Európa gazdasági súlypontja fokozatosan keletre tolódik Orbán Viktor szerint. A miniszterelnök pénteken a parlamentben úgy fogalmazott: "1990-ben még Európa volt a mi jövőnk, ma pedig mi vagyunk Európa jövője". 

A kormányfő a miniszterei kinevezését követő ülésen hangsúlyozta: Magyarország és Közép-Európa országai adják az Európai Unió leggyorsabban fejlődő régióját.

Orbán: mi vagyunk Európa jövője

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. május 18-án. Mögötte Kövér László házelnök. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Orbán Viktor megerősítette: a 2010-2030 közötti 20 évet egy korszaknak tartja, mert egy országot csak úgy lehet vezetni, ha a tervek hosszú távra szólnak.

(MTI)

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
elképesztő, hogy vannak olyan buta bunkók, akik még be is veszik ezt az ócska hazugságot! Ha lehet még nagyobb baromság mint Rákosi-pajtásoké volt! Hiába no méltó utódok! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
elképesztő, hogy vannak olyan buta bunkók, akik még be is veszik ezt az ócska hazugságot! Ha lehet még nagyobb baromság mint Rákosi-pajtásoké volt! Hiába no méltó utódok! =))
Eladott Ország
A mai napon kijött az Eurostat szegénységi rangsora, amely szerint szép hazánknak ismét sikerült beverekednie magát a TOP 4-be. Az Európai Unióban mindössze Bulgáriában, Görögországban és Romániában rosszabb a helyzet, ha az ország szegényeiről van szó. Miközben stadionok tucatjai épülnek fel az ország különböző pontjain, addig a magyarok közel 15%-a súlyos anyagi nélkülözésben él, vagyis szegény. Ameddig a miniszterelnök egy majd 4 milliárdos stadiont húzott fel a saját háza tövében, addig a magyarok majd 15%-a nélkülözni kénytelen. Alapvető, a fejlődés számára legfontosabb tápanyagokhoz nem jutnak hozzá családok ezrei idehaza. És nem azért, mert nem lenne rá pénz a költésgvetésben, hanem azért, mert nem ezt tartja a kormány a legfontosabbnak.
KisGenyo2
Szép jövőkép:
8 milliós lakosság (nem állampolgár), ebből 5 millió nyugger, meg 1 millió közmunkás, akik nagy része a saját nevét nem hogy leírni, de helyesen kimondani sem tudja...
Ebből lesz a hasító ám magyar gazdaság, úgy 20-30 év múlva! XD
kereső
Azért ehhez Európának is lesz "néhány" szava.-és tette.
KisGenyo2
"1990-ben még Európa volt a mi jövőnk" SOHA nem volt a jövőnk európa és soha nem is lesz az. Aki látott már történelemkönyvet, az tudja, hogy legalább annyit szivattak minket onnan is, mint az oroszok felől. Sőt több alkalommal azok hívták ellenünk az oroszt.
Felesleges (volt) dörgölőzni hozzájuk (is).
nemfideszes
@Shikari: Hát persze, tőled meg az elme roggyant gazdádtól! Csak az a bibi, hogy egyenlőre a mi gazdaságunk függ az EU-s pénzektől és nem fordítva... mint ahogy a menekültek sem az 50 ezer kilométer hosszú schengeni határon, 175 kilométer hosszan felhúzott kerítés miatt nem jönnek, hanem a menekültek feltartoztatásáért Törökországnak és az Afrikai országoknak fizetett EU-s milliárdok miatt. De ezek az "apróságok" még véletlenül se zavarják a "tisztán" látásodat...
Eladott Ország
Miközben a csúti kancigány azt hangoztatja újabban, hogy Németország mellett a visegrádi államok lehetnek a növekedés motorjai az EU-ban a következő években, Magyarország gazdasága a parlamenti ciklus első felében relatíve hanyatló pályára került – derül ki az Eurostat adataiból. img2.hvg.hu/image.aspx?id=f3c88023-839a-4cb4-b1c2-cb2fd91072c3&view=b2dea50f-cee1-4f6e-b810-034566fbfb2e
img3.hvg.hu/image.aspx?id=e679f013-c0f5-4655-9219-154e31905495&view=b2dea50f-cee1-4f6e-b810-034566fbfb2e
A fenti folyamatok következtében Magyarország az egy főre jutó bruttó hazai termék nagysága alapján a 28 tagállam közül tavalyelőtt már csak a 24. helyen állt, noha 2004-ben ugyanezen országok közt még a 20. helyen szerepelt.
nemfideszes
@Shikari: És az ilyen idióta állatoktól mint ti, ki védi meg Európát?! Pharaonról, a nemzetbiztonsági átvilágításon megbukott Naffáról, no meg a jó pénzért beengedett húszezer "migránsról" már nem is beszélve... De azt sem láttam, hogy ott hisztiztél volna a magyar állampolgárokat megfenyegető, illegálisan hazánkban tartózkodó Magomed nevű migráncsról szóló cikk alatt...
Gazda állatod pedig Putyin utasításra éppen azon mesterkedik, hogy szétverje az Uniót...
Ludmilla
@Shikari: ugye,ezt viccnek szántad...rossz vicc
staro2
"1990-ben még Európa volt a mi jövőnk, ma pedig mi vagyunk Európa jövője".

Ez nagyszerű illusztráció az " Elmebaj elhatalmasodása a magyar miniszterelnökön" c tudományos értekezéshez.
csipetke
@KisGenyo2: 11:37 Mit gondolsz,mi fog történni hamarosan?Nemsoká Magyarországot úgy fogják hívni,hogy Putyinfalva-alsó.Orbán szembemegy az eu-val,szinte mindenben.Onnan csak a rengeteg pénzt akarja,kötelezettséget semmit.Nem kell hozzá sok idő,és kib@szarintanak minket onnan.Ekkor megy majd orbán putyinhoz dörgölőzni.Kis ember ő minden tekintetben,hogy ő mondja meg a nagyoknak,hogy mi legyen...
libellle
@Shikari:"Tudod, mi megtettük a kötelességünk. Tegye meg más is! Nem kell fizetni senkinek. Géppuskákat a határra és belelőni a csürhébe, ha át akar törni a határon! Ennyi! Jogosan védelmezzük Európát a vadaktól!"
Nem érthetö miert irogatsz ilyen és hasonlo meseket. Semmit nem tett meg az országod ellenkezöleg. Februarban már jelezte az EU Magyarország felé, hgy nagy menekült tömeg fog elindulni a határ felé. Megkináltak minden segitséget, orbán elutasitotta. A franciak, mi az Osztrakok szinten. orbán elutasitotta. Amikor athajtott az országon nyugat felé 450.000 embert azután megépittte a keritést. ocska semmit nem ér. Ugyanis még mindig jönnek Magyarországon keresztül a menekültek. Most ordibál, hogy ö mindent megtett. "Gazda állatod pedig Putyin utasításra éppen azon mesterkedik, hogy szétverje az Uniót..." irta nemfideszes. Es ez az amit megtett és megtesz orbán. Az, hogy te azonosulsz vele az ok. de majd 2020 után is imadd ennyire.
csipetke
@kereső: 11:36 Képzeld el,mekkorát röhögnek az eu-ban,mikor ilyen elmebeteg nyilatkozatokat olvasnak.Méghogy orbántól függene az eu?! Viccnek is rossz...
csipetke
@libellle:13:00 Már kóbor menekültek sem tévednek ide,mert azok se hülyék,élhető országot keresnek,mint a mi fiataljaink,aki kicuccoltak.Azt mondta orbán,hogy M.o.megáll a saját lábán.Elég sok hülyeséget összehord,mikor belelendül,de ekkorát?!Ha nem jönne az eu-ból a pénz,működésképtelen lenne az ország..
nemfideszes
@Shikari: Tudom, hogy a gazdátok leegyszerűsítette számotokra a világot fideszesekre és liberálisokra, csak, hogy ne kelljen a gondolkodás műfajával sokat vesződnötök, de a világ hál Istennek ettől azért jóval színesebb. Amikor egyedüliként a fityesz nem szavazta meg az Afrikából érkező menekültek feltartoztatását szolgáló afrikai egyezményt, akkor milyen kötelességet is teljesíttettetek?!
silber13
@Shikari: Nosza te diliházból szökött! Menj te is a határra, géppuskával, te fitymaszos Borembukk!! Te átlövöldöznél egy másik állam területére? Eszednél vagy?? Azok abban a percben vissza fognak lőni és nem géppuskával ám! De ez neked semmi, te hőscincér?
A víziló termetű gatózdád pedig meg sem állna Putyin előszobájáig!!
human
Amennyiben Európa a jövőben korrupt, populista, hataloméhes vezetőkkel lesz tele, akkor igen. Orbán Európa jövője. Az Isten irgalmazzon Európának.
egyvandor
Magyarországot egy suttyó tolvaj hazug banda vezeti orránál fogva. A szakértelem, a hozzáértés, különösen Gorbán nevével jelzett időszakokban nem fontos. Egyedül a jogészkedés, a PR, propaganda, nemzethy máz és egyéb populáris szólamok mennek, a lopás lenyúlás hatalomépítés mellett. Mondjuk olyan kormánytól nem is lehet mást elvárni amelyikben semmihez sem értő egyéb szakmai háttérrel egyáltalán nem rendelkező jogászok vannak elsöprő többségben.
Hogy ez mitől lesz követendő Európa számára, nem tudom. Talán abban az értelemben hogy mindenhol akadnak gerinctelen suttyók akik követnék ezt az ótvaros sötét múltba visszavezető rendszert.
tudode
Ennek a zembernek az ORBITÁLI önbizalmáról általában SZAKÁLLAS viccek jutnak a fejembe, mivel OLYAN QVÁRA JÓL ÉLÜNK, hogy .. k i h a l t a k .. viccek!
.
45 éves koromban egy olyan rutinműtéten estem át, amelyet egy JÓL KÉPZETT portás is el tudott volna végezni.
.
Szumma szumárum, öt nap után, valószínű KÓRHÁZI FERTŐZÉS miatt ÉLETMENTŐ műtéttel sikerült egy CSODÁT TEVŐ sebész jóvoltából túlélnem!!
.
Egy heti éber kóma után magamhoz térve egy hetes INTENZÍV osztályi tartózkodás után levittek volna az pár kanál tea reggeli után az osztályra, de még a déli pár kanál húslevest is elfogyasztottam. Késő délután megkérdezte a főorvos hogy vagyok. Vicces kedvemben, annak örömére, hogy túléltem ezt a FELEJTHETETLEN "élményt".
.
Azt válaszoltam, hogy KÉT PROBLÉMÁM VAN:
.
Hagyományos, vagy atomháború lesz, mert
- ha hagyományháború lesz, akkor nincs problémám,
- de ha ATOMHÁBORÚ LESZ akkor megint két problémám lesz.
- fű leszek, vagy fa leszek,
- ha fű leszek nincs problémám, de
- ha fa leszek megint két problémám lesz
- csomagolópapírt, vagy WC papírt gyártanak belőlem,
- ha csomagolópapírt, nincs problémám.- de
- WC PAPÍRT, akkor meging két problémám lesz,
- ha elől használnak fel NINCS PROBLÉMÁM, de
- ha HÁTUL használnak fel, akkor
.
UGYANOLYAN SZ@RBAN LESZEK, mint vagyok/vagyunk!
.
Itt a mese, fuss el véle, ezzel a KÖZJOGILAG 00 tárgynak látszó zemberrel!
verőce21
Et c'est bien là le génie: l'intelligence qui connaît ses frontières!
egyvandor
Gorbán már egyszer felvirágoztatta Európát amikor a soros (bocs a soros-ozásért) elnökséget adta. Micsoda üdítő időszak volt!!! Vagy rosszul emlékszem???
Gorbán vedd tudomásul ha tetszik is némely elmebeteg hatalom ittas politikus idiótának az a rendszer amit kollegista haverjaiddal meg tolvaj oligarcha bandáddal kialakítottatok az országban, sikereid átmenetiek. Egy normális országban soha sem lett volna belőled legfeljebb egy harmadosztályú focista, majd egy frusztrált portás egy elhagyott stadion bejáratánál. Országbitorlásod az emberiség történelmének szempontjából azokhoz a fázisokhoz hasonlítható, mint amikor egy egy előrelépés követően visszatér az előző rendszerek hatalma egy időre.
egyvandor
Címképen az egymást hitelesítő páros. Borzalom.
nezelodo
Hogy lehet az, hogy senki nem mert röhögní, amikor ezt előadta a szokásos ibolya szerénységével? Na akkor várom azt, amikor illedelmesen bekopognak az ajtón és esdekelve kérik a rothadóék, hogy bejöhessenek a mi vezérünkhöz tanulni.
nezelodo
@verőce21: Azt mondod tudja hol a "kerítése" a zsenialitásának? Na várj csak, majd meglátod. Magam részéről meg eltekintenék tőle...
kereső
Azt is mondta a mi okosunk,hogy európa gazdasága keletre tolódik.
Ez itt az eurostat magyar nyelvű kimutatása a bttó.gdp -ről,országonként.Lehet szemezgetni,és megitélni orbán beszédének igazságtartalmát.
A számok beszédesek.
www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/teina010.html
egyember
Őszinte részvétem Európának, akinek ilyen jövője van
.(Normális ez az ember?)
babp1982
Ez egyre betegebb Európa köszöni szépen jól van viszont az országunk egyre nagyobb szarban van a “Geci,, miatt-:))
papa.49
Te szerencsétlen picsagyümölcs csutigörény az Unióban a gazdaságunk CSAK HÁTULRÓL A MÁSODIK, ÉRTED TE VADBAROM H Á T U L R Ó L !!!
papa.49
Te csak ,,rosszízű,, rákosista múlt lehetsz, JÖVŐD NEKED MÁR NINCS !!!
Desischado
Ez az orbán egyre hülyébb. Vajon milyen szeren van? Még hogy "hasítunk", igen, a bányászbéka seggénél is alább vagyunk!
Borsodi
@Desischado: A Magyar népnek rá van szüksége,a felnövekvő generáció ezt csúnyán megszenvedi,köszönjük 2/3 nak.
www.youtube.com/watch?v=616U-SczSwY
cikicakk55
Ezt tudja az EU is? Gondolom azóta már valelyik viccujságukban berakták és a tagországok hasukat fogva röhögnek. Grazban meg agyalnak melyik bogyótól zakkant meg a kezeltjük,hogy egyre jobban elhatalmasodik rajta,hogy az Isten most felvette az Ő földi képmását,és minden áron neki szánta Európa megmentőjének szerepét. Az nem veszi észre a túlgyógyszerezett,hogy Isten nem több millió Magyar ember lassú halálával próbálná meg elérni. 6 nap alatt megteremtette a világot,akkor a csutit és a holdudvart 1 órájába sem telne hatástalanítani. Szerinftem csak azért nem tette még megg,mert nem talált az ellenzékben egy jóra való embert.Majd leküldi Jézust,és ő majd talál. Már biztos ott van a fiatalok közt,csak még válogat,mert ott meg túl sok az alkalmas,de előtte Orbán minden mocskos törvényét és a tákolmányt hatástalanítani kell. Nagyobb munka mint a világ megteremtése. A Grázi orvosok azért kiüthetnék pár szem bogyóval 1-2 hónapra
bakegya
Mikor lesz már vége ennek a moslék beetetésnek amit ez az elszabadult felcsutkai diktátor magának megenged!!!
bakegya
KITAPÉTÁZHATJUK ennek a két nagy-embertelennek a pofázmányával a mellékhelyiségeinket még ezer évig azzal se elégednének meg.Bűnszövetség ez az orbánmaffia,úgy ahogy van,a kezdetektől fogva-degeneratív, szélsőséges nacionalista tolvajok maffiája foglalta be erőszakkal Magyarországot,vallási köntösben.
justhpeter
A bolondokháza megnyitott. Nem bezárták a lipótot, csak átköltözött egy jobb helyre.
Grafix69
Orbán te a korrupció jelene, jövője és remélem nemsokára a múltja leszel .
Nessy
Szegény Európa!
Sajnos a cezarománia gyógyíthatatlan, és egyre rosszabb lesz! Ez a jó ember már álomvilágban él, és minket is álomba akar ringatni ezzel a sok dajkamesével.
Azt hiszem a rászavazók, (mindegy ki egy kiló krumpliért, ki félelemből, ki a milliárdos közbeszerzésekért) jó része egy éve múlva rádöbben, hogy "Anyám, én nem ilyen lovat akartam"!
A levelezőtagozatosok meg továbbra is tartják a markukat a mi pénzünkért!
Siralmas énnéköm...
Eladott Ország
Mi pedig érjük be a maszlagokkal: mi vagyunk Európa jövője és mi vagyunk Európa leggyorsabban fejlődő régiójának zászlóshajója. Jól van akkor, remélem, ezt mindenki érzi a saját bőrén is. Hát persze. Jó hétvégét mindenkinek.
papa.49
Ehhez tegyük hozzá ,,SZÁRNYAL A GAZDASÁG, A FORINT KURVA ERŐS,, ja az nem vajon még emlékszik, még az elmebeteg a mondására ,, azt a kormányt a,melyik nem tudja 300 Ft. alatt tartani az eurót EL KELL ZAVARNI,, lehet kezdeni masírozni Szegedre a Csillagba !!!
Nessy
@papa.49: Olyan "erős a forint", hogy 400 felett az üzemanyagár!
Tudod, más volt a véleményük ellenzékben, és más egy csalásra épült választás eredménye után!
Egyébként azt is elfeledik, amit tegnap mondtak! Nem tudom, meg van e még az égen az összes csillag, vagy már azokat is lehazudják?
papa.49
@Nessy: Naponta érzem a pénztárcámon az üzemanyag árat, mert ugye ha dolgozni akarok menni ahhoz autó kell, és nem elég, hogy drága, még az utak is nagyon rosszak !!!
Komolyan mondom ma Erdélyben jobbak a főutak, mint itthon !!!
A csillagokat meg már LELOPTÁK MÉG AZ ÉGRŐL IS ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
csak úgy....
Európa jövöje? Európa jó vöjét akarhatott mondani,igaz tiborcz...
Nessy
Az tény, hogy "mernek nagyot álmodni"! Csak ennek az álomvilágnak a költségeit nekünk kell fedezni, ameddig lesz aki fedezi.
Eladott Ország
@papa.49: tegnap, 20:20; A csúti cigány bármeddig uralkodik az országon, nem kerül bele fényesen a történelemkönyvbe, az biztos.
nezelodo
@Nessy: Egye fene, ha álmodik, de az a baj az álmai nem virtuálisan valósulnak meg, mert nagyon is valóságosak a diktatórikus jegyei a rendszernenek, a lopás pedig rendszerszintű, a kormányzás betonszilárdságú alapja, alkotmányossá vált.
Yoda69
Jaj ne! Orban ezt a hazát már tonkrebasztad, lakóit egymás ellen forditottad. Ezt akarod tenni europaval is? Nem veszed észre hogy neked már senki sem hisz, és senki sem akar veled tárgyalni. Persze putyinon, erdoganon meg néhány hasonszőrű diktatoron kivül.
Neked itt sincs jovod. Csalással tudtad csak a hatalmat megtartani, de ez nem fog örökké tartani. Mi nem felejtjuk mit tettél. Mennyit loptal és hogy árultad el a hazát.
Előbb utóbb elfogy moguled a birkak tábora, és akkor már a csalás sem fog segíteni rajtad.
papa.49
@Yoda69: Európában ezt a majom csak a ,,futottak még,, kategóriába fér be, már tudják az EU. helyén kezelni az elmebeteget !!!
namihami
"""Szerénység, elvtársak, szerénység. Amit legjobban szeretek magamban--az a szerénység.""-ugyebár Orbán elvtárs.
Miként ezt már előtted A tanú cimű örökopuszban már elhangzott. Hiszen :: nincs új a Nap alatt.
evacica
Na te szegény Európa! Az lenne csak igazán a vég Európának, ha Orbán lenne Európa jövője!Ez az ember tényleg nem bír magával, már Isten után az elsőnek képzeli magát, beteges jelenség már ez! Elég, ha csak a hazáját teszi tönkre hatalmi és pénz imádatával!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.