Kilép a Párbeszéd ötfős parlamenti frakciójából Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt politikusa, munkáját független országgyűlési képviselőként folytatja.

A döntést Bősz Anett pénteki sajtótájékoztatóján azzal indokolta, hogy az elmúlt hetekben azt tapasztalták, partnereik nem teljesítik az együttműködésre vonatkozó, szóban, illetve írásban vállalt kötelezettségeiket.

Kilép a Párbeszéd-frakcióból Bősz Anett

Bősz Anett, a Párbeszéd képviselője felszólal a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló összevont vitában az Országgyűlés plenáris ülésén az Országházban 2018. május 11-én. Balról frakciótársa, Tordai Bence. MTI Fotó: Kovács Tamás

Hozzátette: úgy gondolták, hogy együtt többre jutnak, de az elmúlt két hétben egyértelmű jelét adták a politikai szövetségeseik, hogy nem kívánnak érdemben együtt dolgozni a Magyar Liberális Párttal. A múlt héten kezdeményezett tárgyalásaik nem vezettek eredményre.

Sermer Ádám, a párt elnökhelyettese azt mondta, "állítólagos partnereik" semmilyen garanciát nem akartak biztosítani annak érdekében, hogy Bősz Anett a liberális képviseletet tudja biztosítani a frakcióban. Hangsúlyozta: sok alkalom lesz, amikor együtt tudnak majd működni a szövetség pártjaival, de a liberális képviseletet csak úgy tudják biztosítani, ha Bősz Anett független képviselőként vesz részt az Országgyűlés munkájában.

Az illiberális állammal szemben folytatott harcban így nem lehet a liberális álláspontot elnyomni – hangoztatta.

A házszabály szerint megszűnik a képviselőcsoport, ha tagjainak száma öt fő alá csökken. Ha Bősz Anett kilép, a Párbeszéd parlamenti frakciója megszűnik, ami számos jogosultság megszűnését vonja maga után.

A frakciótagok elveszítik bizottsági tagságukat, Tordai Bence pedig a jegyzői posztját. A megszűnéssel elesnek az Országgyűlés Hivatalának költségvetéséből a frakciók működési kiadásaira havonta járó pénztől. Ez az országgyűlési törvény alapján a képviselői tiszteletdíj tízszereséből, valamint frakciótagonként – ellenzéki párt lévén – a képviselői tiszteletdíj további 40 százalékának megfelelő összegből áll.

A független képviselők a képviselői tiszteletdíj 40 százalékának megfelelő összegre jogosultak a képviselői tevékenységükkel járó kiadásokra.

Sokkal kevesebb megszólalási lehetőségük lesz, nem szólalhatnak fel napirend előtt, az pedig a házbizottság döntésétől függ, biztosítja-e számukra az interpelláció és a kérdezés lehetőségét.

A házszabály rendelkezése szerint függetlenné vált képviselő a frakciótagsága megszűnését követő hat hónap elteltével csatlakozhat képviselőcsoporthoz.

(MTI)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gauntlet
Lufi állás 4 évre megvan. látszatmunka, hisz az összes javaslatot lesöprik. Miért ne lépne ki?
Legközelebb Szili Katalin oldalán látjuk
rohács1926
Aki kígyót melenget a mellén kígyó harapás által hal meg.
MSZP-P, hogy ti milyen hülyék vagytok! Megengedtétek, hogy fodor gábor betegye a kezét; most beteszi a lábát is. A képetekbe.
Vagy ezt a fidesz beépített emberei intézték (fodrostól)?
justhpeter
@Pegero: Ez nem a Fővárosi Nagycirkusz, ez állatkert. Egyik oldalom majmok, másik oldalon patkányok.
Jozefina
A cirkusz pontosan beköltözött a parlamentbe, hiszen cirkuszigazgatóból lett kultúrális államtitkár!!!
Eriksson
@Pegero: tegnap, 18:43 Éppen valami ilyesmit gondoltam írni. :)))
Továbbá Tordai Bencének ezek után nemigen lesz alkalma meghonosítani a tegeződés gyakorlatát a Parlamentben. Lám-lám, Isten nem ver bottal, csak Bősz Anettel.
evacica
Így járnak azok akik nem a templomban hisznek! Fodor 2014 is mások hátán jutott be a parlamentbe, s arra nem volt képes, hogy beüljön a DK frakcióba, hogy frakciót alakíthassanak!Most ugyan ezt eljátszották! Lehet, hogy Fodor is a fidesz beépített embereinek táborát erősíti? Hülye az aki még egyszer Fodorral szövetkezik, jellemtelen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.