A Google autói szerdától újra járják Magyarországot, hogy a Street View, azaz az utcakép funkcióit frissítsék – közölte a Google az MTI-vel szerdán.

Ismét feltérképezik Magyarországot a Google autói
Fotó: Youtube

Az alkalmazás 2013 óta működik Magyarországon, azóta többször frissítették.

Az autók szerdán elindultak a magyarországi utakon, hogy a korábban kihagyott régiókról fényképeket gyűjtsenek, illetve a meglévő felvételeket frissítsék.

A honlapon közzétett tervek szerint május-júniusban

Miskolc, Debrecen, Szeged, Budapest, Székesfehérvár, Győr, és Pécs környékét járják be.

Az utcakép a Google-térkép szolgáltatása, amely már több mint 80 országban készült. A 360 fokban készített felvételek egy panorámakép-rendszert hoznak létre, amely virtuális valósággá összeállva bejárhatóvá teszi az adott környéket. A szolgáltatás a Google Earth és a Google-térkép mobil verziójában is elérhető.

Közölték, hogy a Google kiemelt figyelmet fordít a személyes adatok védelmére, az utcaképfunkció elkészítésekor. A képek közzétételét megelőzően az összes felismerhető arcot és rendszámot automatikusan elhomályosítják. A felvételek közzétételét követően is van lehetőség a további részletek elhomályosítására, a "hiba bejelentése" gombra kattintva.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
"Az alkalmazás 2013 óta működik Magyarországon, azóta többször frissítették."
Már ahol. Errefelé még mindig a 4-5 évvel ezelőtti panorámaképek vannak. De most se itt kezdik. Nem mintha érdekelne, akár maradhatna is, milyen érdekes lesz majd húsz év múlva körbenézni a 2013-as utcákon. :)
Rockxy
Rájuk nem vonatkozik a gdpr.
Mást sem csinálnak, csak homályosítanak.
F_Viktor
@Rockxy: A rendelet túl széles körben határozza meg a személyes adatok fogalmát, ezért jogos az arcok, rendszámok, stb, ezért szükséges, hogy felismerhetetlenné tegyék.
Istvántóth
Minek , csak a fottballarénák változtak .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.