migráncs által eldobott szendvicshez. Mert abból is olyan sok van. Hogy szakadna rá pár kaptárnyi lódarázs. Dologtalan here.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@koszpeko: és mit vitt Chilébe? Fekete cseresznyét vagy szegedi csilit?
Commenter
@koszpeko: itt az volt a probléma hogy Torgyánnak csak azért volt köze a FKGP-hez, mert ő volt az elnöke. De a mezőgazdasághoz nem érthetett mert jogot és zeneakadémiát végzett. El is húzta az ágazat nótáját rendesen mint szakminiszter. Ilyen lesz ez a Nagy is. Egyedül a méheknek lesz marha jó.
cs.n.
Amit itt előrevetített, hogy támogatásért cserébe foglalkoztassanak embereket akkor is, ha épp nincs szükség a munkájukra, ez már majdnem olyan, mint a kapun belüli munkanélküliség a Kádár-érában.
picike1
ugyan már ki fog a traktorra ülni a fiatal aki ki tanult az nem fog
a föld azé aki müveli !!
1magyar
Ugyanis a fejlődés feltétele, hogy lesz-e aki ellátja a jószágot, leszüreteli a gyümölcsfát és felül a traktorra
Ezzel tökéletesen egyet lehet érteni, mert Mo. olyan ország ahol az élet feltétele megvan csak el kell ültetni és le kell szüretelni. Banán nélkül lehet élni.
Sámannus
Ennek a faszinak megint lövése sincs a mezőgazdasághoz, mint az elődjének. Már most többet süketel.
@cs.n.: Ez rosszabb, mert van ahol munkaerőhiány van. Amit óbégáz az dőreség a javából. Ha nem csinyá semmit, jobban megdógozik a pénzé

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.