- Szépen lassan, de biztosan egyre jobban kirajzolódik a vidéki Magyarország jövőképe a napi politikában. Vége a szép időszaknak, amikor volt fejlődés, volt jövőképe az embereknek. Ma már a viharfelhőkből, amely egyre közelebb kerül, nem csak a villámlás látszik, hanem nagyon mély dörgéseket is lehet hallani… Haragszik a JÓ ISTEN – mondják az idősek, és lehet ebben valami… Igaz, magam sem vagyok most békés hangulatban, kezd a pumpa felszaladni benne. Hallgatom az új agrárminisztert, és előre látom a sötét jövőt…

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: PV
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...na de kérem, nem kell kötelezően itthon cselédeskedni, lehet már külföldön is, sőt ma az a menő aki ott cseléd...és dicsekszik hogy bejól megy a sora...
wagabund
..."Cselédkönyves leszel..."...

igen, ez a jövő. Reggel áll a nép levett sapkával az intéző (vagy a polgármester) ajtaja előtt, és várja, hogy ki kap munkát...természetesen esőben is, nem számít, ha áznak..

a "közmunka" szó után majd a "napszám" lesz a legismertebb..
Clavigo
@Csizmás Kond: Pontosan. Bárhol az EU-ban inkább,,mint " otthon "...
Csizmás Kond
@Clavigo: ...de akkor legalább ne sírj...
Clavigo
@Csizmás Kond: :) :) Én egyáltalán nem sírok..én elvagyok nagyon régóta a németeknél.. Nem magamat sajnálom.,ne aggódj.
Clavigo
@Csizmás Kond: :) :))))) Kösz...Igyekszem minél ritkábban haza járni,,ebbe a köcsög országba..
nevemnick
@wagabund: az Ormánságban a közmunkából, és az ellátásból kiszorultak napszámba járnak, (hétvégeken a felsős általános iskolás gyerekek is!) ha a családjukat szeretnék ellátni. Amikor az egyik gyereket megkérdeztem, hogy kinek a szőlőjében dolgozik, kis habozás után azt mondta, hogy ,,...a nagyapáméban." (persze tudtam, hogy nem igaz, mert az egyik ,,nacsalnik" négyhektáros területén feszítették ki a sodronyokat.)
wagabund
@nevemnick: igen. a levett sapkával csak a megalázottságra akartam utalni...a többi stimmel.
kereső
Bocsánatot kérek,de köptem egy nagyot,akkorát hazudott az ujdonsült agrárminiszter a tsz-ekről,és a faluról az átkos időszakról.Különösen nem igazak a mondatai a 1970-rendszerváltásig terjedő időszakra.A kárpótlási törvénynek köszönhetően széthullott mg.üzemek vagyona 35.000 milliárd ft. tűnt el,amely a mg.szövetkezetek vagyona volt.A falusi emberek vagyona.(most a takarékszövetkezeti tagokat semmizik ki.).Undor.
Ja, nem lesz cseléd sem.Fiatalok nincsenek a falvakban,kivéve azt aki talán még a nyolc általánost se tudta elvégezni- a többség továbbtanul,és megy...
Lehet,hogy az ügyvéd uraknak(és műkörmös hölgyeknek) kell a traktorra ülni.El kellene kezdeni ismerkedni a mezőgazdasággal,ha már földtulajdonos lett valaki.Nem terem az magától,meg a tehénke se ad tejet csakúgy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.