Az MSZP szerint a miniszterjelöltek a honvédelem, a belügy és az igazságügy területén is úgy tesznek, mintha az elmúlt nyolc évben nem a Fidesz kormányzott volna.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője, az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség vezetője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, azért szembesítik a Fidesz-kormányt az elmúlt nyolc évvel, mert a miniszterjelöltek úgy adják elő nemzetépítő javaslataikat, mintha nem a Fidesz-KDNP kormányozna 2010 óta.

Szerinte Trócsányi László, az igazságügyi tárca régi-új vezetője "a fideszes bűnözők" oldalára állt akkor, amikor elutasította Magyarország európai ügyészséghez történő csatlakozását. Hozzátette: a honvédség állapota önmagáért beszél, az elmúlt nyolc évben, mintha nem történt volna semmi.

Az MSZP szerint a Fidesz több területen is úgy tesz, mintha nem nyolc éve kormányozna

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője és Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, megválasztott parlamenti képviselők megérkeznek az Országgyűlés alakuló ülését előkészítő tárgyalásra az Országház Apponyi Albert terméhez 2018. április 25-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A frakcióvezető közölte, a Belügyminisztériumnak ahelyett, hogy a civil szervezeteket "vegzálja", a bűnözőket kellene fülön csípnie.

Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes a honvédelem területén azt firtatta, ha Benkő Tibor miniszterjelölt szerint az alapjaitól kell a honvédséget felépíteni, akkor "a romboláson és a leépítésen kívül" az elmúlt nyolc évben mi történt ezen a területen.

Az ellenzéki politikus kevesellte a honvédelmi költségvetés most ígért megduplázását és azt tudakolta, mit kíván tenni a kormány a létszámhiány mérséklése érdekében, illetve hogy a több százmilliós beruházásokat mikor és hogyan bonyolítják le.

Harangozó Tamás a belügy területén arról beszélt, hogy a magyar embereknek egyre inkább félnivalójuk lesz, ha a miniszter nem tesz semmit az országot fenyegető valódi biztonsági kockázatok, a bűnözők és terroristák Magyarországra történő rendszerszerű beengedése ellen.

Szóvá tette a letelepedési kötvényeket, a kedvezményes honosításnál történt visszaéléseket, a moszkvai vízumgyár ügyét és azt mondta, ezek közös pontja a korrupció, az állami monopóliummal történő visszaélés.

Azt követelik – folytatta – , hogy a jogszabályi kiskapukat zárja be a Belügyminisztérium és vonja felelősségre azokat, akik "a magyar hazát árulták" az elmúlt években.

A politikus azt mondta, a független igazságszolgáltatás szétverésének már korábban hozzálátott a kormány, de megtorpantak a kétharmados parlamenti többség hiánya miatt.

A miniszterjelölti meghallgatáson kiderült, rendszerszerűen esnek neki ennek a területnek, ennek egyik legfontosabb eszköze a közigazgatási felsőbíróság felállítása lesz – magyarázta. Hozzátette: a függetlenség csorbítására lesz alkalmas azon bírók nyugdíjba küldése, akik a 1990 előtt kezdték pályájukat.

Kitért arra is, hogy a minisztériumok felsorolásáról szóló, múlt héten elfogadott jogszabály szerint az egyik közigazgatási államtitkárnak vétójoga lesz a többi tárca összes szakmai vezetőjének kinevezésénél, osztályvezető szintig. A törvényben nem szerepel, melyik tárca államtitkáráról van szó.

Harangozó Tamás értékelése szerint "ez a bolsevik államszervezet mintapéldánya lesz, ha így fog működni".

Volt kérdés arról, hogy az MSZP-elnökjelöltségen gondolkodó Szanyi Tibor európai parlamenti képviselő azt javasolta, fel kell számolni az MSZP-t és Szocialisták néven új pártot kell nyitni helyette. Tóth Bertalan, aki már bejelentette, hogy indul az elnöki posztért, érdemben nem kívánta kommentálni Szanyi Tibor szavait, de azt elmondta: először a tartalmat kell helyre rakni, a pártot kell stabilizálni. Ha ez megvan, akkor lehet új brandben gondolkodni – közölte.

Szerinte a helyi közösségek megerősítése nélkül nem bővülhet az MSZP támogatottsága sem. Az MSZP létezett, létezik és létezni fog – hangoztatta.

Kérdésre a frakcióvezető elmondta azt is, az MSZP-Párbeszéd nem vesz részt az Országgyűlés pénteki ülésén, ahol a miniszterek tesznek esküt.

Úgy indokolt, nem kívánnak sem tapsolni, sem gratulálni annak a kormánynak, amely rendszerszintű manipulációval befolyásolta a választás eredményét.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyvandor
Gorbán, illetve hozzá pártolt oligarchái gyakorlatilag '98-tól markukban tartják Magyarország gyeplőjét. Nem véletlen hogy nincs komolyabb erő ami szembe akar, vagy mer menni a kialakult erőviszonyokkal. Ugyan melyik főállású politikus az, aki érdekelt a többkulcsos adóban, a szociálisabb társadalmi újra elosztásban, az esélyegyenlőség növelésében. Megbújnak Gorbán mögött. Vannak ugyan akik képesek túl nőni ezen, de azokat a rendszer alulról felülről kikezdi, kicsinálja és az ország majd fele élvezi is ezt.
tudode
Nincs másról szó!
.
Minden jel arra utal, hogy MEGVAN AZ OKA arra, hogy Ú G Y ... T E S Z, mintha nem is ő forgatta volna, egy ideig TÖRVÉNYESEN, majd 2015-től KÖZJOGILAG smancaként JOG-ÁSZ "tutományával", mert olyan .. S Z E M É L Y I S É G K Á R O S O D Á S T .. szenvedett, amelyet .. v i l á g o s ..pillanataiban képeSS még felfogni valamelyik énjével.
.
------ Orbán Viktor a hatalomról 1995
https://www.youtube.com/watch?v=1xIh97rkwI8...
.
https://coub.com/view/148s0t...
.
.A nyalakodóikon kívül testközelből érzékelheti, hogy előre megszervezetlenül olyan EGYEDÜL VAN, mint ahogy a fa-szál! Az ő .. e r e j e, v mije a ..FÉLELEMKELTÉSBEN rejlik:
.
https://coub.com/view/91kpu...
.
https://coub.com/view/91kah...
..
Nem sokan szeretnének az ő SZARKABŐRBE BÚJT porhüvelyében éldögélni, mert SAJÁT MAGÁT BEKERÍTETT börtönében nyomhatja az "igét", külföldi útjain kiélvezve az érkezését követő CSINDATRATTÁT!
verőce21
Ellenzék. Most sértődötten és csüggedten várják a tarkólövést. Nem tudom lesz-e tarkólövés, csak azt tudom, hogy ez az ellenzék nemcsak gyáva és irigy, hanem mérhetetlenül lusta is. Ezért reszket az elkövetkező időtől, amikor majd igazán dolgozni kell. Nemcsak ál-munkák egyféle válfaját végezni, amilyen a kényelmes hivatal, hanem igazán dolgozni, minden következményeivel, versenyképesen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél