Az ügyészség szerint az egyik feltételezett biciklitolvajnak életveszélyes sérülést okozott. Tomcat tagadja a vádakat.

Több évre börtönbe kerülhet Tomcat

Egy 2015-ös önbíráskodási ügy miatt letöltendő büntetést kért az ügyészség Polgár "Tomcat" Tamásra, a Tolvajkergetők vezetőjére – tudta meg az ATV.

A Tolvajkergetők nevű csoport azzal szerzett magának hírnevet, hogy nyomkövetővel ellátott csalikerékpárokkal buktatott le tolvajokat és orgazdákat. Sikerüknek egy 2015-ös eset vetett véget, amikor a vád szerint

a csoport egy gyógyszer és kábítószer befolyása alatt álló biciklitolvajt bántalmazott.

Az ügyészség szerint csak a szerencsén múlt, hogy a sértett orrát eltörő rúgás nem okozott halálos sérülést, ráadásul szerintük a tolvajkergetők hatóságként viselkedtek. Az önbíráskodás vádját a védelem tagadja, ügyvédje szerint Polgár Tamásnak nem a sértett bántalmazása volt a célja, hanem az orgazda lebuktatása.

Tomcatre az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében és csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntett kísérletével vádolja és letöltendő börtönbüntetést kért rá, társaira pedig felfüggesztett szabadságvesztést társtettesként elkövetett súlyos testi sértés miatt.

Védőügyvédje szerint a felvételekből egyértelműen rekonstruálható iránya nem a bicikli visszaszerzése, hanem a bicikli megtaláláson keresztül az adott elkövető, esetleges orgazda megtalálása volt.

Az ügyész szerint 2-12 év várhat Polgárra, amelynek középmértéke a hét év. Tomcat jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, és csak postán, illetve videóüzenetekben tagadta a vádhatóság állításait és kérdőjelezte meg a kirendelt szakértőket.

Szó sem volt életveszélyes koponyaűri sérülés veszélyéről, ez egy abszolút kitalált hülyeség, amit a Dr. Dombai Gyula nyilván azért mondott, mert befolyásolni akarta az ügyet, más oka nem lehet

- reagált Polgár Tamás.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsó
Tehát a drogos tolvajt kellene sajnálni, amiért pofánverték? Komolyan?
karma1
@Borsó: Bizony, hiszen otthon minden a feje tetejere allt...
szép új világ
Kíváncsi vagyok, hogy a ligetvédőket összeverő izomagyúakkal szemben is ilyen ambiciózusan lép-e majd fel az ügyészség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.