Két hónapon belül meg kell változtatni az adószabályokat.

Az Európai Bizottság indokolással ellátott véleményt küldött Magyarországnak, mert véleménye szerint bizonyos párlatokra vonatkozó adószabályok kedveznek a helyi termékeknek, amivel Magyarország megsérti az erre vonatkozó uniós irányelvet.

Az uniós bizottság csütörtöki tájékoztatása szerint uniós jogba ütközik, hogy a gyümölcspárlatok, például a pálinka, valamint a növényi eredetű italok tekintetében – amelyek esetében a nemzeti termelés jelentős – Magyarország mentességet biztosít a népegészségügyi termékadó alól. Ilyen például  az Unicomot gyártó Zwack és számos magyar pálinkamárka.

A szeszes italok diszkriminatív adóztatásával sért uniós irányelvet Magyarország – nem lehet kivételezni a magyar pálinkával

Más hasonló áruk, például a vodka, a whisky, a gin vagy a brandy esetében azonban nincs ilyen mentesség, tehát az ezekre az italokra kivetett adók magasabbak. Ez sérti az Európai Unió működéséről szóló szerződés vonatkozó cikkét – írja az Index.

Ha a magyar kormány két hónapon belül nem módosítja a neta rendelkezéseit, a bizottság az Európai Bíróság elé viheti az ügyet.

A szeszes italok diszkriminatív adóztatásával sért uniós irányelvet Magyarország – nem lehet kivételezni a magyar pálinkával

Nem ez az első eljárás a pálinka miatt Magyarországgal szemben

A 2010-ben, a második Orbán-kormány egyik első intézkedéseként elfogadott pálinkafőzési szabályokkal az volt a baja Brüsszelnek, hogy a házi főzet után nem kellett jövedéki adót fizetni, a nagy főzdék azonban nem kaptak mentességet

- írja a HVG.

A lap hozzáteszi:

Ezt az eljárást 2016-ban szüntette meg az Európai Bizottság, miután a kormány módosított a szabályozáson, és ma már átalányadót kell fizetni a legkisebb mennyiség után is. A mostani eljárást éppen akkor indította el Brüsszel.

Forrás: MTI, HVG, Index

Fotók: Pixabay cco

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Hát akkor a pohos bajba kerül. Mi lesz ha a nép kijózanodik?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@papa.49: akkor zárul miki akarom mondani vitya mókatára,mert vége a pénzözönnek, remélem nem kell már erre sokáig várni!
papa.49
@Commenter: Én is várom persze erre is mink a kisemberek baszunk majd rá jobban, de mindegy csak legyen már vége ennek a fütyiszes vircsaftnak !!!
RonaGyuri
nem bírnak magukkal; legközelebb már abba is bele akarnak pofázni, hogy ki lopja el a pénzüket! =))
KisGenyo2
@papa.49: Jól érzem a szavaidból a "dögöljön meg a szomszéd tehene, meg a szomszéd is" hozzáállást.
Ha szarabb is lesz, de nekik jobban! XD
Ellenzéki jelmondatnak javasolnám, ha 4/5-öt szeretne az ellenzék! XD
papa.49
@KisGenyo2: Közel sincs igazad, én csupán végig gondoltam mi lesz ha az EU. becsukja a bugyelláris, hát kérlek,
1 nem lesz nyugdíj (ez engem igen csak súlyt, mivel már régen nyugdíjas vagyok)
2 nem lesz még ilyen egészségügyi ellátás se, mint most van (ez is érint mivel cukorbeteg vagyok, plusz levágva a lábam feje, kötszer stb. amit most is teljes árban kell megvennem )
3 nem gyes, gyed,
4 nem lesz semmilyen szociális ellátás, segélyezés
5 mindenki teljes árat fizethet a tömegközlekedésen
6 a közszolgák fizetése is elapadhat
7 a tanároké szintén
8 az üzemanyagok eltűnnek, mert nem lesz pénz a vásárlásra, az embereknek, meg a tankolásra.
Gondolom ennyi elég nem az a cél, hogy a ,,szomszéd tehene, meg a szomszéd dögöljön meg,, DE MEGFOG DÖGLENI MINDEN SZEGÉNY EMBER AKIKNEK SEMMI MEGTAKARÍTÁSUK NINCSEN !!!
Ezt próbáld végig gondolni, de ne engem piszkálj !!!
Még egy a fütyiszes szarzsákok nem fognak beledögleni, mert loptak már annyit, hogy bárhol megélnek, és NEM IS FOGNAK ITTHON MARADNI !!!
De a 4.5 millió aki máról,holnapra él hová tudna menni, SEHOVÁ !!!
Mondhatnám ,,kétsoros oszlopban a temető felé ,, tudod mint az ,,atomvillanásnál,, !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.