Az államnak és a végrehajtó hatalomnak rá kell szánnia magát, hogy az ország 3200 településén a 4 millió lakott ingatlan mindegyikét meg lehessen közelíteni aszfaltozott úton – mondta a Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető ügyvezető miniszter a mártélyi képviselő-testületi ülésen.

Lázár nagy aszfaltozásba kezdene
Fotó: Kovács Attila

A parlamentben a vidéki képviselőknek el kell érniük, hogy 2025-re vagy 2030-ra minden belterületi utat leaszfaltoznak – jelentette ki.

A térség országgyűlési képviselője közölte, a választókerületében az utcák 25-30 százaléka nincs leaszfaltozva.

Lázár János elmondta, a következő hetekben a választókerületében mind a 19 településen találkozik a képviselő-testületekkel, hogy egyeztessen a folyamatban lévő és tervezett fejlesztésekről. Úgy fogalmazott, a ciklus egyik legfontosabb kérdése, miként lehet a fiatalokat megszólítani, választ adni arra a kérdésre, miért érdemes helyben családot alapítani.

A politikus reálisnak nevezte a miniszterelnök által megfogalmazott célt, hogy

2030-ra Magyarország az Európai Unió öt legjobb helye közé tartozzon.

Az 1990 óta elért fölzárkózás megkérdőjelezhetetlen, az pedig, hogy a következő 12 évben tudunk-e nagyobbat előrelépni jövedelemben, infrastruktúrában, életlehetőségekben, csak rajtunk múlik – hangsúlyozta.

Lázár János szerint azok a programok működnek hatékonyan, amelyekben a választópolgároknak nem megmondják, mit kell csinálniuk, hanem közösen határozzák meg a célokat. Ezért azt javasolta a képviselő-testületnek,

kérdezzék meg az embereket, mire volna a településen szükség az életminőség javításához.

Borsos József Albert (független) polgármester az önkormányzati ciklus végéig tervezett fejlesztések között említette a tanyák infrastrukturális fejlesztését. Mint mondta a községben 70 család, mintegy 150 ember lakik külterületen. A tanyák korszerűsítése elsősorban a családi gazdaságokat segítené.

A község bölcsőde nyitását tervezi, az erre szánt épület rekonstrukciója már folyik, a működés megkezdéséhez még plusz forrásokra van szükség. A bölcsőde megnyitása segítené, hogy a gyerekek később óvodába és iskolába is a faluban járjanak – közölte a polgármester.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Mikor is adtad át a hódmezőt elkerülő utat te tetű, márciusban, A MAI NAPIG NINCS KÉSZ !!!
Még mindig dolgoznak rajta !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
Sajnos Lázár részéről a járdák és az utak állapotát egy sunyi,alattomos célzásnak érzem Márki- Zaj Péter felé. Elég sok támadás indult ellene az utak állapotáva kapcsolatben. Kicsit csitult ez a támadás,mióta feltették többen( sokan),hogy a járdák és az utak nem február 25 óta járhatatlanok.Most az a gond,hogy 30 ember lépett ki az Önkormányzatból,de nem az új Polgármestrr küldte el őket. Ezek az emberek féltek segíteni az új városvezetőt. A másik vesszőparipa a karácsonyi díszek még mindig fenn vannak. Mikor volt vízkereszt? Január 6 ha jól tudom. Akkor Márki még sehol nem volt. Nincs pénze a városnak,most nem Fizeti ki a Fidesz,mint 2014-ben. Van viszont eddig 600.000 ft tartozás,amit mem az új Polgi nyúlt le,mert szerencsére azok a papírok meglettek,így az az utolsó 2 év sara. Megnézném én Lázárt,hogy tudna úgy dolgozni ,hogy még az önkormányzat takarítónője is köp egyet ha meglátja. Talán ha a még mindig túl sok aktakukac a keresztbe tevés helyett inkább segítene. Mit tud tenni az a Polgármester,akit csak a lakosok támogatnak,de a munkahelyén mindenki süket és ha kér,vagy keres valamit,akkor a jól bevált " Nem tudom" vagy " nem az én asztalom " a válasz. Mind e közben Hegedűs ,Lázár támogatottja telekürtöli a médiát kreált,nem bizonyítható mocskos lejárató riportokkal. Szemen köpöm magam,hogy ezt az embert sajnáltam.
nezelodo
Hát Lézeres barátunk ez a kezdeményezés kemény önkritika ám, ott a végeken, mert a mellékutcák még a kisvárosokban is sártengerré változnak egy eső után, és sajna a Márki Z.P. nem tudta megoldani amióta regnál, ha a csodatévő fidesznek három ciklus alatt sem sikerült semmit felmutatni az EU-s pénzen történt térkövezéseken kívűl.
papa.49
@cikicakk55: Csak igazat tudok adni neked ...
Hellcat
Buzi stadionok helyett akár ezzel is kezdhették volna...de nem...
cikicakk55
@papa.49: Sajnos elírtam. Nem 600.000 ft hanem 600 millió forint az eddig megtalált hiány. A város dolgai, meg nem azért nem haladnak,mert Márki- Zay nem csinál semmit,hame mert bár mit is akarna csinálni előtte a közgyűlésnek megkéne szavazni,de nem teszik. Így hiába is terjeszt be már mit is hamvába holt ötlet.
papa.49
@cikicakk55: Ez nagyon hasonlít az Esztergomi cécóhoz aminek végül a város lakossága itta meg a levét, mikor már szemétszállítás, meg helyi busz közlekedés sem volt !!!
Még szerencse hogy jövőre lesz helyhatósági választás, és a lakosság helyre teheti a HŐS FÜTYISZEKET, AKIK IGYEKEZNEK JÓL KITOLNI VELÜK !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.