Nem érdekli a magyar valóság az Európai Parlamentben ülő képviselőket, és az látszik, hogy az NGO-k egy csoportja azon dolgozik, hogy negatív képet fessen Magyarországról – mondta a külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

"A Sargentini-jelentés minősített hazugságok gyűjteménye" – Szijjártó szerint a valóság nem érdekli az európai parlamenti képviselőket

Fotó: MTI/AP/Valentina Petrova

Szijjártó Péter azzal kapcsolatban, hogy újabb európai parlamenti bizottság bírálta Magyarországot, azt mondta: egy koncepciós eljárás folyik az EP-ben Magyarországgal szemben, az úgynevezett Sargentini-jelentés például "minősített hazugságok gyűjteménye".

Hozzátette:

ezek a bizottsági anyagok olyan ügyeket hánytorgatnak fel, amelyeket már régen lezárt Magyarország és az Európai Bizottság.

"Az látszik, hogy NGO-k egy csoportja folyamatosan rendkívül negatív képet fest Magyarországról, ezen NGO-kban közös, hogy közvetve, közvetlenül, szorosabban vagy lazábban Soros György hálózatához tartoznak" – fogalmazott a miniszter.

Szijjártó Péter kitért az ukrán elnök által visszavont állampolgárságitörvény-módosításra, mint mondta, ez csak az első lépés kell, hogy legyen, ha Ukrajna komolyan gondolja euroatlanti törekvéseit.

A miniszter a Kossuth rádió 180 perc című műsorában beszélt arról is: az elmúlt négy esztendő eredményei azt mutatják, kifejezetten jó döntés volt egységesíteni a külpolitika és a külgazdaság irányítását. Mint mondta, minden évben nőtt a magyar export, tavaly meghaladta a 100 milliárd eurót, a Magyarországra irányuló beruházások száma is 60 százalékkal nőt négy év alatt.

Arról is beszélt, hogy új elemként kerül a minisztériumhoz a polgári hírszerzés irányítása, az energetikai tárgyalások, a magyar határokat keresztező infrastrukturális fejlesztések és az űrkutatás is.

Szijjártó Péter a nyugat-balkáni konferencia kapcsán kifejtette, azt a kezdeményezést tették, hogy még idén minden tárgyalási fejezet nyissunk meg Montenegróval és Szerbiával.

Forrás: MTI

Fotó: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
Mennyi hülye megy vele szemben az autópályán :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
@Shikari: Esetleg kussolhatnál is.,,bocskoros.
vukkocska
Mennyi hülye megy vele szemben az autópályán :)
cikicakk55
Nekem ebből a nyilatkozatából az jön le,hogy olyan katyvaszt csináltak a minisztéfiumokban,hogy aokon talán még ők maguk is nehezen igazodnak ki. Az EU-nak EP-nek és az EB- nek sincs nehéz dolga mert elég pár napot Magyarországon tölteniük pár tagnak,hogy rájöjjenek Magyarországon semmi nincs rendben. Van egy elit kör,egy diktatúrát kialakító ME és sok millió nyomorgó ember. Na meg a hazug média.
RonaGyuri
hogy is szól a viccként mesélt anekdota a pályára fordítva felhajtó bunkó parasztról? =))
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 11:27
Nem hívott senki,se erre az oldalra,se ebbe az országba,
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei bérbeíró román újmagyar.
Vedd már észre itt mindenki utál,a neked való,másik szellemi nyomorult durbincson kívül.
tudode
Különben a KÖZJOGILAG betolakodó kalóz VISSZHANGJA hallható az Mr1 180' per c. műsorában olyan abszolút NEM MINDEGY viccesen Gyurcsány helyett Sargentini jelentést LEJÁRT LEMEZŰ FRAKCIÓVEZETŐ/KOFA stílusban .. v i s s z a f e l e s e l v e, mint neveletlen nebuló!!!
.
hangtar.radio.hu/kossuth#!#2018-05-17
.
7,30 után mesél a Bécsi erdőről, és arról, hogy NYUGAT-EURÓPAI .. B A R Á T A I K .. nem értik azt, amit az EU 0,2%-a ért, és .. t á m a d j á k .. őket Sargentini azzal is, amit már az EP a VASTAGBŐRÜKRE hányt!
.
Nagyobb katyvasszá alakította FELCSÚT BŰSZKESÉGE az államot, mint az emútnyocében azzal is, hogy ennek a TARAJOSGŐTÉRE BÍZTA - többek között - az energetikát is!
csipetke
A kakadu most jött rá,hogy fáj az igazság.Hátha még jelentésbe is foglalják..
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 11:59
Ismételten leírom neked,szellemi fogyatékos újmagyar.Nekem ez sima országgyülési képviselöi választás volt.Neked élet-halál harc,mert ha buktok oda a jól fizetett troll állásod.
Érted szánalmas román gyökér?Itt nem bírják a hazudozós román fajtádat.
Macskaszem
@Shikari: nem rád mondta orbi, hogy bolond lyukból bolond szél fúj?
desiro57
@Shikari: Miért nem változtatsz már nevet, a Shikari unalmas!!!
Van 1-2 javaslatom: pl. gyűrött bőr, vagy akár jó lenne a fonnyadt virsli, úgyis azzal foglalkozol állandóan???
Anyukád is ezt javasolta!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.