Öt évet kapott az a férfi, aki még 2014-ben okozott balesetet Mezőfalva és Nagyvenyim között, amiben egy apa és egy várandós anya, valamint egy kisgyerek halt meg, egy másik gyerek pedig súlyosan megsérült.

Másodfokon jogerősen 5 év szabadságvesztésre ítélte csütörtökön a Székesfehérvári Törvényszék azt a férfit, aki 2014-ben a Mezőfalva és Nagyvenyim közötti úton balesetet okozott. A balesetben egy várandós anya, a férje, valamint egyik gyerekük meghalt, a másik gyerek súlyosan megsérült.

Öt évet kapott a férfi, aki egy család halálát okozta egy balesetben 2014-ben

Fotó: pixabay.com CCO

A törvényszéknek az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint első fokon a Dunaújvárosi Járásbíróság 2017 júniusában a vádlottat közúti baleset okozásának vétségében mondta ki bűnösnek, akkor négy év szabadságvesztést kapott, valamint öt évre eltiltották a járművezetéstől. Az ítélet ellen az ügyész, a vádlott és védője is fellebbezett.

Másodfokon a Székesfehérvári Törvényszék az elsőfokú bíróság eljárását törvényesnek, az általa megállapított tényállást megalapozottnak találta. Ugyanakkor a vádlott büntetését öt év szabadságvesztésre súlyosbította, továbbá hat évre tiltotta el a járművezetéstől.

A jogerős ítéletben a bíróság megállapította, hogy 2014. november 1-jén este – ködös időben – a vádlott személygépkocsijával egy kocsisor előzésébe kezdett, majd észrevette, hogy szemből egy autóbusz közeledik. A baleset elkerüléséért hirtelen kormánymozdulattal visszatért a saját sávjába és nekiütközött a szabályosan közlekedő egyik autónak, amely így frontálisan ütközött az autóbusszal.

E személygépkocsi vezetője – egy állapotos asszony –, a férje, valamint egyik gyermekük olyan súlyosan megsérültek, hogy a helyszínen életüket vesztették. Másik gyermekük súlyos sérülést szenvedett.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ez az én értékrendem szerint: 10 év börtön és örökre eltiltás. De a közutakon olcsó az emberélet.
wagabund
arról nem szól az ítélet, hogy mennyit kell fizetni a gyermek gyógyulásáért, (eltartani amíg nem keres), a bűnügyi költségekért, stb..és még sok mindenért..
Maxipocak
@wagabund: hja kérem a tahóságnak ára van...
wpym
,,...öt év szabadságvesztésre súlyosbította, továbbá hat évre tiltotta el a járművezetéstől."

Ennyit ér egy szándékos hármas gyilkosság.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.