Fogolyszökés vétsége és más bűncselekmények miatt vádat emelt a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség egy házi őrizetben lévő férfi ellen – tájékoztatta a Vas megyei főügyész csütörtökön az MTI-t.

Betépett, leszedte a lábáról a nyomkövetőt és menekülés közben ököllel ütötte a rendőröket egy házi őrizetes vasvári férfi

Simon József közölte: a házi őrizetben lévő vasvári férfi – aki ellen lopás, zsebtolvajlás miatt folyik eljárás – levette a lábáról a nyomkövetőt és elhagyta a tartózkodási helyéül kijelölt lakást. Megpróbálta a nyomkövető eszközt egy kályhán elégetni, ezzel a berendezésben nyolcszázezer forint kárt okozott.

Mivel a nyomkövető jelzett, a rendőrök megjelentek a helyszínen, ahol a vádlott a nyílt utcán rájuk támadt, ököllel többször arcul ütötte őket, sérüléseket okozott nekik.

Az előállított vádlott – akiről utóbb megállapították, hogy marihuánát fogyasztott – a rendőrség folyosóján hirtelen felugrott és "lefejelt" egy falra függesztett képet.

Az ügyészség a vádlott ellen fogolyszökés vétsége, hivatalos személy elleni erőszak és rongálás bűntette, valamint könnyű testi sértés, garázdaság és kábítószer-birtoklás vétsége miatt végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Forrás: MTI

Fotó: Pixabay cco (illusztráció)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2019. March 25., 15:51
Bomba miatt kiürítik a Vörösmarty teret
Szórakozás - 2019. March 25., 15:21
Nem csak a gátlásait dobta le Singh Viki
Szórakozás - 2019. March 25., 15:05
Itt folytatja Kálmán Olga