„Nem tudjuk életre kelteni a szurikátát, de tanulhatunk belőle” – állítja a Hintalovon Alapítvány. Például azt, hogy gyereket nem verünk és nem fenyegetünk. Hintalovon alapítvány neked tényleg annyi eszed van, mint egy hintalónak. Jó volt a névválasztás.

(Forrás: hvg.hu, Mirabilis által)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Mirabilis: ...nekem az ne magyarázzon aki egy patkányt többre tart mint egy embert...
Nem magyarázkodni kell utána hanem előre úgy elrendezni hogy ne szoruljon magyarázkodásra és főleg ne egy gyereket okoljanak a felnőttek felelőtlenségéért.
... kiírás...oda senki nem azért megy, hogy a táblákat olvassa, főleg nem egy gyerek, szóval az ilyen hozzáállás ugyancsak figyelemreméltó.
Mirabilis
@Csizmás Kond: "oda senki nem azért megy, hogy a táblákat olvassa, főleg nem egy gyerek"
Hát igen, hol a francba volt a kísérő tanár? Az ő felelősségét senki nem feszegeti.
Mirabilis
@JAJMÁR: A gyerekek kísérőiről, miért nem hallok/olvasok? Hol voltak?
Megbeszélték ki mit főz vacsorára, közben szartak a gyerekekre? Csak a gyerekek elmondásából értesültek a történtekről.
JAJMÁR
@Mirabilis: "Nem tudjuk életre kelteni a szurikátát..." - de rontani bizony tudunk a helyzeten. Hihetetlen, hová tud fajulni egy szerencsétlen kimenetelű eset!
Hát itt a gyenge láncszem, a "fogat fogért", de mindig a gyengébb felé, anélkül, hogy a nevelési folyamatban a hibát kijavítanánk. A torz nevelési folyamat torz eredményt ad.

A fiú odavágta az őt megharapó állatot, sok ostoba pedig kapásból a fiúnak szán hasonló sorsot... - és azt képzeli, hogy különb mint a gyerek -, hát így működünk, ilyen a társadalom, íme, itt egy tükör!

Elfelejtjük? vagy nem is foglalkozunk vele? a példa nevel! Ki lehet írni akármekkora betűkkel bármit, és el is lehet mondani, be is lehet magoltatni, de semmit se ér, ha az, aki kiírja, bemagoltatja, saját magára nézve nem gondolja betartandónak.
Igen, az is érdekes, hogy nem a felnőtt vigyázókat, nevelőket, hanem a gyereket támadják. Nos igen, ő a gyengébb, őt könnyebb...
Ezért lett nagyon keserű a szájízem a történettől, mert szégyenteljes a felnőtt társadalomtól a düh, ahogy reagált a fiú felé, pedig sajnálom a kis állatot is :(
JAJMÁR
Hozzáteszem, hogy ha én lettem volna ott a vigyázó tanár, megvédem a nyilvánosság haragjától ezt a gyereket, és saját hibámnak titulálom az esetet. Mint ahogy nyilván így is van, ha kirándulni megyek egy csapattal, akkor mind az én saját gyerekem, és az egyik szemem rajtuk, a másik a lehetséges veszélyeken... az osztálykirándulás nem a tanár szórakozására van kitalálva!
Mirabilis
@JAJMÁR: Ha gyerek csoportot elvisz tanár, akár strandra, akár állatkertbe, az ő felelőssége.
Ha belefullad a medencébe a gyerek, akkor vizsgálják a tanár felelősségét. Ja, itt csak egy állatról van szó. Itt rohadtul nem volt felelősségre vonva a kísérő tanár(?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél